حضور معاون رییس جمهور و رییس سازمان استاندارد کشور در دانشگاه اراک

حضور معاون رییس جمهور و رییس سازمان استاندارد کشور در دانشگاه اراک

به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک؛ صبح یکشنبه ۱۳ آذر ماه قرارگاه دانش بنیان استان با حضور دکتر اسلام پناه، معاون رییس جمهور و رییس سازمان استاندارد کشور در دانشگاه اراک تشکیل گردید.

رئیس دانشگاه اراک در این نشست گفت: اکنون گردش مالی دنیا به سمت اقتصاد دانش بنیان در حال حرکت بوده و چیزی که در دنیا چرخش به وجود می آورد، اقتصاد مبتنی بر دانش است.

دکتر ذوالفقاری ادامه داد: در بحث اقتصاد دانش بنیان یکی از مولفه های مهم، داشتن استاندارد بومی است. وی افزود: استاندارد بومی نیز نیازمند دانش بومی است و علمی که زایش آن از داخل کشور باشد.

دکتر ذوالفقاری گفت: یک گروه چهار نفره از سازمان استاندارد ملی ایران به همراه همکاران دانشگاه اراک در حال تعریف درس جدیدی در خصوص استاندادسازی هستند. توسعه این درس جدید و ایجاد رشته جدید در خصوص استاندارد در دستور کار این دانشگاه قرار دارد.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه ارا‌ک نیز در این نشست بیان داشت: با توجه به نام گذاری سال با عنوان تولید، اشتغال آفرین و دانش بنیان از سوی مقام معظم رهبری، قرارگاه دانش بنیان استان مرکزی که دبیرخانه آن در دانشگاه اراک است، تشکیل گردیده است و تا کنون چندین نشست هم اندیشی در این خصوص برگزار‌ شده است. ۴۸ دستگاه های اجرایی استان در این قرارگاه مشارکت دارند و در مجموع ۲۴۶ طرح تعریف شده و در اولویت اجرا تا پایان سال قرار گرفته است.

دکتر صفی خانی تاکید کرد: با توجه به اینکه بر این باور هستیم که گفتمان اقتصاد دانش بنیان باید از کودکی نهادینه شود، از ظرفیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و همچنین ظرفیت مبلغان در راستای تقویت جریان فکری حاکم بر گفتمان دانش بنیان بهره گیری کرده ایم. وی ادامه داد: انتظار می رود در راستای رفع مشکلات شرکت های دانش بنیان امکان تهاتر مالیات با انجام طرح های پژوهشی در چارچوب قانون جهش تولید دانش بنیان انجام شود.

  دکتر مهدی اسلام پناه با یادآوری وجود ۱۰ هزار تدوینگر داخلی و خارجی، افزود: ظرفیت سازمان ملی استاندارد ایران که عضو ۱۳ نهاد بین المللی است در اختیار دانشگاه‌ها بوده و دانشگاه‌های کشور می توانند کمک کنند و دیوارهای استاندارد دنیا را بالا ببرند. وی ادامه داد: سلطه علم و فناوری دنیا سلطه فنی است و این جنگ، جنگ علم و دانش و نخبگی است و دانشگاه‌ها باید پیش‌قراولان در این بخش باشند. رئیس سازمان ملی استاندارد ایران خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های کشور باید رنکینگ علم و فناوری را برای اساتید و دانشجویان جذاب کنند و این مهم باید مبنای کار نهادهای آموزش عالی قرار گیرد.

دکتر اسلام پناه گفت: دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور می‌توانند در زمینه تعیین صلاحیت و انطباق به کمک سازمان ملی استاندارد آمده و این مهم صادرات علمی و محصولات با کیفیت از کشور را به همراه دارد. رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: دنیا که روزی به ایران سیم خاردار نمی فروخت امروز از این کشور پهپاد می خرد و این مصداق واقعی دانش بنیان و توسعه علم و فناوری در کشور است. دکتر اسلام پناه با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان باید در کشور بزرگ شود، اظهار داشت: با توسعه این بخش می‌توان زمینه اشتغال پایدار را در کشور فراهم و از خروج نخبگان جلوگیری کرد. معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: تقویت ارتباط علم و فناوری با نظام استاندارد کلید حل مسائل کلان کشور در حوزه فنی و تخصصی است. دکتر اسلام پناه افزود: با توجه به ظرفیت‌های استان مرکزی در حوزه علم و فناوری این ارتباط باید شکل بگیرد. وی ادامه داد: مدیر کل استاندارد استان مرکزی باید واگذاری فعالیت ها به نهادهای دانش بنیان را در دستور کار خود قرار دهد. رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: در حوزه صدور تایید صلاحیت آزمایشگاه درخواستی استان، سه فقره درخواست مطرح بود که دستور تسریع را صادر می کنیم، البته برخی آزمایشگاه ها و نهادهای بین المللی نیز باید تاییدیه‌هایی را ارائه کنند که ممکن است کمی زمان ببرد.

دکتر اسلام پناه افزود: قانون جهش تولید در صورتی که در کشور به درستی اجرا شود، مقیاس دانش بنیان بزرگ می شود و باید مقیاس دانش بنیان با رهبری شرکت‌های دانش بنیان بزرگ شود که این مهم نازل بر صنایع نوظهور است. رئیس سازمان ملی استاندارد ایران افزود: وجود صنایع متنوع و مادر در استان مرکزی پارامتر رسیدن به اهداف است و سازمان ملی استاندارد نیز از ابتدای سال بسته حمایتی از شرکت های دانش بنیان را تهیه و ابلاغ کرده است.

دکتر اسلام پناه با بیان اینکه استانداردسازی در حوزه دانش بنیان باید از نهاد علمی زایش پیدا کند، گفت: باید عرصه را بر رقبای سنتی تنگ کرد و دانشگاه می‌تواند دیوارهای استانداردسازی دنیا را افزایش دهد. وی یادآور شد: مقام معظم رهبری در بحث اقتصاد دانش بنیان سال‌های پیش گفتمانی را هدفگذاری کردند، امروز کشور از این گفتمان عبور کرده و باید در میدان، به آن عمل شود. رئیس سازمان ملی استاندارد ایران خاطرنشان کرد: ما سربازان جنگ نرم در حوزه علم و فناوری هستیم و یکی از اتفاقات بزرگ رقم خورده در کشور حمایت و پشتیبانی و دقت نظر در توسعه حوزه علم و فناوری است.

summary-address :