گفتگوي صميمي با همكار روشندل دانشگاه جناب آقاي عليرضا غفاري به مناسبت روز عصاي سفيد

در ابتدا مختصري در مورد خود و مشروحي از دوران زندگي خود بيان نماييد.

اينجانب عليرضا غفاري متولد سال 54، در سال 68 بر اثر حادثه تصادف بينايي خود را از دست دادم. پس از مدتي به طور اتفاقي با يكي از معلمان مدارس استثنايي آشنا شدم و آموزش خط بريل را فرا گرفتم و كلاس سوم راهنمايي را به كمك همين شيوه و ساير وسايل كمك آموزشي ادامه دادم،‌ پس از گذراندن دوره متوسطه در رشته مباني حقوق اسلامي وارد دانشگاه شدم و سال 83 به عنوان تلفنچي در تلفن خانه دانشگاه مشغول به كار شدم و سال 90 به اصرار خودم  به اداره حقوقي و امور قراردادهاي دانشگاه آمدم. سال 84 ازدواج كردم و اكنون داراي دو فرزند هستم يك دختر و يك پسر.

در محل کار با چه مشکلاتی روبرو بوده اید؟

‌در ابتدا باورش براي مسئولين سخت بود كه من بتوانم در اداره حقوقي شاغل شوم البته حق هم داشتند اما در جلسه اي به كمك نرم افزارهايي كه بر روي رايانه نصب كردم توانستم توانايي خود را در زمينه نحوه كار كردن با رايانه همچنين چگونگي انجام مكاتبات اداري و پاسخگويي به ارسال و مراسلات مربوطه را انجام دهم.

چگونه كتاب و روزنامه مطالعه مي كنيد؟

يكسري نشريات به صورت خط بريل است كه روزنامه ي ايران سپيد برجسته ترين آن هاست كه روزانه به دستم نمي رسد و چند روز يكبار كه به دستم مي رسد آن را مطالعه مي كنم و همچنين از طريق اينترنت توسط نرم افزاري كه بر روي سيستم نصب است سايت هاي خبري را پيگيري مي كنم.

علت موفقیت شما در این شغل چه می باشد؟

توكل به خدا و کوشش و تلاش از جمله دلايل موفقیت من بوده است. خوشبختانه توانستم عليرغم تمام مشكلات و ناملايمت­ها این موفقیت را کسب کنم و الحمدلله در دانشگاه شاغل شوم البته لازم مي دانم از مساعدت­هاي مسئولين دانشگاه نيز قدرداني كنم .

توصیه شما به جوانان چیست؟

البته خود را در جايگاهي نمي بينم كه به جوانان توصيه اي داشته باشم اما فكر مي كنم اگر جوانان خودشان و توانايي هايشان را باور داشته باشند و همانطور كه قبلاً گفتم توكل به خدا، تلاش و كوشش در راه رسيدن به هدف، مغرور نشدن از موفقيتها و مأيوس و نا اميد نشدن از شكستها، باعث مي شود تا افراد به اهدافي كه دارند برسند.

اوقات فراغتتان را چگونه سپری می کنید؟

بنده علاقه ي زيادي به مطالعه و انجام كارهاي فني دارم و سعي مي كنم در اوقات فراغت به اين كارها مشغول شوم. همچنين علاقه ي زيادي به كار نجاري دارم كه اگر شرايط اين امكان را مي داد شغل نجاري را براي خود انتخاب مي كردم. در كل هميشه سعي كرده ام كارهاي روزمره ام را خودم انجام دهم و وابسته به شخص ديگري نباشم.

درخواست شما از مسئولين چيست؟

نوع بينش مسئولين کشور باید نسبت به نابينايان تغيير كند چرا كه برخي افراد نابينا هستند اما توانايي ها و استعدادهايي دارند كه بايد به آن ها اعتماد شود و آن ها را به كار گرفت. به نظر من مسئولان ذيربط در رسته­هاي مختلف فرهنگي بايد در اين زمينه تلاش بيشتري كند و توانمندي هاي اين افراد را به جامعه معرفی نماید.

آيا به همه ي آرزوهايتان در زندگي دست يافته ايد؟ آرزوي دست نيافتني هم داريد؟

هميشه سعي كرده ام در زندگي آدم منطقي اي باشم و آرزوي محال و دست نيافتني نداشته باشم.