روز پژوهش

روز پژوهش

به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک در روز دوشنبه مورخ 14 آذرماه در آیین تقدیر از پژوهشگران برتر استان مرکزی

 رئیس دانشگاه اراک بیان کرد: نظام جمهوری اسلامی افرادی که بخواهند فناوری و علم جدید ایجاد کند زیر چتر حمایتی قرار می دهد.

مجتبی ذوالفقاری افزود: معضل کنونی در حوزه دانش بنیان،  تجاری سازی کسب و کار ها است که برای تحقق آن باید یک اقدام جدی انجام داد.

وی تاکید کرد:  در مسیر علم و فناوری باید گامهای موثرتری برداشت ، این مهم مدنظر باشد که نسل جدید نسبت به انجام فعالیت های سنتی تمایل زیادی ندارند و بیشتر از ظرفیت سیستم های نوین و هوشمند بهره گیری می کنند که در این راستا می طلبد نوع نگرش ها تغییر کند.

رئیس دانشگاه اراک اظهار داشت: برای نسل جدید جامعه "چالش ، جذابیت پژوهش و آموزش است از این رو باید با رعایت اصول و مبانی، این مهم را بپذیریم و انجام فعالیت های پژوهشی به سمت و سوی شیوه جدید سوق داده شود.

ذوالفقاری بیان کرد: یکی از اقدامات برجسته دانشگاه اراک، ایجاد ارتباط با صنعت و جامعه است و در این راستا به عنوان نخستین گام تعامل و همکاری مناسبی با شرکت ماشین سازی اراک کلید خورده است. وی به رسمت شناختن نسل کنونی جامعه را امری ضروری عنوان کرد و گفت: این جامعه هدف با بهره گیری از تکنولوژی های جدید می توانند در راستای رفع مشکلات کنونی جامعه و همچنین مقابله با دشمنان نظام‌جمهوری اسلامی گام های موثری بردارند.

در ادامه مراسم استاندار مرکزی با تبریک هفته پژوهش، افزود: تلاش شده در استان مرکزی این نظام شکل بگیرد و گفتمان حاکم بر آن باید گفتمان مسئله محور نتیجه گرا باشد و بیشترین نقش را در این خصوص، مراکز علمی و پژوهشی برعهده دارند.

وی بیان کرد: آنچه به طور جدی آینده ما را تحت تاثیر قرار داده، فاصله بین وضعیت مطلوب و ایده آل است که تعابیر مهمی را در این راستا رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب مطرح نمودند که باید مورد توجه قرار گیرد.

استاندار مرکزی ادامه داد: ایشان در این راستا فاصله بین واقعیت‌ها و بایدها را به خوبی اشاره کرده‌اند که باید طی شود و به طور قطع این مسیر با کمک نیروهای جوان و مومن به کشور و انقلاب طی شدنی است.

استاندار مرکزی افزود: تلاشی که با رهبری و راهبری مقام معظم رهبری در این سالها شکل گرفته و توجهی که به حوزه‌های علم، پژوهش و اقتصاد دانش بنیان شده برابری می کند با رشد فوق العاده‌ای که به اذعان بسیاری از مراکز رسمی و علمی بین المللی، ایران در رتبه های اول رشد علمی جهان قرار دارد.

مخلص الائمه گفت: باید تلاش شود تا با کمک مجموعه علمی کشور این مسیر با شتاب ویژه دنبال شود و نظام پژوهشی کشور باید به سمت حل مسایل باشد.

وی اظهار داشت: فاصله بین وضعیت موجود با وضعیت مطلوب و همه عواملی که نمی گذارند در وضعیت مطلوب قرار داشته باشیم، موانعی هستند که در این فاصله قرار گرفته و نمی‌گذارند ما به موقعیت مطلوب برسیم که به آن موانع در نظام پژوهشی و اجرایی مسئله گفته می شود.

استاندار مرکزی ادامه داد: مسئله آن مانعی است که نمی‌گذارد وضعیت موجود به مطلوب تبدیل شود و یا افراد را از مسیر صحیح حرکت به نقطه ایده آل دور می‌کند.

وی گفت: پژوهش مسئله محور باید به دنبال شناسایی و حل مسئله و رفع مانع باشد و در بسیای از موارد روش حل مسئله اشتباه است.

مخلص الائمه بیان کرد: اتفاقات خوبی در بخش پژوهش استان مرکزی رخ داده و قراردادی در حوزه دانش بنیان با محوریت دانشگاه اراک امسال شکل گرفته که کارهای خوبی صورت گرفته و امید است خروجی‌های ملموسی داشته باشد.

مخلص الائمه بیان کرد: حدود ۶۱ دانشگاه و تعداد زیادی مراکز پژوهشی دولتی و خصوصی در این استان فعالیت دارند که باید جایگاه خود را در این پازل پیدا کنند و به سمت علم، فناوری و نوآوری حرکت کنند و اگر خارج از نقشه عمل کنند، روزمره و بی حاصل مسیر را طی می‌کنند.

استاندار مرکزی تاکید کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که نیازهای استان مرکزی و کشور در دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها حل شود و این مهم تاکنون رخ نداده است.

 

در ادامه مراسم مدیرکل دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت:  چین با هفت میلیون ثبت اختراع مالکیت فکری رتبه اول و آمریکا با ۸۰۰ هزار ثبت اختراع رتبه دوم در این حوزه را دارند.

وی اظهار داشت: قانون جهش تولید در شرکت‌های دانش بنیان که امسال رقم خورده است این امکان را در اختیار گذاشته تا تحقیقات دانشگاهی در بخش صنعت عملیاتی شود.

مدیرکل دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های وزارت علوم به طرح «نظام ایده‌آل و نیازها» پرداخته است که به عنوان سکویی سعی کرده تمام نیازپردازان کشور از آن بهره‌مند شوند.

رضایی‌فر افزود: ۲۰ هزار و ۷۰۰ نیاز از دستگاه‌های سراسر کشور در اجرای این طرح جمع آوری شده است.

وی اظهار داشت: پایان‌ نامه‌ها و رساله‌های دانشگاهی به سمت رفع این نیازها است و در این خصوص امتیازهایی برای دانشجویان در نظر گرفته شده است.

مدیرکل دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: هدف از نظام ایده آل و نیازها این است که متقاضیان بتوانند نیازها را در سامانه ثبت کنند و برای انجام این مهم دانشگاه کارگزارانی را پیش بینی کرده است.

رضایی فر، با یادآوری اینکه در ۲ سال گذشته به خاطر شیوع کرونا هفته پژوهش برگزار نشد، افزود: امسال یارانه تجاری سازی به فناوران در قالب تفاهمنامه با صنعت منعقد خواهد شد.

وی اظهار داشت: پژوهشگران می‌توانند از سهمیه یارانه بهره‌مند شوند که تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان بلاعوض برای آن پیش بینی شده است.

مدیرکل دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در طرح ملی ترویج کارآفرینی هر دانشجو می‌تواند از ۱۰ میلیون ریال برای کارآفرینی بهره‌مند شود.

رضایی‌فر با اشاره به سابقه سرانه درآمد از فضای کسب و کار در جهان، افزود: در سال ۲۰۲۰ این سرانه به ۴۰۰ هزار دلار برای هر فرد رسیده است که باید در آینده با نگاه ویژه به این مهم ورود کرد.

وی اظهارداشت: حمایت و توصیه وزارت علوم به گسترش مراکز فناوری و دانشگاهی است و یکی از ضعف‌ها، گفتمان سازی در فضای آموزشی، دسترسی دانشجویان به مجموعه فناوری کم است.

آیت الله دری نجف آبادی در ادامه اظهار داشت: نخبه پروری و حمایت های مادی و معنوی از مراکز پژوهشی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و بهره گیری از مشاوران دفاتر تحقیقاتی همچنین استفاده از تجارب داخلی و بین المللی در اولویت اقدامات قرار گیرد. وی تاکید کرد: باید با بهره گیری از ظرفیت جوانان انقلابی گره مشکلات کشور را بگشائیم و دستمان را از وابستگی به بیگانگان کوتاه کنیم و حضورمان را در بازارهای علمی و توسعه صادرات قدرتمند کنیم. امام جمعه اراک با بیان اینکه باید صادرات غیر نفتی را جایگزین صادرات نفتی کنیم گفت: در این راستا مجاهدت همت، غیرت و مردانگی نیاز است چرا که با تخریب و اغتشاش راه به جایی نمی بریم.

آیت الله دری ادامه داد: همه در یک کشتی نشسته ایم و باید این کشتی را برای نسل اتی  به رشد و شکوفایی و سرمنزل مقصود برسانیم. وی تاکید کرد: چنانچه تاریخ ۳۰۰ ساله نظام جمهوری اسلامی را ورق بزنیم می بینیم چه رویدادهایی را ملت بزرگ ایران گذرانده اند ، باید این سرزمین مقدس را به سرزمین جدیدی با تمام ارزش ها که پایه های آن علمی، فناورانه، مهارت افزایی است به قطب بزرگ علمی و تخصصی در دنیا تبدیل کنیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: منافقان کوردل در کشورهای غرب و شرق ، کومله ها، تجزیه طلبان ، از زنان به عنوان ابزاری برای دستیابی به اهداف شوم خود استفاده می کنند اما از دیدگاه اسلام، زنان دارای شخصیت و عظمت هستند چرا که الگوی ما فاطمه الزهرا ( س) و حضرت زینب هستند‌.

آیت الله دری با بیان اینکه نخبگان و جوانان انقلابی دانشگاهی موتور محرکه کشور هستند گفت: برای رقابت در صنعت خودروسازی نیز می توان از ظرفیت نسل جوان بهره گیری کرد و نظام جمهوری اسلامی را به عنوان ۱۰ کشور برتر خودروساز در دنیا معرفی کرد.

وی عنوان کرد: سال گذشته پنج میلیون دلار اعتبار برای  واردات تلفن همراه هزینه شد، در این خصوص چرا نباید از ظرفیت نخبگان بهره گیری کرد و کشور خود را آباد نکنیم. نماینده ولی فقیه در استان مرکزی خاطرنشان کرد: ایران اسلامی و خون شهدا دست ما امانت است، نباید اجازه ندهیم موضوعات حاشیه ای، مسائل اصلی کشور را تحت الشعاع قرار دهد، امید است بتوانیم با بهره گیری از ظرفیت جوانان انقلابی در دهه آینده نیز اقتدار و قدرت نظام را شکوفاتر کنیم.

آدرس کوتاه :