آیین تکریم و معارفه روسای دانشگاه اراک و صنعتی در دانشگاه اراک با حضور وزیر علوم

آیین تکریم و معارفه روسای دانشگاه اراک و صنعتی در دانشگاه اراک با حضور وزیر علوم

به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک، آیین تودیع و معارفه روسای دانشگاه اراک و صنعتی اراک ۲۷ فروردین با حضور دکتر زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی، دکتر مخلص الائمه، استاندار مرکزی و جمعی از مدیران استان و دانشگاهیان در دانشگاه اراک برگزار شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ابتدای این نشست گفت: استان مرکزی ویژگی‌ها و ظرفیت‌های منحصر به فردی دارد که تاکنون به خوبی مورد استفاده قرار نگرفته است. این استان مهد دانشمندان و علمای موثر در کشور است که  امام راحل مهمترین این علما است که مدل جدیدی از مدیریت جامعه را ارائه کرده است.

وی عنوان کرد: استان مرکزی از نظر صنعتی جزو استان های برتر است و انتظار می رود که دانشگاه های این استان به ویژه دانشگاه مادر، جزو دانشگاه های برتر کشور باشند و در گذشته متاسفانه شاهد آن بودیم که برخی اساتید بزرگ از این استان خارج می شدند که در این دوره باید این شرایط اصلاح شود.

زلفی گل اضافه کرد: دراین دوره می‌بایست با ایجاد وحدت، شهر اراک و استان مرکزی را آباد کرد و سود این صنایع در وهله اول باید به خود استان و دانشگاه های آن برسد و قطعا این ثمره در زمان وحدت حاصل می شود.

وی با بیان اینکه از روسای دانشگاه‌ها انتظار می رود که آمال و آرزوی خود را برای آینده دانشگاه ترسیم کنند، افزود: آرمان هر جامعه بزرگترین سرمایه هر جامعه است و هر دانشگاه نیز باید یک آرمان داشته و برای تحقق آن برنامه ریزی کند.

زلفی گل تصریح کرد: البته ستاد وزارت علوم نیز باید کاملا نگاهی حمایت گرانه، بسترساز و هدایت گونه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در قانون بودجه امسال بودجه های خوبی دیده شده است، اذعان کرد: روسای دانشگاه ها باید برنامه‌های خوبی در جهت استفاده از این ردیف ها داشته باشند و وزارت علوم نیز باید جهت توسعه کیفی دانشگاه ها، پژوهش و تحقیقات اقدام کند.

وزیر علوم با تاکید بر اینکه در کشور نظام ملی نوآوری نداریم، گفت: به عنوان مثال بیمه پژوهش و قانون جامع مالکیت‌های فکری که بستر زایش نوآوری در کشور است وجود ندارد، و در این شرایط یعنی خلاقیت و نوآوری را ذبح کرده ایم، در حالی که در کشورهای دیگر قانون مالکیت فکری با قدرت در حال اجراست و دانشگاه های بزرگ دنیا درآمدهای بسیاری را از این طریق کسب می کنند.

وی ادامه داد: اگر مسئولان عاقل و دانا باشند می توانند از تجربیات دنیا نهایت بهره برداری را داشته باشند و اگر از این تجربه استفاده شود می توانیم فاصله خود را با دنیا کاهش دهیم.

وزیر علوم با اشاره به اینکه تصمیم گیری به موقع خود یک هنر است، حوزه نانو فناوری را مثال زد و افزود: در علم نانو کشور اقدامی به موقع داشت و امروز در این عرصه جزو کشورهای نام آور هستیم.

وی بیان کرد: با نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی مقرر شده است که سند نظام ملی نوآوری توسط وزارت علوم تدوین شود.

وی در ادامه گفت: در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه هستیم و باید تا امروز تحلیل ها و تحقیقات بسیاری انجام گرفته باشد تا تصمیم سازی و تصمیم گیری دانش بنیان انجام گیرد، اما چنین اتفاقی را عملا در کشور شاهد نیستیم.

وی با بیان اینکه شعار امسال فرصتی برای جامعه دانشگاهی کشور است، اظهار کرد: دانش بنیان بودن نوآوری و فناوری مهم است چرا که به واسطه آن محصولات رقابت پذیر تولید می شود و تنها راه مزیت ساز در حوزه اقتصاد، سرمایه گذاری در عرصه علم و فناوری است.

زلفی گل تاکید کرد: خوشبختانه وزارت علوم بستر سخت افزاری و نرم افزاری خوبی در اختیار دارد، به دنبال آن هستیم که آیین نامه ارتقا و ترفیع را بازنگری کنیم و تعداد پایه های تشویقی را به ۳۰ تا ۳۲ افزایش دهیم، زیرا مسلما باید بین فردی که باعث رشد دانشگاه می شود با فردی که تلاش ندارد تفاوت قایل شد.

 

آیت الله دری نجف‌ابادی نیز با تاکید بر علوم اسلامی در دانشگاه ها گفت: دنیای اسلام بطور عمومی، تشیع بصورت خصوصی و جمهوری اسلامی بالاخص باید پیشقراول علمی، معنوی، سیاسی و اجتماعی باشد.

نماینده ولی فقیه در استان اظهار داشت: دانشجویان باید با انگیزه، ایمان، ولایت و عشق به این سرزمین، پیشرفت کشور خود را مدنظر قرار دهند و از خون شهدای این سرزمین پاسداری کنند. اگر مهارت، تخصص، فن‌آفرینی، مجاهدت و حضور در بازارهای تکنولوژی دنیا را سرلوحه اقدامات خود قرار دهیم، قطعا به جایگاه فناوران دنیا خواهیم رسید.

دری نجف آبادی اشاره کرد: امروز بجای اینکه یارانه ها به صورت یکسان بین غنی و فقیر تقسیم شود، باید یارانه را برای تولید علم، دانش و فناوری صرف کرد.

دکتر فرزاد مخلص الائمه در این نشست با اشاره به اینکه سند تحول دولت مردمی در اسفندماه سال گذشته ابلاغ شده است، افزود: این سند حاوی ۳۷ موضوع است و ۱۳۴ چالش را که مانع شکل گیری نظام مطلوب در کشور شده احصا کرده است.

وی در ادامه گفت: برای تحقق این سند سه بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تا پایان دولت در نظر گرفته شده و ۱۰۲۳ اقدام اجرایی در این سند تبیین شده است که ۳۱ اقدام ناظر به حوزه علم و آموزش عالی است و ۴ چالش اصلی ناظر در این حوزه شامل ناکارآمدی نظام حکمرانی، پاسخگویی ناکافی دانشگاه به نیاز جامعه، توسعه نیافتگی نظام فرهنگی اجتماعی دانشگاه و ضعف در همکاری های بین المللی قید شده است.

استاندار مرکزی تصریح کرد: همزمان با فعالیت دولت، ستاد تحول استان تشکیل و رصد و پایش این سند در برش استانی در حال پیگیری است، همچنین در این راستا سند تحول علم و فناوری و نوآوری استان با کمک دانشگاه صنعتی اراک تدوین شده است و جزو ۱۰ استانی هستیم که این سند را تدوین کرده‌اند. با توجه به شعار سال با کمک این سند می توانیم برای تحقق فرمان و شعار سال پیشتاز دیگر استان‌ها باشیم.

وی افزود: به جهت کمتر شدن فاصله دانشگاه‌ها و حوزه اجرایی استان و همچنین ارتباط و تعامل محکم و جدی‌تر با دانشگاه‌ها، همه پژوهشکده‌های فعال استان در کارگروه های تصمیم گیری استان عضو شده‌اند، همچنین از ظرفیت دانشجویان نیز در این راستا استفاده خواهد شد، چراکه نیروهای جوان روحیه آرمانگرایی دارند.

سرپرست دانشگاه اراک نیز در این آیین ضمن اشاره به حرکت دانشگاه در راستای بیانیه گام دوم انقلاب گفت: دانشگاه اراک در نظر دارد در تراز گام دوم انقلاب بطور موثر، مسئله محور و نتیجه محور عمل کند.

دکتر مجتبی ذوالفقاری اظهار کرد: امید است با همکاری و همیاری دانشجویان، اعضای هیئت علمی و حتی خانواده‌های دانشگاهیان بتوانیم در تحقق این امر مهم پیشتاز عمل کنیم.

دکتر سعید حمیدی رئیس سابق دانشگاه اراک در این نشست ابراز امیدواری کرد در این دوره مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص ساماندهی مراکز آموزش عالی به صورت مناسب اجرایی شود. وی با ابراز نگرانی از کمیت گرایی در آموزش عالی کشور گفت: زمانی در استان مرکزی تنها یک مرکز آموزش عالی وجود داشت، اما امروز تعداد آن ها به ۷۵ مرکز می‌رسد.

وی تصریح کرد: مدرک گرایی و کیفیت تحصیلی پایین موجب خسارت به تمامی کشور شده است. حمیدی ادامه داد: علوم انسانی علومی است که در سالهای اخیر مظلوم واقع شده است، اما تمامی رشته ها نیازمند حمایت و بازنگری است.

حمیدی با تاکید بر اینکه دانشگاه در بحران قرار دارد، ادامه داد: آموزش با کیفیت در گرو تامین اعتبار است، الفبای آموزش در آموزش عالی استان مرکزی لنگ می‌زند و با کمبود امکانات مواجه است.

در پایان این مراسم با اهدای لوح هایی از زحمات دکتر سعید حمیدی، رئیس سابق دانشگاه اراک، دکتر حمیدرضا رضایی آشتیانی، رئیس سابق دانشگاه صنعتی اراک، دکتر ملک سلیمانی و دکتر محمدتقی مختاری، روسای اسبق دانشگاه اراک که در این مراسم حضور داشتتد، تقدیر شد و نیز احکام دکتر مجتبی ذوالفقاری به‌عنوان سرپرست دانشگاه اراک و دکتر مجتبی گودرزی سرپرست دانشگاه صنعتی اراک به آنان تقدیم شد.

 

آدرس کوتاه :