نشست خبری همایش بین المللی عدالت از منظر امیرالمومنین(ع)

به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک؛ نشست خبری همایش بین المللی عدالت از منظر امیرالمومنین(ع) روز یکشنبه یکم خردادماه در دانشگاه اراک برگزار شد.

دکتر مجتبی ذوالفقاری در این نشست گفت: شیوع ویروس کرونا وقفه طولانی در جریان برگزاری همایش‌های علمی دانشگاه و همچنین همایش بین المللی عدالت از منظر امیرالمومنین (ع) که با مشارکت دانشگاه اراک و بنیاد بین المللی غدیر برگزار می کند، ایجاد کرد

وی تاکید کرد: هم‌اکنون تارنمای این همایش قابل دسترس است و تیزر تبلیغاتی نیز تهیه و به دانشگاه‌ها و دادگستری های سطح کشور و استان ابلاغ شده است.

رئیس دانشگاه اراک مهمترین رویکرد این همایش بین المللی را مسئِله محوری عنوان کرد و گفت: بهره گیری از بیانات و فرمایشات امام علی( ع) در حل مشکلات یک نوآوری است و در روز عید غدیر همزمان با برگزاری این‌همایش بین المللی ستاد اطعام بنیاد غدیر فعال است و همچنین راه اندازی پویش، هیات دانشجویی در این عید بزرگ نیز جلوه ویژه ای به این همایش می دهد.

دکتر ذوالفقاری ادامه داد: یکی از ویژگی‌های این همایش، مسئله محور کردن دیگر همایش ها و کنگره ها است و توجه به این موضوع باید مدنظر قرار گیرد که چگونه از بیانات اهل بیت(ع) به ویژه امیرالمومنین در راستای رفع مشکلات گام برداریم چرا که بر این باور هستیم پیروی از سبک ائمه کلید مشکلات و تنها راه نجات مشکلات دنیوی و اخروی است.

وی تصریح کرد: محورهای ارسال مقالات این همایش با رویکرد مبانی عدالت از منظر امیرالمومنین (ع)،عدالت و تحقق در علوم انسانی، عدالت و اقتصاد،عدالت و فرهنگ،عدالت و حقوق، عدالت و حکمرانی
تخصصی شدن محاکم ، قضاوت و وکالت راهکار مبارزه با اطاله دادرسی و راهکارهای نوین  دستگاه قضا در گره‌گشایی از مشکلات مردم تدوین شده است.

رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه اراک و دبیر علمی این همایش نیز گفت: زیرساخت‌های علمی همایش بین المللی عدالت از منظر امیرالمومنین(ع) با همکاری دانشگاه اراک و بنیاد غدیر فراهم شده و تاکنون ۲۵ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است.

حجت الاسلام مهدی مهدوی اطهر افزود: مقالات برتر ارسالی این همایش در مجله وحدت حوزه و دانشگاه و مجموعه مقالات همایش نیز در قالب نسخه فیزیکی به چاپ می‌رسد

وی عنوان کرد: تاکنون چهار مقاله سفارشی با کیفیت مناسب به دبیرخانه ارسال شده و در برگزاری این همایش دانشگاه های مختلف کشور از جمله دانشگاه تهران، شهیدبهشتی، جامعه المصطفی و موسسه امام خمینی( ره) نیز مشارکت دارند.
دبیر علمی همایش تاکید کرد: رویکرد اصلی این همایش تقویت و نهادینه کردن پیوست عدالت علاوه بر پیوست فرهنگی در مساّئل اجتماعی است و انتظار می رود پیوست عدالت در مسائل بنیادین علمی و همچنین در زمینه های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی ایجاد شود.

حجت الاسلام مهدوی اطهر بیان کرد: عدالت با موضوعات و مباحث قوه قضائیه نیز مرتبط است و تنها در نهج البلاغه امیرالمومنین (ع) قید نشده و می‌طلبد مبحث عدالت را در کلام و عمل نیز هدایت و اجرایی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در ساختار همایش از ظرفیت اساتید و هیات علمی دانشگاه‌های خارجی بهره گیری شده و مسئله محوری و کمیت و کیفیت مقالات نیز مدنظر ویژه است.دبیر علمی همایش گفت: متقاضیان می توانند تا دهم خردادماه چکیده مقالات و تا ۳۱ خردادماه سال جاری اصل مقاله خود را به دبیرخانه این همایش ارسال کنند.حجت الاسلام مهدوی اطهر عنوان کرد: پوستر همایش به چهار زبان فارسی خالص، فارسی اردو، فارسی عربی و فارسی انگلیسی ترجمه شده و سایت همایش نیز به سه زبان است‌.وی یادآور شد: متقاضیان می توانند مقالات خود را با محوریت عدالت از منظر امیرالمومنین به آدرس ghadir.arak.u.ac.ir ارسال کنند.دبیر اجرایی بنیاد غدیر استان مرکزی نیز در این نشست بیان کرد: این استان در برگزاری مراسمات دهه ولایت و امامت در کشور پیشگام است.