بیست و یکمین سمینار شیمی معدنی در دانشگاه اراک برگزار شد.

بیست و یکمین سمینار شیمی معدنی در دانشگاه اراک برگزار شد.

به‌گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک، آیین افتتاحیه بیست‌ویکمین سمینار شیمی معدنی ایران 6 شهریور ماه در سالن شهید چمران دانشکده علوم پایه برگزار شد.

ارتقای کشور تنها از مسیر علم و دانش محقق می‌شود

دکتر حمیدی، رئیس دانشگاه اراک در آئین افتتاح این سمینار با اشاره به لزوم توسعه علم و دانش گفت: توسعه و ارتقای کشور تنها از مسیر علم و دانش محقق می‌شود، متاسفانه در چند سال اخیر شاهد تضعیف جایگاه دانشگاه و علم و دانش در جامعه بودیم که این مهم به سبب غلبه کمیت بر کیفیت مراکز آموزش عالی در کشور و تعداد زیاد این مراکز بوده است.

دکتر سعید حمیدی افزود: رشد جامعه بدون تکیه بر دانشگاه نمی‌تواند ادامه داشته باشد، تا زمانی که دانشگاه ارزش افزوده برای کشور دارد همواره در جایگاه رفیع خود می‌درخشد.
وی تصریح کرد: اثربخشی دانشگاه در حوزه صنعت و جامعه و برطرف کردن مسائل و مشکلات موجود در حوزه‌های مختلف سبب ارتقا جایگاه دانشگاه می‌شود.
رئیس دانشگاه اراک خاطرنشان کرد: تاکید دولت، شورای انقلاب فرهنگی و وزارت علوم بر ساماندهی مراکز دانشگاهی و آموزش عالی در کشور بوده که این مهم سبب غلبه کیفیت بر کمیت می‌شود.

پیگیر تاسیس نظام شیمی هستیم/ توسعه جامعه با توصیه امکان‌پذیر نیست

دبیر انجمن شیمی ایران، محمدعلی زلفی‌گل اظهار داشت: 15 کمیته و ۴۰۰ نفر در هیئت تحریری و مدیر مسؤولی انجمن شیمی ایران حضور دارند، این انجمن مسؤولیت ۷ مجله علمی را نیز برعهده دارد.
وی افزود: انجمن شیمی ایران یکی از دموکرات‌ترین انجمن‌های علمی کشور بوده و در شورای عالی این انجمن ۳۰ نفر عضو هستند که ۲ سال یک‌ بار ۱۵ نفر به عنوان عضو این شورا به مدت ۴ سال انتخاب می‌شوند.
نائب رئیس و دبیر انجمن شیمی انجمن شیمی ایرانی تصریح کرد: در انجمن شیمی ایران، کشور به ۸ منطقه تقسیم و انتخابات شورای عالی انجمن در دو مرحله در این مناطق برگزار می‌شود.

زلفی‌گل بیان کرد: در انتخابات کمیته‌های انجمن شیمی ایران نیز لیست افراد از همه دانشگاه‌های کشور که دارای گروه شیمی هستند به انجمن ارسال و انتخابات با دو برابر ظرفیت برگزار می‌شود، پس از انتخابات، با افراد انتخاب شده تماس تلفنی برقرار و از وی برای حضور در کمیته‌ها دعوت می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات کنونی در جامعه این است که فکر می‌کنیم تنها با علم می‌توانیم جامعه‌ای دانا داشته باشیم، برای داشتن جامعه‌ای دانا باید علم برای برطرف کردن نیازهای انسان و ایجاد مزیت، عقل برای پیشگیری و اخلاق در کنار یکدیگر قرار گیرند.
نائب رئیس و دبیر انجمن شیمی ایران ادامه داد  :توسعه جامعه با تنها توصیه امکان‌پذیر نیست، بلکه باید برای مدیریت و توسعه جامعه با قانون رو‌به جلو حرکت کرد.
زلفی‌گل افزود: برهمین اساس باید برای برقراری ارتباط بین دانشگاه و تولید ثروت از طریق قانون اقدام کرد.
وی با اشاره به اقدامات در دست اجرای انجمن شیمی ایران نیز گفت: انجمن شیمی ایران تاسیس نظام شیمی مثل نظام مهندسی، نامگذاری روزی تحت عنوان روز شیمی و ترجمه کتاب پیشگامان شیمی به زبان انگلیسی و ایجاد غرفه کتاب شیمی را پیگیری می‌کند.

سید مهدی مقدسی نماینده مردم شریف اراک، خنداب و کمیجان افزود: دانشگاه اراک کوشیده در راستای تولید ایده و ثروت رویکرد جدید داشته باشد و اثربخشی خود را در زمینه رشد و پیشرفت  در جامعه و کشور افزایش دهد.

 وی ادامه داد: تحول در مشی دانشگاه ها رویکرد امسال دولت است و این نهادها با فعالیت در زمینه های مختلف صنعتی و تولید دارو، جهشی بزرگی را در این زمینه ایجاد کرده است.

نماینده مردم اراک ، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دانشگاه ها با جهش علمی در حوزه های مختلف نشان دادند که در سایه حمایت  ظرفیت مناسب برای تحقق اهداف توسعه ای دارند.

مقدسی ادامه داد: با بهره گیری مناسب از این ظرفیت ها می توان زمینه رشد و پیشرفت کشور را فراهم کرد.

وی با یادآوری ظرفیت های معدنی کشور خاطرنشان کرد: با بهره گیری از این ظرفیت ها و تسهیل در ارائه خدمات به معدن کاران می توان زمینه بی نیازی کشور از اقتصاد نفتی را فراهم کرد.

 

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: ۱۲ هزار قانون در کشور وجود دارد که وجود برخی قانون های متعدد و بی محتوا کندی ارایه خدمت به بخش های مختلف را به همراه داشته است.

دکتر مژگان زنده دل دبیر علمی این سمینار گفت: هدف از برگزاری این سمینار آشنایی پژوهشگران با زمینه‌­های تحقیقاتی ارزشمند سایر محققین، تعامل و همفکری اساتید و دانشجویان دانشگاه­‌های مختلف با یکدیگر و ایجاد بستری مناسب برای تبادل نظر بین متخصصان دانشگاهی و فعالان حوزه­‌های صنعتی است.

او اظهار کرد: افزون بر ارائه سخنرانی­‌های علمی توسط اساتید مبرز دانشگاهی و انتشار فعالیت­های علمی بصورت پوستر، برگزاری کارگاه‌های آموزشی مرتبط با محور‌های سمینار از جمله برنامه­‌های مورد نظر در این سمینار می­‌باشند.

دبیر علمی برگزاری این سمینار اظهار کرد : امید است با برگزاری این سمینار بتوان گامی هر چند کوچک در راستای گسترش شیمی معدنی در بخش­‌های مختلف تئوری و کاربردی، افزایش دانسته‌های علمی، گسترش و عمق بخشی آموخته‌­های علمی و همچنین هم اندیشی موثر بین محققین دانشگاهی و حوزه‌های صنعتی برداشت.

در پایان مراسم افتتاحیه دکتر«محمد کوتی»  در بیست و یکمین همایش شیمی معدنی ایران  به عنوان برگزیده شاخه شیمی معدنی کشور انتخاب شد. همچنین از دکتر سعید امانی استاد گرایش شیمی معدنی دانشگاه اراک به هنوان چهره شاخص شیمی معدنی تجلیل به عمل آمد. از تمبر یادبود بیست و یکمین همایش شیمی معدنی ایران نیز توسط برگزار کنندگان سمینار رونمایی شد.

جهت مشاهده تصاویر سمینار اینجا کلیک نمایید.

آدرس کوتاه :