دانشگاه اراک در یک سال گذشته فعالیت های پژوهشی ارزنده ای را داشته است

دکتر شاه منصوری، مدیر امور پژوهشی دانشگاه اراک:

دانشگاه اراک در یک سال گذشته فعالیت های پژوهشی ارزنده ای را داشته است

شاید، بتوان گفت که پژوهش ستون اصلی یک دانشگاه است و تا زمانی که مستحکم بماند و اعتلا یابد، پرچم سربلندی و افتخارآفرینی دانشگاه اهتزاز میابد.

دانشگاه اراک، که دانشگاه معین در استان مرکزی است، همواره در فعالیت های شاخص پژوهشی نقش مهمی را نه تنها در استان بلکه در سطح جهانی و کشوری داشته است.

دکتر مهران شاه منصوری، مدیر امور پژوهشی دانشگاه اراک به مناسبت هفته پژوهش در مصاحبه با روابطی عمومی دانشگاه اراک در مورد فعالیت های شاخص پژوهشی دانشگاه اراک در یک سال گذشته گفت: دانشگاه اراک در یک سال گذشته فعالیت های پژوهشی ارزنده ای داشته است که برخی از مهم ترین فعالیت های پژوهشی عبارتند از:

1-انعقاد چهار قرارداد پژوهشی در حوزه زیست محیطی به مبلغ 8 میلیارد ریال

2-انعقاد قراردادهایی با صنایع دفاع

3-طراحی، ساخت و اجرای پوشش ضد حریق در یکی از شرکت های دانش بنیان دانشگاه که موفق به تجاری سازی کامل این محصول نیز شده است.

3-دستیابی به دانش فنی سنسور بلوغ بتن

4-دستیابی به دانش فنی هایپرترمیای مغناطیسی، به عنوان نسل جدید ابزار درمان سرطان

5-تولید نیمه صنعتی بورید زیرکونیوم، که در صنایع دفاعی بسیار پرکاربرد است

6-کسب شرط ورود به نظام رتبه بندی تایمز

7-ثبت اختراع در سازمان ثبت اختراع آمریکا

8-تولید نرم افزار ها و اپلیکیشن های کاربردی

9-رشد کمی و کیفی مقالات چاپ شده بر اساس گزارش مستخر از پایگاه اسکوپوس

10-چاپ چندین مقاله در مجلات علمی با ضریب تاثیر بالا

11- ساخت چند مورد فریز درایر برای تولید واکسن فلج اطفال

12- ساخت حمام های موبایل کم مصرف

12-ساخت سر دوش های کم مصرف

دکتر شاه منصوری با اشاره به این که نقش دانشجویان در کسب موفقیت های دانشگاه اراک بسیار ارزنده است، اظهار کرد: دانشجویان بازو های پژوهش به حساب می آیند و نقش دانشجویان دانشگاه اراک نیز در پیشبرد اهداف پژوهشی بسیار چشم گیر بوده است. حضور فعال و موثر دانشجویان در آزمایشگاه ها، شرکت در کنفرانس ها و کارگاه ها، مشارکت در برگزاری کنفرانس های مختلف و همچنین نقش پررنگ آن ها در راه اندازی مرکز نوآوری، کمک های شایانی به پیشبرد اهداف پژوهشی دانشگاه داشته است.

 مدیر امور پژوهش دانشگاه اراک در خصوص امکانات و زیرساخت های دانشگاه برای انجام فعالیت های پژوهشی اعلام کرد که دانشگاه اراک اعتباری بالغ بر 80 میلیارد ریال برای تجهیز امکانات آزمایشگاهی در سال جاری در نظر گرفته است.

 دکتر شاه منصوری درمورد فضاهای پژوهشی که به تازگی به دانشگاه اضافه می شوند گفت :تاسیس آزمایشگاه مرکزی که برخی امکانات آن در خاور میانه نظیر ندارد و اختصاص فضاهای پژوهشی به پژوهشکده ها و همچنین راه اندازی موزه علوم طبیعی از جمله فضاها و امکاناتی است که در حال راه اندازی و پیوستن به زیرساخت پژوهشی دانشگاه اراک است.

دانشگاه اراک با اختصاص فضایی بیش از 500 متر به مرکز نوآوری و همچنین اختصاص فضای مناسب برای استقرار بیش 30 شرکت در مرکز رشد و واحد های فناور، فضای مناسبی را برای تحقیقات پژوهشی علی الخصوص برای دانشجویان فراهم آورده است، اما همچنان تلاش می کنیم تا فضای بیشتر و بهتری تأمین گردد.

وی درمورد چشم اندازه پژوهش دانشگاه معین اراک در یک سال آینده گفت: طی جلسات متعدد با پژوهشگران و فناوران در داخل و خارج از دانشگاه، برنامه های جامع و فشرده ای برای یکسال آینده­ ی دانشگاه اراک طرح ریزی شده است، که برخی از مهم ترین آنان بدین شرح است :

1-برنامه ریزی برای ورود و ارتقا رتبه در نظام­های رتبه بندی ملی و بین المللی

2-راه اندازی ساختمان جدید کتابخانه مرکزی

3-توسعه هرچه بیشتر فاز دوم آزمایشگاه مرکزی

4-برگزاری منظم و هدفمند کارگاه های آموزشی به منظور ارتقای کیفی فعالیت های پژوهشی

5-راه اندازی مرکز نوآوری مبین و شتاب دهنده شنوا

6-جذب محققین پسا دکتری

7-برگزاری کنفرانس های ملی و بین المللی علمی

8-حمایت از شرکت های دانش بنیان

9-راه اندازی مجلات علمی-تخصصی جدید

10-اجرای طرح هدفمندی حمایت از پژوهشگران و فناوران (با اولویت حمایت از چارک­های بالا)

وی در پایان اظهار کرد: در پایان ضمن ارج نهادن به زحمات و تلاشهای علمی بی وقفه همکاران دانشگاهی که با توجه به امکانات و وضعیت معیشتی ایشان نمونه واقعی جهاد علمی است، به استحضار می رساند ارتقاء سطح علمی دانشگاه نیازمند استمرار زحمات همکاران فعال و همچنین ورود جدی­دتر سایر همکاران است. ارتقاء دانشگاه که تا حد زیادی (در حدود 80 درصد) به فعالیت پژوهشی همکاران وابسته است، ضرورتی است جدی که آینده ­ی شغلی و حرفه­ای کلیه­ی همکاران به آن وابسته است.

در پایان از کلیه همکاران ارجمند دانشگاهی تقاضا دارم ما را از نظرات مشورتی و حمایتی و ایده ها بهره مند فرمایند.


 

آدرس کوتاه :