جذب بودجه 34 میلیارد ریالی دفتر همکاری های بین الملل دانشگاه اراک در قالب قرارداد ها و فرصت های مطالعاتی

جذب بودجه 34 میلیارد ریالی دفتر همکاری های بین الملل دانشگاه اراک در قالب قرارداد ها و فرصت های مطالعاتی


دکتر قاسم عیسی آبادی از اقدامات مهم دفتر همکاری های بین الملل دانشگاه اراک طی سال های اخیر خبر داد.

رییس دفتر همکاری های بین الملل دانشگاه اراک:

جذب بودجه 34 میلیارد ریالی دفتر همکاری های بین الملل دانشگاه اراک در قالب قرارداد ها و فرصت های مطالعاتی

دکتر قاسم عیسی آبادی از اقدامات مهم دفتر همکاری های بین الملل دانشگاه اراک طی سال های اخیر خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک،  دکتر قاسم عیسی آبادی  اقدامات موثر دفتر همکاری های بین الملل دانشگاه اراک را تکمیل کننده فعالیت های آموزشی و پژوهشی دانشگاه در استان مرکزی دانست و اظهار کرد: قریب به 50 سال از تاسیس دانشگاه اراک می گذرد و به واسطه قدمت و توانمندی های موجود این دانشگاه نقش کلیدی را در گسترش آموزش عالی و تحقیقات در استان مرکزی ایفا کرده است. از این رو لازم بود که به منظور تقویت بیشتر توانمندی های دانشگاه و همسو با سیاست های کلی کشور در حوزه آموزش عالی، دانشگاه اراک تصمیم گرفت ارتباطات و تعاملات خود با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی خارج از کشور را از حالت فردی به حالت سازمانی، مدرن و سیستماتیک ارتقا دهد و به همین دلیل در اردیبهشت سال 1395 دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه اراک تاسیس شد که بنا به اهمیت موضوع، از لحاظ سازمانی این دفتر مستقیما زیر نظر حوزه ریاست دانشگاه قرار دارد.

 

وی افزود : هدف های اصلی تاسیس دفتر همکاری های علمی بین المللی را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

1-عقد تفاهم نامه های بین المللی با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی خارج از کشور با هدف ارتقای سطح توانمندی اعضای هیات علمی دانشگاه اراک و استفاده از تجربیات موفق بین المللی

2- مشارکت در قراردادهای بین المللی به منظور انجام پژوهش های کاربردی و استفاده از بودجه تحقیقاتی سایر کشورها به منظور ارتقای موقعیت پژوهشی دانشگاه اراک

3- همکاری با اساتید و متخصصان ایرانی مقیم خارج از کشور به منظور ارتقای سطح علمی دانشگاه

4- بهبود جایگاه علمی کشور از طریق جذب دانشجویان غیر ایرانی با هدف درآمد زایی و تقویت دیپلماسی علمی کشور

5- تسهیل شرایط استفاده اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی از فرصت های مطالعاتی خارج از کشور.

در این راستا، دانشگاه اراک موفق به عقد تفاهم نامه ها و قراردادهای همکاری با دانشگاه هایی از کشورهای کره جنوبی، روسیه، بلاروس، اندونزی، مالزی، انگلیسی، آمریکا، کانادا، اتریش و سوئد شده است.

 

افزایش چشم گیر دانشجویان بین الملل دانشگاه اراک در سال های اخیر

دکتر عیسی آبادی با اشاره به افزایش چشم گیر دانشجویان بین الملل در دانشگاه اراک گفت: در حال حاضر حدود 100 دانشجوی غیر ایرانی که نیمی از این تعداد در مقطع کارشناسی و 25 نفر در مقطع دکتری و 25 نفر دیگر نیز در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه اراک مشغول به تحصیل می باشند. دانشگاه اراک در کلیه رشته ها و مقاطع تحصیلی پذیرای دانشجویان غیر ایرانی می باشد.

 

 

دکتر عیسی آبادی با اشاره به جذب بودجه 34 میلیارد ریالی دفتر همکاری های بین الملل دانشگاه اراک در قالب قرارداد ها و فرصت های مطالعاتی تصریح کرد:به منظور تسهیل و افزایش مشارکت اساتید مدعو خارجی در دانشگاه اراک، دفتر همکاری های علمی بین المللی اقدام به تامین بودجه برای عقد قراردادهای پژوهشی مشترک میان اعضای هیات علمی دانشگاه اراک و دانشگاه های خارجی نمود که در این راستا، 11 قرارداد پژوهشی میان اعضای هیات علمی دانشگاه اراک و اساتید دانشگاه در کشورهایی مانند آمریکا، انگلیس، کره جنوبی، کانادا و اتریش به امضا رسید و در ادامه نیز این دفتر طی همکاری که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جذب بودجه بالغ بر 34 میلیارد ریال در سال های 1398 و 1399، موفق به شروع همکاری با 17 نفر از متخصصان و اساتید دانشگاه ایرانی مقیم کشور های دیگر در قالب قراردادهایی مانند استاد مدعو و معین، فرصت مطالعاتی و دوره های پسادکتری شده است.

 

اختصاص مترجم و برگزاری دوره های فشرده آموزش زبان فارسی برای دانشجویان بین الملل دانشگاه اراک

رییس دفتر همکاری های بین الملل دانشگاه اراک در رابطه با خدمات ویژه این دفتر برای دانشجویان بین الملل گفت: به منظور تسهیل حضور دانشجویان غیر ایرانی در دانشگاه اراک، در گام اول دفتر همکاری های علمی بین المللی با مساعدت مسئولین دانشگاه از نظر فضای فیزیکی از حوزه روابط عمومی دانشگاه جدا شد و در ادامه، ضمن نامه نگاری های متعدد با سازمان امور دانشجویان این دانشگاه مجوز جذب دانشجویان خارجی را دریافت کرد. در ادامه ضمن معرفی دانشگاه اراک به دانشجویان کشور های دیگر و به ویژه کشورهای همسایه، دفتر امور کنسولی دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه های استان مرکزی در دانشگاه اراک تاسیس شد. ضرورت و اهمیت تاسیس این دفتر از آن جهت بود که دانشجویان خارجی بدون نیاز به مراجعات مکرر به مراجع ذی صلاح در خصوص مسائل مربوط به اخذ پذیرش در دانشگاه های ایران، اخذ و تمدید ویزا، اخذ مجوز اقامت در ایران و در نهایت مجوز خروج از کشور، تنها با تحویل مدارک و مستندات مربوطه به دفتر امور کنسولی دانشگاه اراک، در کوتاه ترین زمان ممکن و بدون نیاز به مراجعه به سایر مراجع از خدمات مورد نظر بهره مند خواهند شد. علاوه بر این به همت حوزه روابط عمومی دانشگاه، برای اولین بار وبسایت دانشگاه اراک به زبان انگلیسی نیز راه اندازی شد و دانشجویان خارجی می توانند کلیه اطلاعات مربوط به تحصیل خود در دانشگاه اراک را در این سایت و به زبان انگلیسی دریافت کنند.

وی افزود: در سال تحصیلی جدید، مقرر شده است که در خصوص رشته/گرایش هایی که تعداد دانشجویان غیر ایرانی بیش از 10 نفر است، این دانشجویان بتوانند در صورت درخواست از حضور مترجم استفاده کنند و یا اینکه تدریس در رشته هایی مانند دکتری ادبیات عرب، به زبان عربی انجام شود. در خصوص سایر دانشجویان نیز، اگر چه تدریس به زبان فارسی است، ضمن تفاهم به عمل آمده میان دانشگاه اراک و مراکز آموزش زبان فارسی کشور، این دانشجویان می توانند بصورت فشرده و با حداقل هزینه ممکن در دوره های آموزش زبان فارسی شرکت کنند.

در نهایت دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه، بصورت دائمی پذیرای دانشجویان غیر ایرانی است و کلیه مسائل و چالش هایی که این عزیزان با آن روبرو هستند، به صورت موردی و تا حد امکان با دقت و سرعت مناسب پیگیری میشود.

 

 

summary-address :