صرف بودجه 3.2 میلیاردی در حوزه دانشجویی فرهنگی دانشگاه اراک/ افزایش ظرفیت خوابگاهی دانشگاه تا دو سال آینده

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه اراک در نشست با خبرنگاران مطرح نمود:

صرف بودجه 3.2 میلیاردی در حوزه دانشجویی فرهنگی دانشگاه اراک/ افزایش ظرفیت خوابگاهی دانشگاه تا دو سال آینده

به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه اراک با تاکید بر اینکه حوزه دانشجویی و فرهنگی با چالش‌های متعددی روبرو است و نیاز است در جهت آرامش ذهنی دانشجو و ایجاد فضایی مناسب برای تحصیل، حداقل امکانات را در اختیار دانشجویان قرار دهیم، پرداختن به امور فرهنگی را به مانند راه رفتن روی لبه تیغ دانست.

دکترعلیرضا بهرامی در نشست خبری که در محل دفتر ایسنا برگزارشد، ضمن بیان این مطلب یکی از وظایف اصلی حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه اراک و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را ارائه خدمات رفاهی، فرهنگی، فوق‌برنامه و گردشگری به دانشجویان بیان کرد و گفت: این حوزه که با عنوان مدیریت فرهنگی و اجتماعی مشغول فعالیت است، در قالب انجمن‌های علمی، کانون‌های فرهنگی و گردشگری و به طور کلی فعالیت‌های فوق‌برنامه مشغول خدمات‌رسانی به دانشجویان است.
بهرامی با استناد به سخنان مقام معظم رهبری در رابطه با ویژگی‌های دانشجوی نمونه اضافه کرد: تحرک و سلامت جسمانی از نیازهای دانشجویان امروز است و در این راستا اداره تربیت بدنی دانشگاه اراک، خدماتی در حوزه ورزش و تربیت‌بدنی به دانشجویان ارائه می‌دهد، همچنین مرکز بهداشت و درمان دانشگاه و مرکز مشاوره نیز در جهت سلامت جسمانی و روانی دانشجویان مشغول خدمت‌رسانی هستند.
 

پرداختن به امور فرهنگی، حرکت بر روی لبه تیغ


وی با تاکید بر اینکه حوزه دانشجویی و فرهنگی با چالش‌های متعددی روبرو است و نیاز است در جهت آرامش ذهنی دانشجو و ایجاد فضایی مناسب برای تحصیل،  حداقل امکانات را در اختیار دانشجویان قرار دهیم، پرداختن به امور فرهنگی را به مانند راه رفتن روی لبه تیغ دانست.

وی افزود: در انجام امور فرهنگی باید اهداف جمهوری اسلامی و مبانی فرهنگی مورد توجه ویژه قرار گیرند، یکی از وظایف دانشگاه‌ها، پاسداشت و ترویج اندیشه‌های دینی و انقلابی است و بر اساس افکار بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و مقام معظم رهبری، ایجاد افکار انقلابی در ذهن نسل جوان با حفظ پویایی و بالندگی، از اهداف اصلی دانشگاه است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه اراک گفت: دانشجویان در این سنین گرایش‌ها و سلیقه‌های متفاوتی دارند و به دنبال اهداف آرمان‌گرایانه هستند، حوزه فرهنگی همواره در این زمینه با چالش‌هایی مواجه بوده است و بنابر ویژگی‌های یک جامعه سالم انتظار می‌رود که در حدود 25 درصد برنامه‌های فرهنگی با انتقاد روبرو شوند یا برای بخشی از جامعه هدف راضی کننده نباشند، ولی ما تمام تلاش خود را جهت بسترسازی در حوزه فعالیت‌های فرهنگی برای مشارکت دانشجویان در بیان ایده‌های فرهنگی، اجرا و ارزیابی به کار می‌گیریم تا حوزه فرهنگی بالاترین مشارکت دانشجویان را در قالب انجمن‌های علمی، کانون‌های فرهنگی و تشکل‌های اسلامی داشته باشد.

وی اعتراضاتی که در دوران دانشجویی انجام می‌شود را امری عادی برشمرد و اضافه کرد: جوانان و دانشجویان قشری منتقد و آرمانگرا هستند و اعتراض را حق دانشجو می‌دانیم، به اعتقاد من اعتراضات دانشجویی نسبت به برخی خدمات یا برنامه ها در سطح دانشگاه نوعی ارزیابی از بیرون است و باعث می‌شود تا با شناخت نقاط ضعف، در پی رفع آنها باشیم و نقاط قوت خود را تقویت کنیم.

بهرامی با بیان اینکه اشتغال‌زایی و توانمندسازی دانشجویان از اهداف فرهنگی دانشگاه است، اظهار کرد: توجه و ترغیب به برگزاری و حضور در کرسی‌های آزاداندیشی و توجه به دین و باورهای دینی و اعتقادی با ارائه برنامه‌های مناسب براساس ذائقه جوان امروز، از دیگر اهداف دانشگاه در عرصه امور فرهنگی است.

صرف بودجه 3.2 میلیاردی در حوزه دانشجویی فرهنگی دانشگاه اراک

وی با بیان اینکه در حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی در سال گذشته، به طور متوسط 3 میلیارد و 200 میلیون تومان هزینه شد که بیش از 90 درصد از این مقدار در حوزه تغذیه بوده است، افزود: در سال جاری این مقدار به حدود 3 میلیارد و 400 میلیون تومان رسیده است که با تورم کنونی اصلا همخوانی ندارد، اما با این وجود، با مدیریت مالی و بکارگیری منابع موجود، بسیاری از برنامه‌ها نسبت به سال گذشته با افزایش کمی و کیفی همراه بوده است.

بهرامی یکی از رویکردهای مهم حوزه فرهنگی را قانون‌مداری و قانونمند کردن دانشجویان عنوان کرد و درخصوص بروز برخی حواشی در اجرای بعضی از برنامه‌های فرهنگی، گفت: مسلما با اجرا و برگزاری بیش از 350 برنامه متنوع فرهنگی در دانشگاه احتمال بروز حاشیه نیز وجود دارد و امری غیرمنتظره نیست.

وی با اشاره به اعتراضاتی که اخیرا در دانشگاه اراک در رابطه با تغذیه صورت گرفته بود، گفت: بحث تغذیه بیشتر به ذائقه فرد برمی‌گردد و امری فرهنگی است، انتظار ما این است که 25 درصد دانشجویان، غذاهای تدارک دیده شده را دوست نداشته باشند که امری کاملا طبیعی است، در اعتراضات اخیر هم قصد بسیاری از افراد اصلاح بود، اما در این میان افرادی بودند که اهداف دیگری داشتند.

وی با اشاره به تنگناهای اقتصادی موجود در کشور و بسیاری از دانشگاه‌ها اظهار کرد: تمام تلاش دانشگاه اراک این است که غذا را با کیفیت مناسب و رعایت استاندارهای غذایی براساس تاییدیه مسئولین و کارشناسان تغذیه در اختیار دانشجویان قرار دهد. با وجود افزایش قیمت بسیاری از اقلام غذایی در چند ماهه گذشته، افت کیفیتی در غذاهای دانشگاه رخ نداده است.

معاون فرهنگی دانشگاه اراک اضافه کرد: با توجه به تفاوت سلیقه‌هایی که در امر تغذیه وجود دارد، امکان ایجاد تنوع غذایی زیاد در سلف‌های دانشجویی که از طریق یارانه دولت اداره می‌شوند وجود ندارد، ولی دانشگاه تلاش کرده است تا با ایجاد رستوران‌های یارانه‌ای  و سلف‌های آزاد، این تنوع غذایی را افزایش دهد تا دانشجو حق انتخاب داشته باشد.

بهرامی با اشاره به اینکه رعایت استانداردهای غذایی و استفاده از مواد غذایی با کیفیت در دستور کار حوزه دانشجویی قرار دارد، بیان کرد: در سال جاری سه نوع غذا با قیمت‌های پایین، متوسط و بالا به دانشجویان ارائه می‌شود تا دانشجو براحتی حق انتخاب غذا را داشته باشد و به طور میانگین دانشجو برای هر وعده غذایی 1250 تومان هزینه می‌کند.

افزایش ظرفیت خوابگاهی دانشگاه اراک تا دو سال آینده

وی فعالیت‌های خوابگاهی را از دغدغه‌های اصلی حوزه دانشجویی و فرهنگی دانست و با یادآوری اینکه دانشگاه اراک در این زمینه با تنگناهایی مواجه است، گفت: برای اولین بار در سال 96 در دفترچه انتخاب رشته دانشجویان کارشناسی ارشد ذکر شد که به دانشجویان این مقطع تحصیلی خوابگاه تعلق نمی‌گیرد، امید است با تکمیل خوابگاه‌هایی که در 2 سال آینده افتتاح می‌شوند و بالغ بر 700 نفر به ظرفیت خوابگاه‌های دانشگاه اضافه می شود، مشکلات موجود در این زمینه کاهش پیدا کند.

بهرامی اظهار کرد: البته این نکته شاید دانشگاه اراک را از دانشجویان خوب محروم کند و امتیاز منفی برای دانشگاه محسوب شود چون دانشجویان طبیعتا دانشگاه های با امکانات بهتر را انتخاب می کنند، اما درج این نکته در دفترچه های انتخاب رشته کنکور به نوعی احترام به دانشجویان و اطلاع رسانی و آگاه سازی آنان برای انتخاب درست و براساس امکانات دانشگاه و شرایط دانشجوست.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه اراک با یادآوری اینکه برخی اتوبوس‌هایی که در گذشته در حوزه حمل و نقل دانشجویان استفاده می‌شدند، امروزه فرسوده شده اند و مورد استفاده قرار نمی گیرند، تصریح کرد: کار اصلی انتقال دانشجویان از خوابگاه‌ها به دانشگاه بر عهده شرکت‌هایی است که حوزه معاونت پشتیبانی با آنها قرارداد امضا می‌کند.

دانشگاه اراک جزو دانشگاه های برتر در مدیریت وام های دانشجویی

وی همچنین از ارائه 12 نوع وام از سوی صندوق رفاه دانشجویی به دانشجویان خبر داد و افزود: ثبت‌نام این وام‌ها در دانشگاه و از طریق سامانه انجام می‌گیرد. در نیم سال جاری حدود 1070 نفر از دانشجویان متقاضی دریافت وام هستند که مجموعا در حدود 200 میلیون تومان در قالب این تسهیلات به حساب دانشجویان واریز شده است. همه افرادی که در این خصوص ثبت نام می کنند پوشش داده می شوند و دانشگاه اراک از آنجاکه درخواست دانشجویان را بموقع ثبت و ضبط کرده جزو دانشگاه های برتر در این حوزه شناخته شده است.
 

وی جوان امروز را مطالبه‌گر، آرمانگرا و آشنا به مسائل روز دانست و گفت: همگی ما باید در چارچوب دین، جمهوری اسلامی و دموکراسی تلاش کنیم تا جوان و دانشجو به آرزوها و اهدافش نزدیک‌تر شود تا بتوان آینده‌ای بهتر با جوانانی کارآمدتر را ساخت.

نمره 17 برای دانشگاه اراک

بهرامی با توجه به عملکردی که حوزه معاونت دانشجویی دانشگاه اراک در سطح استان و کشور داشته است، اظهار کرد: شرایط دانشگاه در استان در مقایسه با دیگر دانشگاه‌ها بهتر است و در سطح کشور نیز عملکرد خوبی انجام شده است و اگر بخواهیم به عملکرد خودمان نمره بدهیم، من نمره 17 را در استان و نمره 16 را در کشور به عملکرد معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه اراک می‌دهم.

تامین نیاز دانشجویان، اولویت اصلی در برنامه ریزی های فرهنگی

به گزارش ایسنا، محسن فدایی مدیر فرهنگی دانشگاه اراک نیز در این نشست هدف کلی در مباحث فرهنگی را توانمندسازی و جامعه پذیری دانشجویان عنوان کرد و گفت: ما باید بستری را برای دانشجویان فراهم کنیم تا بر اساس علایق و توانمندی های خود به انجام امور فرهنگی بپردازند و بر همین اساس قشرها و گروه های مختلفی در دانشگاه مشغول به فعالیت های فرهنگی هستند.

وی شرط اصلی برای انجام کارهای فرهنگی را تمایل همه افراد جامعه برای انجام این امور و داشتن دید فرهنگی دانست و افزود: در حال حاضر دفتر نهاد مقام معظم رهبری، جهاد دانشگاهی، مجموعه های مدیریت فرهنگی و تشکل های دانشجویی در دانشگاه مشغول به فعالیت فرهنگی هستند که هر کدام از این نهادها دارای زیرمجموعه ها و گروه های دانشجویی هستند.

وی اولویت اصلی در برنامه ریزی های فرهنگی را نیاز جوان و دانشجو عنوان کرد و افزود: در این مسیر باید چارچوب های دین و نظام جمهوری اسلامی در نظر گرفته شوند و ما در راستای توانمندسازی دانشجویان، اجازه فعالیت را طبق قانون به دانشجویان می دهیم و اعمال نظری نمی کنیم، برای مثال در بحث نشریات دانشجویی ما دخالتی نمی کنیم.

مدیر فرهنگی دانشگاه اراک با تاکید بر اینکه از طریق کمیته هایی بر فعالیت های فرهنگی دانشجویان نظارت می شود، بیان کرد: البته در صورت بروز تخلف، عوامل متخلف مورد بازخواست قرار می گیرند.

وی یکی دیگر از اهداف دانشگاه را جلب مشارکت نظارتی و حمایتی از سوی همه ارکان دانشگاه برشمرد و گفت: در جهت تحقق‌بخشی به این امر، اساتید مشاور فرهنگی و اساتید مشاور انجمن های علمی را در هر گروه آموزشی به مشارکت گرفته ایم، متناسب با هر گروه آموزشی نیز جلساتی در نظر گرفته شده است تا از اساتید آن گروه در برنامه ریزی فرهنگی بهره ببریم.

فدایی با اشاره به دو برنامه اصلی که برای گروه معارف دانشگاه در نظر گرفته شده است، گفت: یکی از این موارد بحث کرسی های آزاد اندیشی است و ضمن برگزاری کلاس معارف باید یک جلسه کرسی آزاد اندیشی در کلاس و با اطلاع رسانی عمومی برگزار شود.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از برنامه های هماهنگ شده با گروه معارف دانشگاه، برگزاری بازدیدهایی متناسب با موضوع درس، تحت عنوان اردوهای هفت اقلیم است، امروزه در دروسی مانند انقلاب اسلامی بین 3 تا 4 نمره از مجموع نمره به این بحث اختصاص یافته است.

مدیر فرهنگی دانشگاه اراک با بیان اینکه فعالیت های فرهنگی ذائقه ای هستند و برنامه ریزی فرهنگی در جامعه ای که قشر زیادی از آن جوان هستند بسیار مشکل است، افزود: هدف ما در ابتدا این است که در برگزاری برنامه های فرهنگی موازین دینی رعایت شود و کاری فرای قانون انجام نشود و از آنجاکه اجرا، برنامه ریزی و حتی گاهی نظارت بر برنامه های فرهنگی هم بر عهده دانشجویان است، باید در راستای اهداف اصلی حرکت کنیم و از این مسیر دور نشویم.

فدایی از وجود 28 انجمن علمی، 2 انجمن میان رشته ای و 18 کانون فرهنگی فعال در دانشگاه خبر داد و گفت: ما هم اکنون 15 نشریه فعال در دانشگاه داریم که متشکل از 10 نشریه علمی و 5 نشریه فرهنگی سیاسی است و تاکنون هم 23 شماره از نشریات منتشر شده است.

افزایش برنامه های مشارکتی و جمعی از اهداف امور فرهنگی دانشگاه اراک

وی در ادامه افزایش برنامه های مشارکتی و جمعی را از اهداف دانشگاه در امور فرهنگی بیان کرد و با اشاره به حمایت های صورت گرفته از تشکل های دانشجویی، تصریح کرد: برگزاری 34 کارگاه آموزشی از سوی کانون ها و انجمن ها در قالب 3 هزار و 549 نفر ساعت شرکت کننده، برگزاری 76 مورد سمینار، نشست و میزگرد فرهنگی معادل 3 هزار نفر ساعت و برپایی 27 نمایشگاه فرهنگی با بازدید بیش از 5 هزار نفر، از جمله فعالیت های فرهنگی هستند که انجام شده اند.

وی با بیان اینکه در حوزه طرح های پژوهشی، تدوین کتاب و برنامه های علمی فرهنگی تعداد 17 طرح اجرایی شده است، اضافه کرد: 44 مورد مراسم و جشن های مذهبی، 6 مسابقه علمی و فرهنگی، 12 فعالیت فرهنگی در فضای مجازی، 10 جلسه نمایش و نقد فیلم، 33 اردوی علمی و فرهنگی معادت هزار و 660 نفر ساعت و برگزاری مجموعا 21 نوبت نماز جماعت در هر روز در محیط خوابگاه و دانشگاه، از دیگر فعالیت های انجام شده در حوزه امور فرهنگی هستند.

فدایی از برگزاری پنج جلسه شورای فرهنگی به عنوان بالاترین شورای تصمیم گیری، تصمیم سازی و برنامه ریزی فرهنگی در دانشگاه خبر داد و افزود: علاوه بر این مورد، هشت جلسه از سوی کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی، چهار جلسه در زمینه حمایت و نظارت بر انجمن های علمی و کانون های فرهنگی و هفت جلسه در راستای نظارت بر تشکل های دانشجویی تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه در زمینه نقش دانشگاه اراک در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از ماه های گذشته پژوهش هایی در حال انجام است، گفت: در جشنواره ملی رویش سال گذشته که با حضور کانون های فرهنگی دانشگاه های سراسر کشور برگزار شد، کانون های دانشگاه اراک در زمینه فعالیت های مذهبی و قرآنی توانستند عنوان برتر را به خود اختصاص دهند.

فدایی با تاکید بر اینکه بر تمامی فعالیت های فرهنگی نظارت جدی صورت می گیرد، اظهار کرد: وجود برخی حواشی جزئی در برگزاری فعالیت های فرهنگی را نباید ناشی از عدم وجود نظارت تلقی کرد چراکه نظارت به صورت جدی بر فرایند اجرای برنامه ها صورت می گیرد .

وی در پایان اضافه اضافه کرد: روند کاری به این صورت است که در ابتدا طرح مورد نظر ارائه می شود و بعد از بررسی و تصویب در کمیته های مربوطه، نظارت های لازم بر اجرا صورت می گیرد.

بهبود وضعیت خوابگاه های دانشگاه اراک

به گزارش ایسنا، جمال باقری مدیر امور دانشجویی دانشگاه اراک نیز در این نشست با اشاره به اینکه 2500 دانشجوی خوابگاهی در دانشگاه اراک حضور دارند، بیان کرد: یکی از مهمترین دغدغه های دانشجو اسکان و تغذیه است، برای اثربخشی دیگر فعالیت های دانشگاه اعم از آموزش و پژوهش و ... باید ابتدا دانشجو را از اسکان و تغذیه مطمئن کنیم، چراکه در صورتی که این دغدغه ها رفع نشود، سایر فعالیت‌ها نیز اثربخش نخواهد بود.

وی با بیان اینکه بخشی از خوابگاه های ما دولتی و برخی غیردولتی است، اظهار کرد: از دهه 80 سیاست دولت مبتنی بر عدم ساخت خوابگاه دولتی بوده است و تمامی دانشگاه ها به سمت استفاده از خوابگاه‌های خودگردان حرکت کردند، هرچند خوابگاه‌های خودگردان موجود آن خوابگاه‌هایی نیستند که دولت در نظر داشت. در واقع بخش خصوصی باید خوابگاه‌های استانداردی می‌ساخت و با حمایت دولت، دانشجویان به سمت استفاده از این خوابگاه ها حرکت می‌کردند.

باقری با اشاره به بهبود وضعیت خوابگاه های خودگردان و دولتی اظهار کرد: در حال حاضر 400 خوابگاه غیردولتی در کشور وجود دارد که مشکلات زیادی دارند، اما خوابگاه‌های دولتی دانشگاه به روز و مجهز شده‌اند به طوری که صندوق رفاه ارتقا درجه خوابگاه الزهرا(س) با 800 نفر ظرفیت که 4 سال پیش از نظر کیفی درجه 4 داشت را به درجه یک تایید کرده است چراکه در این خوابگاه اقدامات زیادی را در راستای بهبود وضعیت انجام داده ایم و در خصوص دیگر خوابگاه ها نیز به همینگونه اقدام شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 900 دانشجوی دانشگاه اراک در خوابگاه‌های غیردولتی استان سکونت دارند که در ترم جاری این تعداد به 1100 دانشجو افزایش پیدا کرده است، افزود: در این بخش نیز خوابگاه‌ها را بهبود بخشیدیم. تبدیل سیستم گرمایش به پکیج، مجهز کردن اجاق‌های گاز خوابگاه‌ها، مناسب‌سازی ساختمان و ... از اقداماتی است که در رابطه با این خوابگاه‌ها انجام شده است. امسال سازمان سنجش ظرفیت اضافه تری را به دانشگاه ها تحمیل کرد و برای مثال به دانشگاه اراک 350 دانشجو اضافه تر ابلاغ کرد ولی ما تمام تلاش خود را برای اسکان دادن این دانشجویان و حفظ شان آنان در برخورداری از امکانات خوابگاهی انجام دادیم.

باقری گفت: از سال 96 در دفترچه‌های کنکور تاکید شده که برای دانشجویان کارشناسی ارشد خوابگاه در نظر گرفته نمی شود، اما با تمام این تاکیدات باز هم اجازه ندادیم که دانشجویان ارشد جذب شده بدون خوابگاه بمانند.

رتبه مطلوب دانشگاه اراک در بحث تغذیه


وی در خصوص تغذیه نیز گفت: در این حوزه بر اساس نظرات صندوق رفاه که اصلی‌ترین متولی بررسی و اظهار نظر در حوزه‌های رفاهی دانشگاه هاست، دانشگاه اراک رتبه 6 یا 7 کشوری را به خود اختصاص داده است.

باقری با بیان اینکه در دانشگاه اراک از بهترین کارشناسان تغذیه برای برنامه ریزی غذایی استفاده می شود و سعی می کنیم بهترین اقلام موجود را استفاده کنیم، گفت: شورای صنفی دانشگاه نیز در این حوزه بسیار فعال است و اعتقاد داریم رشد جسمی و تغذیه مناسب دانشجویان امری بسیار مهم است بر این اساس برنامه غذایی دیگر دانشگاه‌ها را برای رسیدن به برنامه غذایی مناسب بررسی می کنیم. مشکلی که در حال حاضر وجود دارد، تغییر ذائقه غذایی دانشجویان است، نسل امروز غذاهای متنوع و بیشتر فست فودها را می پسندند و قطعا نمی توانیم همه سلیقه ها را پوشش دهیم، ولی مرتبا نظرسنجی می کنیم.

وی اعتراضات در این حوزه را زمینه ساز شناسایی نقاط ضعف دانست و گفت: اعتراض دانشجویی اقدامی است که می‌تواند برای مدیران اهداف مطلوب‌تری را ترسیم کند و به نوعی ارزیابی از بیرون است. تلاش دانشگاه اراک تهیه غذای با کیفیت با رعایت استانداردهای غذایی است. از طرفی سلف‌های یارانه‌ای و آزاد در دانشگاه تنوع غذایی بالایی دارند و در سلف‌های دانشجویی منو غذا را دانشجویان انتخاب می‌کنند تا به ذائقه دانشجویان پاسخ داده شود.

پایش سلامت دانشجویان در دانشگاه اراک/تخفیف 30 درصدی خدمات دندانپزشکی

براساس این گزارش، دکتر دیدگر مدیر مرکز بهداشت و درمان دانشگاه اراک نیز به خدمات این مرکز در دانشگاه پرداخت و گفت: مرکز بهداشت دانشگاه اراک با هدف ارائه خدمات بهداشتی درمانی به دانشجویان و پرسنل در بخش‌های پزشک عمومی، تزریقات، پانسمان و دندانپزشکی و رادیوگرافی دندان فعالیت می‌کند.

وی مهمترین عملکرد این دانشگاه را طرح پایش سلامت دانشجویان جدیدالورود دانست و گفت: هر سال برای دانشجویان ورودی جدید پرونده سلامت تشکیل شده و معاینات کامل بالینی و بینایی سنجی مورد نیاز و ارجاع نتایج به وزارتخانه انجام می شود و اگر دانشجویی مشکل خاصی داشته باشد، نیز امور مربوط به او پیگیری می شود.

دیدگر اظهار کرد: ارائه خدمات تشخیصی درمانی برای کلیه دانشجویان، کارمندان، اعضای هیئت علمی و خانواده‌های آنها و ارجاع موارد خاص به مراکز درمانی نیز در این دانشگاه انجام می‌شود.

وی گفت: خدمات دندانپزشکی که در دانشگاه اراک انجام می‌شود شامل عصب کشی، روکش و پر کردن دندان است که برای دانشجویان با احتساب 30 درصد تخفیف انجام می‌شود.

دیدگر به برگزاری کارگاه‌های مختلف برای کلیه پرسنل خوابگاه ها، سرکشی به خوابگاه‌ها و آموزش سرپرستان خوابگاه ها و دانشجویان در مورد بیماری های مسری اشاره کرد و افزود: نظارت بر سلامت کارکنان آشپزخانه‌ها و سلف و تایید سلامت آنها از طریق معاینات دوره ای، خرید مواد مصرفی و تجهیزات و یونیت دندانپزشکی، خرید دارو در حد موارد اورژانسی، تشکیل همیاران سلامت جسم از میان دانشجویان که در خوابگاه ها فعال هستند و پیگیری های بهداشتی لازم براساس گزارش های آنها انجام می شود، از دیگر فعالیت های مرکز بهداشت دانشگاه اراک است و در حال حاضر 20 همیار سلامت در دانشگاه اراک آموزش دیده اند.

وی بازدید از سلف و غذاخوری را نیز از جمله اقداماتی است که توسط این مرکز انجام می‌شود و افزود: کمیسیون پزشکی و کمیسیون موارد خاص نیز توسط این مرکز در دانشگاه اراک تشکیل می شود.

دیدگر همچنین اجرای طرح پایش سلامت کارکنان دانشگاه اراک با همکاری جهاد دانشگاهی برای استفاده از آزمایشگاه این نهاد جهت اندازه گیری آنزیم‌های کبدی، کلسیم و ویتامین D کارکنان دانشگاه را اقدامی عنوان کرد که در آینده نزدیک توسط این مرکز انجام خواهد شد.

حضور 55 ورزشکار دانشگاه اراک در سیزدهمین المپیاد ورزش های دانشگاهی

به گزارش ایسنا، دکتر صارمی مدیر تربیت بدنی و ورزش دانشگاه اراک نیز در این نشست با بیان اینکه پیشگیری مقدم بر درمان است، بر لزوم توسعه سلامت در دانشگاه ها در راستای حفاظت از سرمایه های کشور که همان دانشجویان هستند تاکید کرد.

وی با اشاره به برگزاری سیزدهمین دوره المپیاد ورزش‌های دانشگاهی در تابستان سال گذشته در دانشگاه شیراز گفت: برای اولین بار در تاریخ دانشگاه اراک، 55 ورزشکار از این دانشگاه در این المپیاد حضور پیدا کردند که دو مدال طلا، یک نقره، دو برنز و یک رتبه پنجم و یک رتبه ششم توسط این ورزشکاران کسب شد، در مجموع دختران ما در بین 141 دانشگاه کشور رتبه 22 را به خود اختصاص دادند که نتیجه بسیار خوبی در اولین حضور دانشگاه اراک در این المپیاد است.

سارمی اظهار کرد: در سه ماه آینده رویدادهای ورزشی برون دانشگاهی زیادی در دانشگاه اراک نخواهیم داشت و تنها برنامه‌های مسابقات درون دانشگاهی و تجهیز امکانات موجود را در برنامه‌ داریم.

افزایش مشارکت دانشجویان در ورزش همگانی

وی با بیان اینکه روزانه در 80 سانس ورزشی به ورزشکاران(دانشجویان، پرسنل و کارکنان) ارائه خدمت انجام می‌شود، اما علیرغم امکانات خوب موجود در دانشگاه، مشارکت دانشجویان در برنامه های ورزشی ضعیف است، افزود: البته میزان مشارکت دانشجویان در ورزش همگانی در دو سال گذشته از رتبه 11 به 13 درصد رسیده که در کشور نیز آمار در همین حدود است. افزایش این آمار کار آسانی نیست چرا که یک رقیب جدی به نام موبایل و فضای مجازی در برابر ماست و امیدواریم هرچه زودتر این موانع برطرف شود.

سارمی تاکید کرد: ورزش همگانی تعریف دارد و کسی که حداقل هفته ای سه جلسه ورزش کند را می توان در شمار ورزشکار ورزش های همگانی محسوب کرد، بر این اساس آمار 13 درصدی ذکر شده آماری کاملا واقعی است و به آمارسازی نمی پردازیم.

وی اظهار کرد: در هفته تربیت بدنی با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی برنامه ای تحت عنوان دوچرخه سواری و دو و میدانی صبحگاهی برگزار کردیم که با استقبال خوبی مواجه شد و با توجه به اینکه دانشگاه اراک به زودی میزبان کنگره 6200 شهید استان است، در آبانماه چند رویداد ورزشی تحت عنوان بزرگداشت شهدای ورزشی برگزار شد که 200 ورزشکار در آن شرکت کردند. برای دختران نیز مسابقاتی را در خوابگاه الزهرا(س) برگزار کردیم و در آذرماه برنامه های ورزشی را به مقابل دانشکده ها بردیم که بازخورد خوبی را از این بابت که ورزش را به سمت دانشکده ها ببریم، در پی داشت.

سارمی همچنین به برگزاری راهپیمایی مشترک کل دانشگاه های استان به مناسبت روز دانشجو در کوه سرخه اراک اشاره کرد و افزود: از این مراسم نیز استقبال بسیار خوبی صورت گرفت.

وی با بیان اینکه اداره تربیت بدنی دانشگاه اراک به کارکنان، دانشجویان و اساتید دانشگاه خدمات می دهد و یکی از سرویس هایی که به دانشجویان ارائه می شود در حوزه استخر است، اظهار کرد: استخر دانشگاه با 40 درصد پرداخت بها به دانشجویان سرویس می دهد و برگزاری دوره های آموزشی ورزشی از دیگر اقداماتی است که این اداره انجام می دهد.

وی با اشاره به برگزاری آیین تجلیل از مدال آوران مسابقات منطقه ای در دانشگاه اراک گفت: از آنجاکه این دانشگاه، دانشگاه مادر استان است، ریاست هیات ورزش های دانشگاهی استان را نیز بر عهده دارد و جدا از اینکه خدمات ورزشی را در دانشگاه اراک ارائه و مدیریت می کنیم سایر دانشگاه‌های استان را نیز در حوزه ورزش تحت پوشش داریم.

افزایش سرانه ورزشی دانشگاه اراک در آینده نزدیک

سارمی درخصوص پروژه های عمرانی ورزشی دانشگاه اراک نیز گفت: سالن خوابگاه امیرکبیر در حال مرمت است و کفپوش خوابگاه الزهرا(س) نیز اجرایی خواهد شد. ساخت سالن ورزشی جنب سالن ورزشی فجر نیز تاکنون 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و با افتتاح این پروژه ها سرانه ورزشی دانشگاه اراک از یک متر و 25 سانتی‌متر به یک متر و 45 سانتی‌متر می رسد.

تشکیل پرونده سلامت برای دانشجویان جدیدالورود

به گزارش ایسنا، دکتر سپهوند عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه اراک و مدیر مرکز مشاوره این دانشگاه نیز در این نشست اظهار کرد: اختلالات روانی، آسیب‌ها و مسائل مربوط به روح و روان در جامعه به میزان قابل توجهی مشاهده می شود و ممکن است گاهی از 20 تا 35 درصد افراد جامعه به نوعی در طول عمر خود به صورت مقطعی یا طولانی مدت به این اختلالات مبتلا شوند.

وی گفت: دانشجویان جدیدالورود در محدوده سنی نوجوانی و جوانی هستند و از آنجاکه تعدادی از اختلالات و مسائل روانی بویژه آنها که زمینه ارثی دارند از جمله اسکیزوفرنی و اختلالات دوقطبی ممکن است در همین محدوده سنی بروز و ظهور داشته باشد و امکان بروز دیگر اختلالات همچون افسردگی نیز در افراد مختلف وجود دارد، پس این دانشجویان باید در این خصوص پایش شوند.

سپهوند تصریح کرد: چندین سال است که از ابتدای ورود دانشجویان به دانشگاه، پرونده سلامت برای آنها تشکیل و از لحاظ روانی بررسی می شوند و موارد در معرض آسیب در صورت نیاز، به متخصصان مرکز مشاوره ارجاع داده می‌شوند تا بر اساس نوع اختلال، درمان آنها نیز  انجام شود. امسال شرایطی فراهم شد تا دانشجویان جدیدالورود همزمان با ثبت نام فرم مورد نظر را به صورت اینترنتی پر کنند. اینکار در واقع نوعی غربالگری اولیه است و برای کسانی که فرصتی برای اینکار پیدا نکرده اند، شرایط پر کردن فرم به صورت حضوری نیز فراهم شده است. تمامی این فرم ها وارد سیستم شده، موارد آسیبی شناسایی شده و اولویت بندی لازم درخصوص آنها انجام شده است. بر این اساس با این افراد تماس گرفته می شود و بر اساس نیاز به همکاران متخصص در مرکز مشاوره ارجاع داده می شوند.

وی اظهار کرد: در حال حاضر 19 نفر در حوزه مشاوره به دانشجویان خدمات رسانی می کنند و افراد براساس نوع اختلالی که به آن مبتلا هستند به متخصص ارجاع داده می شوند، وظیفه ما کمک به این افراد از باب پیشگیری و البته کمک به درمان است.

سپهوند با اشاره به ارائه درس مهارت های زندگی در این دانشگاه گفت: در کنار این آموزش ها در زمینه پیشگیری از اعتیاد، درمان‌های فردی و روانشناختی و ازدواج، مشاوره‌ها و اقدامات خوبی در این دانشگاه انجام می گیرد و ماهانه حدود 140 مراجعه را در مرکز مشاوره پوشش می دهیم، گفت: همچنین در این مرکز از بعد روانشناسی مثبت نیز اقداماتی انجام می شود و تلاش می کنیم در زمینه های بهبود وضعیت افراد نیز اقدام شود که مشاوره های تحصیلی و ازدواج در این حوزه تعریف می شوند و در این بخش افراد برای آگاهی بیشتر و تصمیم گیری بهتر به این مرکز مراجعه می کنند.

فعالیت 150 همیار سلامت در دانشگاه اراک

در خصوص همیاران سلامت گفت: در حدود 150 همیار سلامت در دانشگاه اراک فعالیت دارند که برای این افراد کارگاه‌ها و دوره‌های مختلفی برگزار می‌شود، همچنین برگزاری کارگاه‌های مهارت و پیشگیری از اعتیاد نیز از جمله کارگاه‌هایی است که در این دانشگاه مورد توجه قرار دارد، در خوابگاه‌ها نیز مشاورانی در نوبت عصر و شب حضور دارند تا دانشجویان بتوانند خدمات لازم را از این افراد دریافت کنند، که از این خدمات بویژه در دوران امتحانات استقبال خوبی صورت می گیرد.

سپهوند اظهار کرد: در بسیاری از موارد ممکن است آسیب هایی در حوزه روانشناسی فردی وجود داشته باشد که نظیر آنها را ممکن است در جامعه ندیده باشیم و از آنجاکه رازداری محور فعالیت های مرکز مشاوره است، تمام تلاش خود را بکار می گیریم تا فرد از این شرایط آسیبی دور شود، ضمن اینکه در مواردی نیز باید منبع تخصصی تری را به فرد معرفی کنیم تا مشکلات او رفع شود.

وی خاطرنشان کرد: سعی می شود کارگاه هایی که در سطح دانشگاه، خوابگاه ها و مخصوص هیات علمی در بحث اعتیاد و با محوریت توانمندسازی دانشجویان برگزاری می شود، از کیفیت بالایی برخوردار باشند.

summary-address :