يادواره شهداي دانشجو دانشگاه اراك و دومين سالگرد شهيد بابايي

به گزارش روابط عمومي دانشگاه اراك؛ آيين يادواره شهداي دانشجو دانشگاه اراك  و دومین سالگرد شهادت شهید مدافع حرم شهید علیرضا بابایی روز سه شنبه 25 ارديبهشت ماه در سالن شهيد چمران دانشگاه اراك برگزار گرديد. در اين مراسم دكتر حميدي رئیس دانشگاه در این آیین با اشاره به اهميت نقش شهداي مدافع حرم عنوان نمودند: شهداي مدافع حرم جان خود را به دليل اختلاف‌انگيزي‌ها و جنگ‌افروزي‌ها استكبار در منطقه خاورميانه فدا كرده‌اند.

دكتر حميدي با اشاره به ادامه دار بودن اختلاف‌انگيزي مستكبران در منطقه افزودند: روز گذشته در فلسطين ٦٠ شهيد و ٢ تا ٣ هزار مجروح به واسطه جنگ‌افروزي مستكبران برجاي ماند كه اين امر به دليل خباثت امريكا و انتقال سفارت اين كشور در بيت‌المقدس رخ داد.

وي تصريح كرد: منطقه خاورميانه منطقه‌اي مطلوب براي دولت‌هاي مستكبر هستند و با اسلحه‌فروشي اقتصاد خود را رونق مي‌بخشند و برخي كشورهاي منطقه نيز آتش بيار اين معركه شده‌اند.

دكتر حميدي تاكيد كرد: وظيفه دانشگاه پاسداشت خون شهدا به واسطه توسعه همه جانبه كشور، رشد بهره‌وري، ايجاد كارآفريني و اشتغال و ... به جا آوريم.

در ادامه حجت الاسلام حسيني مطلق مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبري در دانشگاه اذعان داشت: ما در اين مراسم گرد هم آمديم تا از مقام شهيد و شهادت تكريم نماييم و بيان نمودند: امروز در مملكتي زندگي مي كنيم كه  آرامش امروز خود را مديون خون شهدا هستيم. ایشان با اشاره به آیه 111 سوره توبه به اشاعه فرهنگ شهادت در جامعه اشاره نمودند.

دکتر غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به سابقه دیرینه مقابله و مواجهه دانشگاه با استکبار و ادامه آن تا پس از پیروزی انقلاب اسلامی عنوان کرد: دانشگاه و دانشجویان همواره بر مدار استکبارستیزی حرکت و در این راستا نقش فرهنگی، سیاسی و اجتماعی خود را ایفا کرده‌اند.

وی تصریح کرد: تعداد شهیدان دانشگاه موید آن است که دانشگاه تنها تمرکز خود را به مباحث علمی مصروف نکرده است بلکه در کنار فعالیت علمی فرهنگ‌سازی مناسب را دنبال کرده‌ است.

دكتر غفاری در پاسخ به چرایی برگزاری یادواره شهدا و ضرورت ترویج فرهنگ ایثار و شهادن در فضای دانشگاهی و علمی کشور بیان کرد: آنچه امروز یک کشور را کشور و یک دانشگاه به دانشگاه واقعی تبدیل می‌کند هویت است و آنچه به فرد، زندگی، حیات فردی، جامعه و دانشگاه معنا می‌بخشد به تعاریف ما از صفات، شاخصه‌ها و خصیصه‌ها باز می‌گردد.

وی گفت: برای شناخت ویژگی‌ها نیاز به الگو و نقاط عطف است که با رجوع به این الگوها خصیصه‌ها پرورش و غنای آن افزایش می‌یابد و شهدا مصداق واقعی این الگوها و مرجع هستند که هویت جامعه تعیین و سیره و عمل آنان سبک زندگی جامعه، عمل، رفتار و اخلاق افراد را مشخص می‌کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزاری یادواره‌های شهدا در دانشگاه را در هویت بخشی مراکز علمی و دانشگاهی اثربخش دانست و افزود: امروز با نسلی جدید مواجه هستیم که تجربه نسل گذشته را ندارد و برگزاری این جلسات و یادواره‌ها زمینه و فرصت انتقال فرهنگ گذشته به نسل جدید را فراهم می‌کند، اما به معنای شبیه شدن نسل جدید به نسل قدیم نیست.

وی تاکید کرد: باید تفاوت زمانه را پذیرفت و در کنار آن هدایت و ارشاد و مراقبت از نسل جدید را دنبال کرد باید با نسل جدید به تعامل و گفت‌وگو نشست و بدون تعارض عمل کرد، افق‌های ذهنی آنان را فهم و درک و افق‌های ذهنی خود را با آنان همتراز کرد تا بتوان زمینه تقویت و رشد هویت دینی و ملی را فراهم کرد.

غفاری شهدا را نقاط اتصال برای انسجام و وحدت جامعه دانست که به لحاظ نظری و سیاستی جامعه را درس می‌دهند، اظهار کرد: در شرایط امروز جامعه سیره و عمل شهدا می‌تواند اثربخش باشد چراکه خط‌مشی انان چگونه زیستن را آموزش می‌دهد و با تاسی از سیره شهدا و اتحاد و انسجام می‌تواند در مقابل مستکبران جهان ایستاد و با وجود همه فشارها به مانند گذشته درمسیر تعالی حرکت کرد.

در ادامه همسر شهيد حاج عباس نجفي به بیان خاطرات از شهید نجفی پرداختند. قرائت بیانیه  توسط فرزند شهید بابایی و تقدیر از خانواده شهدای گرانقدر دانشگاه اراک از جمله دیگر برنامه های این مراسم محسوب می شد.

در پایان مراسم حضار شرکت کننده با حضور در مزار شهید گمنام دانشگاه اراک با اهدای تاج گل نسبت به مقام شامخ شهداء ادای احترام نمودند.