پیام وزیر علوم تحقیقات و فناوری به اجلاسیه کنگره شهدای دانشگاهی و شهدای استان مرکزی

بسم الله الرحمن الرحیم

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی هَدَانَا لِهَذَا وَ مَا کُنَّا لِنَهْتَدِیَ لَوْلَا أَنْ هَدَانَا الله

تقارن مبارک و میمونی است برگزاری اجلاس کنگره شهدای دانشگاهی و شهدای استان مرکزی با ایام شهادت مقتدای شهیدان وآزادگان جهان آقا امام حسین (ع) و اصحاب و یاران وفاداراش که یاد و نام آنان همواره بر تارک تاریخ حیات انسانیت جاودان و سیره و آموزه های آنان رهنمای انسان های مؤمن و آزاده بوده و خواهد بود. در آغاز گرامی می داریم یاد همه شهیدان عزیز این سرزمین بویژه شهیدان دانشجو و شهدای استان مرکزی که دیار علم و مؤمنان است. شهیدان با رشادت های خود برگ زرینی را  در تاریخ همیشه جاودان ایران رقم  زذند و چراغی پیش پای همه عاشقان راه حق و حقیقت نهادند. پیشرفت و تعالی یک کشور در گرو انسجام و وفاق اجتماعی است که ریشه در ارتباط و تعامل اجتماعی پایدار در عرصه های چند گانه اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دارد. لیکن انرژی و نیروی زاینده ارتباط و تعامل پایدار را باید در وجود روحیه فداکاری و ایثار جستجو کرد. چرا که جامعه فاقد روحیه ایثار، فداکاری و از جان گذشتگی جامعه ای است فاقد روح و گرمای اجتماعی؛ شهیدان با گذشت و مایه گذاشتن از جان عزیز خود همواره طراوت آفرین بوده اند. شهیدان  با دل استوار از ایمان و توکّل به پروردگار در برابر تمام لشکر آرایی و ماشین نظامی دشمن استقامت ورزیدند، قلبشان نلرزید، اراده‌اشان سست نشد و تردید درآنها  راه پیدا نکرد، مظلومانه ولی مقتدرانه به فیض شهادت نائل شدند. درود و سلام خداوند بر روان و ارواح پاک و طیبه آنها باد. امروز رسالت و مأموریتی خطیر متوجه ما بازماندگان از قافله عظیم شهیدان است. نسل جدید سخت محتاج فهم واژه های متعالی شهادت، ایثار، فداکاری و گذشت است و دست نیاز به سوی اندیشمندان کشورش دراز کرده تا در "گرداب وسوسه انگیز" بی هویتی فرو نرفته و به خویشتن حقیقی خویش دست پیدا کند . عالمان با سرپنجة تدبیر و توکل به قدرت لایزال الهی پاسداری و ترویج فرهنگ غنی این مرز و بوم که سابقه ای دیرینه دارد را وجهه همت خود قرار دهند تا نسل پر جوش و خروش جوان امروز که امواج فرهنگی و خبری از هر سو احاطه اش کرده و پیکان های شک و وسوسه را بر ذهن و ضمیرش نشانه گرفته؛ نشان و راه گم نکند و در مسیر صالحین و شهیدان طی طریق نماید. برگزاری کنگره شهدا که نظام آموزش عالی کشور نیز مفتخر به ان است فرصت و بستری مهم در فرهنگ سازی امر ایثار، فداکاری و از خود گذشتگی است. برای همه دست اندرکاران این کنگره فاخر به ویژه همکاران فرهیخته دانشگاه های استان توفیق و نیک بختی را از خدای بزرگ آرزو می کنم و مجدداً یاد و خاطره همه شهیدان را گرامی می داریم و با هم زمزمه می کنیم.

آن فرو ریخته گلهای پریشان در باد

کز می جام شهادت همه مدهوشان‌اند