اجرای پروژه چشمه های روشنایی خورشیدی توسط عضو هیات علمی دانشگاه اراک

اجرای پروژه چشمه های روشنایی خورشیدی توسط عضو هیات علمی دانشگاه اراک

به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک؛ پروژه چشمه های روشنایی خورشید  توسط آقای دکتر سید علیرضا مصطفوی عضو هیات علمی گروه مکانیک دانشگاه اراک در ساختمان آموزش اداره برق شهرستان اراک وسالن جلسات شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی اجرا وتجاری سازی شده است ودر حضور آقای مهندس رخشانی مهر معاون محترم نظارت بر توزیع شرکت توانیر از آن رونمایی شده است این پروژه مورد توجه شرکت توانیر و شرکت های توزیع استان های دیگر قرارگرفته است و درحال مذاکره برای اجرا در ساختمان های مدنظر می باشد.

 دکتر مصطفوی، مخترع این طرح می گوید: بهتر شدن کیفیت زندگی و بازگشت بهبود یافته به شیوه زندگی طبیعی، مستلزم استفاده از نور طبیعی نیز هست. شیوه‌ی عملکرد این طرح همانند انتقال آب از یک منبع توسط لوله است با این تفاوت که این بار نور خورشید است که منتقل می‌شود. درست مثل همان سیستم‌های نورگیر که در خانه‌ها در گذشته بود. اما نورگیر‌ها دارای سیستم‌های کالکشن و انتقال نبودند و حجم زیادی از نور را در یک نقطه متمرکز می‌ساختند. ولی طرح روشنایی خورشید در محل‌هایی که به نور نیاز دارند توزیع می‌شود ودارای سیستم توزیع نقطه‌ای است. توزیع انوار خورشید بعد از انتقال به داخل منزل توسط آینه منعکس می‌شود. جذب نور هم به وسیله کالکتور‌ها انجام می‌شود و بعد توسط سیستم‌هایی که جذب و عبور نور را توسط خود ندارند به داخل محل انتقال می‌یابد.

او می گوید : طرح روشنایی خورشید حتی با کنترل از راه دور هم، برای مواقعی که احتیاج به تاریکی هست، قابل کنترل است. این طرح به طور متوسط نیم درصد از فضای ساختمان را می‌گیرد. همچنین ماده‌ای که برای کالکشن‌ها استفاده می‌شود ضد uv است و تشعشات مضر همانند ماورای بنفش را به داخل انتقال نمی‌دهد. سطح مقطع بسیار کم است و در فصل‌های گرم سطح انتقال حرارت به داخل نیم درصد است که بسیار ناچیز است و می‌دانید که حرارت تابعی از انتقال سطح است و هر چه که سطح افزایش یابد میزان حرارت هم بیشتر می‌شود.

آدرس کوتاه :