معرفی شرکت دانش بنیان فراز اندیشه فاتک

معرفی شرکت دانش بنیان فراز اندیشه فاتک

به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک؛ اخیرا دو محصول از شرکت فراز اندیشه فاتک مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه اراک به عنوان محصولات دانش بنیان تولیدی از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری شناخته شده و ذیل حمایت های قانونی قرار گرفته است. موسسین این شرکت آقای دکتر سلیمانی عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی و آقای دکتر ولاشجردی عضو هیات علمی گروه مهندسی مواد هستند.

 در حال حاضر این شرکت در سه حیطه مشغول به فعالیت می باشد. بخش اول مربوط به ساخت تجهیزات آزمایشگاهی و تحقیقاتی با فناوری بالا می باشد که از جمله می توان به محصول دانش بنیان این شرکت، با نام دستگاه هایپرترمیای مغناطیسی اشاره کرد. روش درمانی هایپرترمیای مغناطیسی در زمره یکی از پیشرفته ترین روش های درمان سرطان قرار دارد و انتظار می رود بتواند در درمان طیف گسترده ای از سرطان ها مورد استفاده قرار گیرد. این روش درمانی نسبت به سایر روش های رایج درمانی همچون شیمی درمانی یا رادیوتراپی عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان داده و عوارض جانبی کنترل شده ای دارد. تا کنون چندین طرح تحقیقاتی در مراکز درمانی و پ‍‍ژوهشی از جمله مرکز تحقیقات سرطان بیمارستان امام خمینی(ره) تهران با همکاری مستقیم پژوهشگران دانشگاه اراک در زمینه درمان سرطان به روش هایپرترمیای مغناطیسی انجام پذیرفته و نتایج رضایت بخشی حاصل شده است.

بخش دوم فعالیت این شرکت با تکیه بر توان فنی متخصصین خود مربوط به ساخت نانوذرات و نانوساختارها می باشد که از جمله محصولات این شرکت که هم اکنون گواهی دانش بنیانی دریافت کرده است بورید زیرکونیوم با فرمول شیمیایی ZrB2 می باشد. این ترکیب جزء گروه سرامکیهای پیشرفته و فوق دما بالا طبقه بندی شده و کابردهای بسیاری در صنایع پیشرفته کشور دارد. این پودر با دمای ذوب بسیار بالا (3200 درجه سانتیگراد) در کنار مقاومت شیمیایی بسیار بالا در محیط های خورنده به عنوان یکی از جایگزین های مناسب برای الکترودها و بوته های حمل مذاب فلزات در سالهای اخیر معرفی شده است. به علاوه سختی بسیار بالای این ترکیب و استحکام بسیار خوب آن منجر به استفاده از آن به عنوان تقویت کننده کامپوزیت های زمینه فلزی و زمینه سرامیکی شده است. این ترکیب در روشهای معمول در دماهای بیشتر از 1500 درجه سانتیگراد بایستی سنتز گردد اما این شرکت توانسته است با روش ابتکاری خود دمای سنتز این ترکیب را تا حدود 800 درجه سانتیگراد کاهش دهد. از دیگر محصولات نانوساختار این شرکت می توان به فریت های مغناطیسی، ابر رسانای بورید منیزیم و جاذب های کربنی اشاره کرد.

بخش سوم فعالیت این شرکت مربوط به تدوین دانش فنی برای صنایع مختلف کشور از جمله صنایع بومی استان مرکزی می باشد. این شرکت دارای چندین قرارداد تدوین دانش فنی در زمینه های مختلف از جمله ساخت مواد پیشرفته است.

تجاری سازی یافته های پژوهشی و توسعه محصولات قابل عرضه به بازار از سوی دانشگاهیان یکی از راهکارهای کلیدی برای توسعه صنعتی و خلق ارزش افزوده بالا برای کشور است.

آدرس کوتاه :