برگزاری آيين توجيهي دانشجويان ورودي جديد

آيين جشن دانشجويان جديد الورود دانشگاه اراك با حضور رئيس دانشگاه، معاونين و رؤساي دانشكده ها در دانشكده علوم ورزشي برگزار گرديد.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه اراك، دكتر حميدي در آيين استقبال از ورودي هاي جديد دانشگاه اراك با اشاره به حادثه تروريستي روز گذشته اهواز، امنيت و سلامت را دو نعمتي دانست كه بشر مي‌تواند به آنها دست يابد و افزودند: امنيت امروز كشور به مدد تلاش نيروهاي امنيتي، نظامي و انتظامي به دست آمده و بايد قدردان آنها بود.

وي با اشاره به اينكه علم آموزي يكي از نعمات الهي است، بيان كردند: دانشجويان بايد از امروز خودسازي و استقلال را آغاز كنند، تحصيل در دانشگاه با توجه به فضاي ارزشمند علمي نيازمند مراقبت هاي گوناگوني است.

دكتر حميدي تصريح نمودند: امروز دشمنان با ابزارهاي ارتباط جمعي كه در دست همه ما موجود است در صدد خدشه وارد كردن به كشور و جوانان هستند. در این شرایط بايد نسبت به محتواي شبكه های اجتماعي دقت و تحليل مناسب داشت، نبايد فريب هر موضوعي را خورد و آلت دست افراد شد و بايد نگاه درستي نسبت به شبكه هاي اجتماعي داشت.

ايشان با اشاره به جايگاه علمي و فرهنگي استان مركزي در كشور اظهار نمودند: بيش از ٢٥ درصد مشاهير، سياستمداران، ادبا و فرهنگيان كشور برخاسته از استان مركزي هستند و بايد اين فرصت نخبه پروری را غنيمت دانست.

ايشان افزودند: دانشگاه اراك در سال ١٣٥٠ با تلاش هاي دكتر عبدالكريم قريب، دكتر حسين گل‌گلاب و دكتر شهرياري تاسيس شد و يكي از ٢٠ دانشگاه با سابقه كشور محسوب مي شود كه بايد از ظرفيت هاي علمي اين مجموعه بهره مند شد و اين امر همت و تلاش دانشجويان را مي طلبد.

وي در ادامه با بیان اینکه هيچ كشوري بدون گذر از مسير علم و دانش به توسعه پايدار دست نمي يابد، تاكيد كرد: كشورهاي توسعه يافته كنوني نگاه ويژه اي به علم و دانش داشته اند. توجه صرف به منابع زيرزميني مسير توسعه را تسهيل نمي كند، بلكه نيروي انساني ماهر كشورها را به توسعه پايدار مي رساند در غير اين صورت تكيه به نفت و منابع زيرزميني كشور را در هر یک از تحولات اقتصادي و سياسي به چالش مي كشاند.

در پايان دكتر حميدي اضافه نمودند: اميد است دولت ها نسبت به ارتقاي آموزش عالي توجه داشته باشند چرا که قطعا دانشجويان امروز بانيان توسعه و تحول اقتصادي كشور در آينده خواهند بود و دانشجويان نیز در اين مسير بايد همت كنند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اراك نیز در این مراسم با تبریک ورود دانشجویان به دانشگاه اراك، سخنان خود را با كلامي از اميرالمومنين (ع) آغاز نمودند و اشاره نمودند امیر مومنان می فرماید: فرصت ها را غنيمت بشماريد چرا كه فرصت ها به زودي سپري مي شوند.

حجت الاسلام حسيني مطلق، خوب درس خواندن، تلاش و کوشش و ورزش كردن را به دانشجویان توصیه نمودند و افزودند: دانشجويان در اقامه نماز جماعت شركت نمايند.

سپس دکتر محمد سلیمان‌نژاد به سابقه قریب به 50 ساله دانشگاه اراک به عنوان تنها دانشگاه مرجع استان اشاره کردند و افزودند: این دانشگاه در سال تحصیلی 98-97 در مقطع کارشناسی هزار و 700 دانشجو و در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری هزار و 200 دانشجو را جذب کرده که در مجموع سه هزار دانشجو به بدنه دانشجویی دانشگاه اراک افزوده شده و با احتساب دانشجویان فعلی تعداد دانشجویان این دانشگاه به 9 هزار نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه در برخی از رشته‌ها کاهش جذب دانشجو و در برخی از رشته‌ها افزایش دانشجو حاصل شده است، افزودند: در مجموع، شاهد افزایش تعداد ثبت‌نامی‌ها در سال تحصیلی جدید هستیم به طوری که در دوره تحصیلات تکمیلی 30 درصد افزایش ثبت‌نام به ثبت رسیده است.

دكتر سلیمان‌نژاد تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه اراک را 276 عضو عنوان کرد که از این تعداد 16 عضو هیات علمی دانشگاه دارای درجه پرفسوری بوده و 45 نفر دانشیار و 200 نفر از اساتید در جایگاه استادیاری مشفول فعالیت آموزشی و پژوهشی هستند، عنوان نمودند: افزایش تعداد هیات علمی با توجه به اینکه یکی از رتبه‌ها و شاخص‌های طبقه‌بندی دانشگاه‌ها محسوب می‌شود در دستور کار قرار دارد و با توجه به افزایش تعداد دانشجویان دانشگاه پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه به 300 عضو افزایش یابد.

وی با اشاره به وجود 8 دانشکده در این مجموعه آموزشی که سه دانشکده در سایت سردشت و 5 دانشكده در سایت مرکزی مستقر است، بیان کردند: با توجه به تاکیدات فراوان مبنی بر گسترش مقاطع کارشناسی دارای مخاطب و بازار کار طی سال گذشته و امسال 6 رشته جدید در دانشگاه راه‌اندازی شده است که جمعا تعداد گروه‌ها در دانشگاه به 30 گروه افزایش یافته است.

ايشان رشته های تحصیلی تاسیس شده در سال گذشته را حقوق، اقتصاد و فرش و رشته‌های جدید برای سال جاری را شامل آمار، مدیریت صنعتی و صنایع دستی عنوان نمودند.

وی با اشاره به سیاست کلان و جدید وزارت علوم برای دوره‌های کارشناسی عنوان نمودند: یکی از طرح‌های مطرح شده توسط وزراتخانه طرح افزایش توانمندی و اشتغال‌پذیری کارشناسی است که در 2 محور انجام می شود.

ايشان افزود: در این طرح برای دروس علمی و مهارتی تجهیز آزمایشگاه‌ها مدنظر است تا دانشجویان با مهارت لازم فارغ‌التحصیل و جذب بازار کار شوند و در کنار توانمندسازی تلاش می‌شود که دانشجویان دارای مهارت فنی، اما فاقد مهارت ارتباطی جهت ورود به بازار کار نیز امکان ارائه توانمندی خود به کارفرما و بازار را دریافت کنند و در این راستا برای مهارت‌افزایی انتخاب 2 رشته اختیاری متناسب با بازار کار برای دانشجویان در نظر گرفته شده است.

دكتر سليمان نژاد با تاکید بر اینکه قبولی‌های دانشگاه اراک در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه‌های معتبر کشور نشان از کیفیت آموزش در این دانشگاه است، اظهار نمودند: دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه نیز فعال است و نخبگان را شناسایی می‌کند و دانشجویان می‌توانند از طرح‌های تشویقی مرتبط با نخبگان استفاده کنند.