سایه روشن های هنر سنتی

سایه روشن های هنر سنتی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک و به نقل از  خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ طراحی فرش از جمله هنرهای مکمل فرش به خصوص فرش دستباف است؛ هنری که در استان مرکزی از سابقه ای دیرینه برخوردار است و اکنون با سایه و روشن هایی در مسیر تداوم روبروست.

اکنون استاد رضایی و استاد ابراهیمی دو طراح باسابقه ی طراحی فرش در استان مرکزی هستند که هر کدام در گوشه ای از بازار یا در خانه به طراحی مشغولند تا هنر دیرینه استان مرکزی زنده بماند.

برجی از دیگر طراحان سنتی فرش دستباف است که از شاگردان استاد رضایی است او می گوید: کمتر از 5 نفر از طراحان زبردست در قید حیات هستند و کوچکترین آنها اینجانب با 50 سال سابقه هستم و با نبود سیستم استاد و شاگردی خطر متوجه این هنر است.

وی خواستار تربیت شاگردان و هنرجویان جدید برای طراحی فرش با به حفظ اصول و سبک های طراحی استان مرکزی شد.

ریاحی کارشناس مسئول فرش سازمان صنعت معدن و تجارت استان مرکزی هم با بیان اینکه دغدغه به خطر افتادن هنر طراحی استان مرکزی درست است گفت: راهکارهایی برای حفظ این هنر تدارک دیده شده است.

مسئول راه اندازی رشته طراحی فرش و فرش دستباف در دانشگاه اراک گفت: رشته های فرش دستباف در گروه هنر دانشگاه اراک راه اندازی شده و در هر سال تحصیلی 25 دانشجو جذب این رشته ها می شوند تا حیات طراحی فرش استان تضمین شود.

صالحی ارجمند افزود: از اساتید تجربی این هنر  برای تدریس در دانشگاه هم  استفاده می شود.

مهمترین نقوش فرش دستباف استان مرکزی گل و بوته، بند ریحان، شاه عباسی و افشان است که بیشتر در اراک، ساروق، حیریا،  ساوه و خمین بافته می شود.

رونق صنعت فرش دستبافت استان می تواند یکی از بهترین راهکارها برای حل معضل بیکاری به خصوص در روستاها باشد.

سالانه بین 12 تا 15 هزار مترمربع فرش دستباف در استان مرکزی تولید می شود.

 

آدرس کوتاه :