ثبت اختراع توسط عضو هیات علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اراک

ثبت اختراع توسط عضو هیا علمی دانشکده فنی و مهندسی دستیابی به فناوری انتقال و جابجایی ورق های دی الکتریک با استفاده از میدانهای الکتریکی در حال تغییر

ثبت اختراع توسط عضو هیات علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اراک

ثبت اختراع توسط عضو هیا علمی دانشکده فنی و مهندسی

دکتر مهدی مدبری عضو هیات علمی گروه مکانیک دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اراک در زمینه ثبت اختراع خود تحت عنوان " دستیابی به فناوری انتقال و جابجایی ورق های دی الکتریک با استفاده از میدانهای الکتریکی در حال تغییر"بیان داشتند :در زندگی روزمره ما ورق های دی الکتریک مانند کاغذ و انواع ورق های پلاستیکی و پلیمری مورد استفاده فراوان دارند. در صنایع مدرن، روش های متعددی برای انتقال ورق های دی الکتریک وجود دارد؛ هر روش برای منظور خاصی بکار میرود، همچنین ممکن است از ویژگی خاصی از ورق سود ببرد. تکنولوزی متداول انتقال ورق های دی الکتریک کاغذی در دستگاههایی مانند پرینتر و کپی متکی بر سیستم هایی مرکب از غلتک های مکانیکی و موتورهای دوار است. اگرچه این سیستم ها سابقه موفق طولانی داشته اند، ولی جوابگوی نیازهای دستگاههای ارتباطی جدید که کم حجم تر و کم مصرف تر هستند، نیستند و عملکرد آنها همراه با تولید سر و صدا میباشد. همچنین به دلیل اعمال نیروی جابجایی بر سطح کوچکی از ورق امکان پارگی ورق در مراحل مختلف انتقال وجود دارد.

عضو هیات علمی گروه مکانیک دانشگاه اراک در ادامه افزودند، با استفاده از نیروهای تولید شده به وسیله میدان های الکتریکی در حال تغییر دستگاه کم حجمی را برای انتقال ورق های دی الکتریک طراحی کرده است که بسیاری از معایب و مشکلات نقاله های موجود را ندارد. این دستگاه شامل یک سری الکترودهای نازک و موازی است که در فواصل مشخصی روی سطح یک صفحه پوشیده شده با یک فیلم عایق استقرار پیدا کرده اند. با اعمال ولتاژ بالای سه فاز بالانس شده به این الکترودها، یک موج میدان الکتریکی در حال گذر روی الکترودها تولید می شود که ورق را به شکل هدایت شده ای باردار کرده و منتقل میکند

دکتر مهدی مدبری در زمینه فعالیت علمی و پژوهشی خودافزودند،از جمله مزایای این روش علمی، مصرف کم انرژی ، اعمال نیرو بر سطح ورق و همچنین نداشتن آلودگی صوتی است .

ایشان خاطر نشان کردندازجمله کاربردهای این اختراع درصنعت میتوان برای استفاده در دستگاههای مانند کپی و پرینتر استفاده مطلوب نمود که  امکان پارگی ورق در آن بسیار کم است.

دکتر مدبری در پایان اظهار داشتند؛این دستگاه توسط اداره ثبت اختراعات به عنوان یک اختراع به شماره 69624 ثبت شده و همچنین دارای تاییدیه اختراع به شماره 9305765 از سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران میباشد.

لوح ثبت اختراع

کد خبر:842-110