نشست هم اندیشی هیأت رئیسه دانشگاه با اساتید دانشکده های علوم انسانی، ادبیات و زبان‌های خارجی و حقوق و علوم اقتصادی

با هدف تعامل اساتید و دانشگاه جهت ارائه راهکارهای ارتقاء علمی و تحقیقاتی دانشگاه برگزار گردید:

نشست هم اندیشی هیأت رئیسه دانشگاه با اساتید دانشکده های علوم انسانی، ادبیات و زبان‌های خارجی و حقوق و علوم اقتصادی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک؛ نشست هم اندیشی اعضای هیأت علمی دانشکده های علوم انسانی، ادبیات و زبان‌های خارجی و حقوق و علوم اقتصادی با هیأت رئیسه دانشگاه روز دوشنبه مورخ 13 اسفند 97 در سالن دفاعیه دانشکده علوم انسانی برگزار شد.

در ابتدا دکتر موسوی پور رئیس دانشکده علوم انسانی ضمن خوشامدگویی به حضار و تشکر و قدردانی از زحمات هیأت رئیسه دانشگاه بیان نمود: امیدواریم با تجهیز کلاس‌های درسی، فضاهای تحقیقاتی، کارگاه‌ها و سالن‌های اجتماعات سبب‌ساز ارتقاء فرآیند علم و اقتدار علمی کشور در ابعاد مختلف باشیم؛ چراکه امروز اصل حاکمیت در دنیا اقتدار علمی است.

وی افزود: اگر علوم انسانی ارتقاء پیدا نکند در کشور شاهد مشکلات خواهیم بود، به همین دلیل باید تلاش کنیم رشته های حوزه ی علوم انسانی مانند رشته جامعه شناسی، مشاوره و روانشناسی  گسترش پیدا کند.

عضو هیأت علمی گروه علوم تربیتی افزود: در حوزه فرهنگی در دانشکده فعالیتهای خوبی در حال اتفاق است و باید تلاش کنیم دانش آموزان ممتاز و نخبه در سطح شهر بیشتر با دانشگاه ارتباط برقرارنمایند.

ایشان در پایان اشاره نمود: منابع و نیروی انسانی باید جایگاه ویژه ای داشته باشند و مورد توجه قرار گیرند تا  شاهد ارتقاء سطح دانشگاه باشیم.

در ادامه دکتر سجادی سرپرست دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی بیان نمود: دانشکده ادبیات و زبان های خارجی دانشکده ای نوپا و جدیدالتاسیس با 3 رشته، 6 گرایش و 30 عضو هیات علمی است. این دانشکده با کمبود فضای فیزیکی مواجه است و توسعه دانشکده و ایجاد رشته های جدید از نیازهای این دانشکده است.

وی افزود: امیدواریم رشته‌های مترجمی زبان آلمانی، چینی و زبان عربی به رشته های دانشکده اضافه شود.

سپس دکتر آقا محمدی سرپرست دانشکده حقوق و علوم اقتصادی با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در سال 97 بیان نمود: از برنامه های پیش رو دانشکده راه اندازی پژوهشکده مطالعات توسعه است که با همکاری گروه های اقتصاد و مدیریت زمینه راه اندازی این پژوهشکده در حال فراهم شدن است.

مورد دیگر جذب هیأت علمی و ایجاد رشته های مورد نظر دانشکده است. از مباحثی که گروه حقوق بسیار پیگیر است رسیدن به یک  استانداردی است که دانشگاه اراک را در ردیف دانشگاه های دارای جذب اختصاصی قوه قضاییه قرار دهیم تا بتوانیم در تراز دانشگاه هایی قرار گیریم که در جذب قضات دادگستری همکاری لازم را با قوه قضائیه داشته باشیم.

در ادامه دکتر حمیدی رئیس دانشگاه با اشاره به جلسات هم اندیشی اخیر  هدف از برگزاری این نشست را تعامل اساتید و دانشگاه جهت ارائه راهکارهای ارتقاء علمی و تحقیقاتی دانشگاه، افزایش مشارکت دانشگاه و نقش اساتید در جهت رفع مشکلات جامعه و ارائه راهکارهای افزایش جذب مشارکت های مردمی برشمرد.

وی افزود: ما باید تلاش نماییم تا زیر ساخت های لازم جهت ارتقاء دانشگاه از رتبه ۳ به رتبه ۲ فراهم شود. نسبت دوره های تحصیلات تکمیلی، افزایش تعداد اعضای هیات علمی، افزایش تعداد دانشکده ها، اصلاح هرم علمی از جمله پارامترهای ارتقاء دانشگاه به سطح ۲ می باشد که در سال های اخیر رشد چشم گیری داشته است.

وی افزود: یکی از مهمترین معضلات دانشگاه ها اعتبارات است و در ۸ ماهه اخیر مکاتباتی با استاندار محترم  و اکثر نمایندگان استان جهت رفع مشکل تخصیص اعتبارات صورت گرفته است.

وی بیان نمود: اعتبارات سال ۹۸ حدوداً ۲۰درصد رشد داشته و اعتبارات عمرانی به خصوص در بخش تعمیر و تجهیز حدود ۷۸ درصد رشد و در طی چند سال اخیر اعتبارات دانشگاه رشد ۱۰۰ درصدی داشته است.

در ادامه حجت الاسلام مهدوی اطهر مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بیان نمود:  مسائل فرهنگی باید یکی از دغدغه های اساتید باشد. وظیفه ی دانشگاه تربیت نیروی کارآمد برای جامعه است. ایشان با اشاره به حدیثی از امام هادی (علیه السلام): إنَّ العالِمَ وَالمُتَعَلِّمَ شَریکانِ فِی الرُّشدِ بیان نمود: طبق این حدیث  دانشمند و دانشجو در هدایت شریک ‏می باشند. وی از اساتید دانشگاه تقاضا نمود که در کرسی های علمی- ترویجی شرکت نمایند.

در ادامه دکتر شاه منصوری به ارائه گزارش عملکرد پژوهش دانشگاه با موضوع اثر بخشی و تاثیر گذاری پژوهش دانشگاه در ارتقاء جایگاه دانشگاه پرداخت.

در پایان اعضای هیأت علمی دانشکده های علوم انسانی، ادبیات و زبان های خارجی و حقوق و علوم اقتصادی به ارائه نظرات خود از قبیل افزایش نیروی انسانی در دو بخش اعضای هیات علمی و کارمندی، تهیه چشم انداز جامع توسعه تحصیلات تکمیلی، توسعه منابع الکترونیک و کتابخانه‌ها، جلوگیری از هدر رفت منابع به ویژه در زمینه نیروی انسانی، توسعه نشریات دانشگاه و ایجاد امکان استفاده از سامانه الکترونیک نشریات پرداختند.

در پایان نشست از اساتید پژوهشگر برتر دانشکده ها توسط هیأت رئیسه دانشگاه تقدیر شد  

summary-address :