.

اخبار و دستاورد ها

برگزاری مراسم افتتاحیه انجمن روانشناسی مثبت ایران

برگزاری مراسم افتتاحیه انجمن روانشناسی مثبت ایران

به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک؛ مراسم افتتاحیه انجمن روانشناسی مثبت ایران باحضور مسئولین مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه اراک، معاون محترم سازمان بهزیستی کشور، ریاست محترم دانشکده علوم انسانی دانشگاه اراک و دکترعلیرضا معماریان مشاور ارشد انجمن جهانی روانشناسی مثبت و عضو هیئت موسس انجمن روانشناسی مثبت ایران در تاریخ دوازدهم آذر ماه در سالن هشت شهریور دانشگاه اراک برگزار گردید.

علیرضا معماریان در آیین افتتاح شاخه انجمن روانشناسی مثبت ایران در دانشگاه اراک افزود: مولفه های روانشناسی غربی بدون بومی سازی در کشور کاربردی ندارد.
وی بیان کرد: علوم انسانی مرتبط با زندگی روزمره، اعتقادات، ارزش ها و تمام مفاهیم بنیادی که با عنوان آداب و رسوم است و هرگز نسخه ای که با شاخص های غربی پیچیده شده برای کشور مناسب نیست.
مشاور ارشد روانشناسی مثبت جهان ادامه داد: ویژگی روانشناسی مثبت تکیه بر فضایل انسانی است و این حوزه برای کشور ما باید با شاخص های بومی همخوان و ارائه شود.
معماریان اظهار کرد: روانشناسی مثبت باید از درون دانشگاه ها به جامعه و خانواده ها ورود کند و به نوعی گره گشا باشد و اگر مولفه های آن با نیاز کنونی جامعه همخوان نباشد و تنواند بر چالش ها اثر بگذارد، بی فایده است.
معاون توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور در این آیین گفت: فضیلت ها و توانمندی های انسان ارتباط تنگاتنگ با شرایط زیست آنان دارد و به نظر می رسد رویکرد روانشناسی مثبت باید به نوعی مانوس با شاخص های بومی باشد.
فرید براتی سده افزود: بهزیستی آمادگی لازم برای حمایت ها از روانشناسی مثبت را دارد.
وی بیان کرد: درحال حاضر به آن میزان که بر آسیب ها در کشور تاکید می شود روی جنبه های مثبت جامعه کار نمی شود که این مهم باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
معاون توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور ادامه داد: اگرچه بخشی از خانواده 24 میلیون نفری ایران دچار مشکل است و برخی از کارکردهای اجتماعی خانواده ها ضعف هایی در حوزه اعتیادو سایر آسیب ها دارند، اما بقیه خانواده ها سالم هستند و باید نکات مثبت آنان در جامعه ترویج شود.
براتی سده عنوان کرد: در استان مرکزی نیز 200 معتاد متجاهر وجود دارد که استانداری، بهزستی و سایر مسئولان درگیر این افراد هستند و طبق آیین نامه ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری تهیه مکان هایی برای ساماندهی این افراد برعهده استانداری ها است.
وی گفت: بررسی نشان می دهد خانواده ها هنوز کارکرد خود را دارند و روانشناسی مثبت باید کارکردهای مثبت خانواده و جامعه را پررنگ بیان کند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی هم در ادامه این آیین گفت: علم روان از قدیمی ترین دانش های بشری است که دوشادوش علم پزشکی در خدمت بشر بوده است اما به علت پیچیده شدن روابط انسانی و مسائل علمی به تدریج از شتاب این علم کاسته شده و می طلبد که کاستی ها ترمیم شود.
غلامرضا فتح آبادی افزود: جایگاه علوم روان باید ارتقا یابد زیرا تحولات علوم پزشکی موفقیت های چشمگیری داشته به طوری که توانسته مرگ و میرهای ناشی از سرطان را 85 درصد، امراض قلبی را 63درصد، سکته را 30 درصد، و بیماری های ناشی از اچ آی وی را 30 درصد کاهش دهد.
وی بیان کرد: موفقیت های علم روانشناسی کمتر دیده شده و در این عرصه عقب افتادگی هایی احساس می شود 
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی ادامه داد: تاثیر بهداشت روان در سلامت تایید شده و به طوری که بسیاری از بیماری ها منشاء روانشناختی و ناخوشی های روانی دارند و از هر چهار نفر در دنیا یک نفر به نوعی به اختلالات روانی گرفتار است.
فتح آبادی عنوان کرد: در بحث اعتیاد، کودک آزاری، همسر آزاری و سایر آسیب های اجتماعی مسائل روانشناسی باید پررنگ دیده شود.
در این آیین از آرم انجمن روانشناسی مثبت ایران در دانشگاه اراک رونمایی شد.

 


دانشکده ها

ویدیو ها