.

اخبار و دستاورد ها

یادواره شهدای دانشجو دانشگاه اراک و دومین سالگرد شهید بابایی

یادواره شهدای دانشجو دانشگاه اراک و دومین سالگرد شهید بابایی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک؛ آیین یادواره شهدای دانشجو دانشگاه اراک  و دومین سالگرد شهادت شهید مدافع حرم شهید علیرضا بابایی روز سه شنبه 25 اردیبهشت ماه در سالن شهید چمران دانشگاه اراک برگزار گردید. در این مراسم دکتر حمیدی رئیس دانشگاه در این آیین با اشاره به اهمیت نقش شهدای مدافع حرم عنوان نمودند: شهدای مدافع حرم جان خود را به دلیل اختلاف‌انگیزی‌ها و جنگ‌افروزی‌ها استکبار در منطقه خاورمیانه فدا کرده‌اند.

دکتر حمیدی با اشاره به ادامه دار بودن اختلاف‌انگیزی مستکبران در منطقه افزودند: روز گذشته در فلسطین ٦٠ شهید و ٢ تا ٣ هزار مجروح به واسطه جنگ‌افروزی مستکبران برجای ماند که این امر به دلیل خباثت امریکا و انتقال سفارت این کشور در بیت‌المقدس رخ داد.

وی تصریح کرد: منطقه خاورمیانه منطقه‌ای مطلوب برای دولت‌های مستکبر هستند و با اسلحه‌فروشی اقتصاد خود را رونق می‌بخشند و برخی کشورهای منطقه نیز آتش بیار این معرکه شده‌اند.

دکتر حمیدی تاکید کرد: وظیفه دانشگاه پاسداشت خون شهدا به واسطه توسعه همه جانبه کشور، رشد بهره‌وری، ایجاد کارآفرینی و اشتغال و ... به جا آوریم.

در ادامه حجت الاسلام حسینی مطلق مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اذعان داشت: ما در این مراسم گرد هم آمدیم تا از مقام شهید و شهادت تکریم نماییم و بیان نمودند: امروز در مملکتی زندگی می کنیم که  آرامش امروز خود را مدیون خون شهدا هستیم. ایشان با اشاره به آیه 111 سوره توبه به اشاعه فرهنگ شهادت در جامعه اشاره نمودند.

دکتر غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به سابقه دیرینه مقابله و مواجهه دانشگاه با استکبار و ادامه آن تا پس از پیروزی انقلاب اسلامی عنوان کرد: دانشگاه و دانشجویان همواره بر مدار استکبارستیزی حرکت و در این راستا نقش فرهنگی، سیاسی و اجتماعی خود را ایفا کرده‌اند.

وی تصریح کرد: تعداد شهیدان دانشگاه موید آن است که دانشگاه تنها تمرکز خود را به مباحث علمی مصروف نکرده است بلکه در کنار فعالیت علمی فرهنگ‌سازی مناسب را دنبال کرده‌ است.

دکتر غفاری در پاسخ به چرایی برگزاری یادواره شهدا و ضرورت ترویج فرهنگ ایثار و شهادن در فضای دانشگاهی و علمی کشور بیان کرد: آنچه امروز یک کشور را کشور و یک دانشگاه به دانشگاه واقعی تبدیل می‌کند هویت است و آنچه به فرد، زندگی، حیات فردی، جامعه و دانشگاه معنا می‌بخشد به تعاریف ما از صفات، شاخصه‌ها و خصیصه‌ها باز می‌گردد.

وی گفت: برای شناخت ویژگی‌ها نیاز به الگو و نقاط عطف است که با رجوع به این الگوها خصیصه‌ها پرورش و غنای آن افزایش می‌یابد و شهدا مصداق واقعی این الگوها و مرجع هستند که هویت جامعه تعیین و سیره و عمل آنان سبک زندگی جامعه، عمل، رفتار و اخلاق افراد را مشخص می‌کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزاری یادواره‌های شهدا در دانشگاه را در هویت بخشی مراکز علمی و دانشگاهی اثربخش دانست و افزود: امروز با نسلی جدید مواجه هستیم که تجربه نسل گذشته را ندارد و برگزاری این جلسات و یادواره‌ها زمینه و فرصت انتقال فرهنگ گذشته به نسل جدید را فراهم می‌کند، اما به معنای شبیه شدن نسل جدید به نسل قدیم نیست.

وی تاکید کرد: باید تفاوت زمانه را پذیرفت و در کنار آن هدایت و ارشاد و مراقبت از نسل جدید را دنبال کرد باید با نسل جدید به تعامل و گفت‌وگو نشست و بدون تعارض عمل کرد، افق‌های ذهنی آنان را فهم و درک و افق‌های ذهنی خود را با آنان همتراز کرد تا بتوان زمینه تقویت و رشد هویت دینی و ملی را فراهم کرد.

غفاری شهدا را نقاط اتصال برای انسجام و وحدت جامعه دانست که به لحاظ نظری و سیاستی جامعه را درس می‌دهند، اظهار کرد: در شرایط امروز جامعه سیره و عمل شهدا می‌تواند اثربخش باشد چراکه خط‌مشی انان چگونه زیستن را آموزش می‌دهد و با تاسی از سیره شهدا و اتحاد و انسجام می‌تواند در مقابل مستکبران جهان ایستاد و با وجود همه فشارها به مانند گذشته درمسیر تعالی حرکت کرد.

در ادامه همسر شهید حاج عباس نجفی به بیان خاطرات از شهید نجفی پرداختند. قرائت بیانیه  توسط فرزند شهید بابایی و تقدیر از خانواده شهدای گرانقدر دانشگاه اراک از جمله دیگر برنامه های این مراسم محسوب می شد.

در پایان مراسم حضار شرکت کننده با حضور در مزار شهید گمنام دانشگاه اراک با اهدای تاج گل نسبت به مقام شامخ شهداء ادای احترام نمودند.


دانشکده ها

ویدیو ها

همایش ها، وبینار ها و رویدادها

لا توجد مناسبات.

اطلاعیه ها

لا توجد مناسبات.

راه های ارتباطی


افتخارات

لا توجد مناسبات.