استفاده از دور ریز انار در صنایع بهداشتی و دارویی

استفاده از دور ریز انار در صنایع بهداشتی و دارویی


دکتر علی خدیوی، عضو هیات علمی گروه مهندسی باغبانی دانشگاه اراک موفق به شناسایی مواد آنتی اکسیدانی موجود در پوست و آب میوه انار شد.

همزمان با هفته پژوهش و فناوری:

استفاده از دور ریز انار در صنایع بهداشتی و دارویی

دکتر علی خدیوی، عضو هیات علمی گروه مهندسی باغبانی دانشگاه اراک موفق به شناسایی مواد آنتی اکسیدانی موجود در پوست و آب میوه انار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک،در یک پروژه تحقیقاتی مشترک بین دانشگاه اراک و دانشگاه فلوریدا در آمریکا، خصوصیات آنتی اکسیدانی پوست و آب میوه انار شناسایی شد.
دکتر علی خدیوی، عضو هیات علمی گروه مهندسی باغبانی دانشگاه اراک و محقق این طرح پژوهشی در تشریح آن گفت: پس از انجام پژوهش های مختلف بر روی میوه انار، نتایج نشان داد که فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی پوست انارهای با پوست قرمز بیشتر از آب آنها است. بنابراین پوست انار که به عنوان ضایعات کشاورزی دور ریخته می‌شود، ترکیبات مفید مستخرج از آن می‌توانند به عنوان مواد افزودنی برای بسیاری از محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی استفاده شود.

وی افزود: آنتی اکسیدان ها از عوامل مهم تغذیه ای هستند که نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی ما دارند. این مواد رادیکال های آزادی را که ناشی از مصرف انرژی است از بدن پاک می کنند. اگر رادیکال های آزاد در بدن باقی بمانند می توانند به جدار سلول ها آسیب برسانند و باعث مرگ سلولی بشوند. آنتی اکسیدان ها محیط را از سمومی که ناشی از مصرف انرژی در سلول ها است پاک می کنند. انار سرشار از آنتی اکسیدان‌های بسیار قوی است که برای مقابله با سرطان فوق‌العاده عمل می‌کنند. این میوه‌ خوش آب و رنگ می‌تواند جلوی پیشرفت سرطان را نیز بگیرد.

دکتر خدیوی در راستای چگونگی بهره گیری از خاصیت آنتی اکسیدانی پوست انار در صنایع دارویی و بهداشتی گفت: آنتی اکسیدان ها ضدچروک هستند. مهمترین آنتی اکسیدان های تغذیه ای ویتامین های E و C هستند. ویتامین C موجود در پوست انار به مقدار قابل توجهی می باشد. ویتامین C نقش موثری در ساخت کلاژن پوست بدن دارد و خاصیت ارتجاعی آن را بالا می‌برد. آنتی اکسیدانهای مهم دیگر در پوست میوه انار شامل پلی فنول ها و آنتوسیانین ها می باشند. از عصاره انار می توان در تولید شامپوها، کرم و نرم‌ کننده‌ های مو استفاده کرد
.
نتایج این مطالعه در یک مجله معتبر Q1-JCR به نام Food Chemistry با ضریب تاثیر 6.6 به چاپ رسیده است.
لینک مقاله:
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0308814620321646



بی شک گسترش چنین تحقیقات کاربردی در راستای نیازهای کشور و جامعه نقش ارزنده ای خواهد داشت.
روابط عمومی دانشگاه اراک کسب چنین موفقیت را به محققین آن تهنیت گفته و از خداوند متعال برایشان توفیقات روز افزون و بهروزی را خواستار است.

summary-address :