گفت و گوی صمیمانه با بانوی مهندس دانشگاه اراک

گفت و گوی صمیمانه با بانوی مهندس دانشگاه اراک


سمانه مشهدی خان دانشجوی مهندسی شیمی دانشگاه اراک است که موفقیت های چشم گیری را در رشته خود به دست آورده است.

به بهانه گرامیداشت روز مهندس:

گفت و گوی صمیمانه با بانوی مهندس دانشگاه اراک

سمانه مشهدی خان دانشجوی مهندسی شیمی دانشگاه اراک است که موفقیت های چشم گیری را در رشته خود به دست آورده است.

شکوفایی تمدن بشر برآیند ایده های مهندسین تلاشگر است. مهندسانی که در هر راهی که قدم می نهند عمران و آبادانی و شکوفایی ثمره حضور آن هاست. دانشگاه اراک با قدمت بیش از پنجاه سال در پرورش مهندسین خلاق جامعه نقش ارزنده ای را ایفا کرده است.
در آستانه تکریم مقام مهندس از میان انبوه مهندسین جوان و موفق دانشگاه اراک خانم سمانه مشهدی خان دانشجوی مقطع دکتری مهندسی شیمی دانشگاه اراک موفقیت های چشم گیری داشته است. وی موفق به چاپ مقالات بسیاری در رشته خود شده است.
خانم مشهدی خان به عنوان یک بانوی مهندس ضمن تبریک روز مهندس در مصاحبه با روابط عمومی دانشگاه اراک گفت: علوم مهندسی، پایه و اساس توسعه و پیشرف هر کشور است که تمامی رشته های مختلف دانش و علوم مدرن جهان از پزشکی و داروسازی، معماری و شهرسازی، صنایع غذایی و کشاورزی تا علوم مواد و انرژی و تمامی حوزه های استراتژیک هر کشور را شامل می شود. لذا در کشورهای توسعه یافته، بالاترین موقعیتهای اجتماعی نخست به معلمین و سپس به مهندسین آن جامعه اختصاص دارد.


 رشته مهندسی شیمی را به خاطر گسترده بودنش دوست دارم


دانشجوی رشته مهندسی شیمی دانشگاه اراک در پاسخ به این سوال که چرا مهندسی را انتخاب کرده است گفت:عنوان مهندسی شیمی دربرگیرنده طیف وسیعی از علوم مهندسی در زمینه های مختلف است و در زمینه صنایع نفت، پالایش و پتروشیمی، سرامیک و مواد و علوم ترکیبی زیست محیطی دارای کاربردهای متنوعی می باشد که در زندگی بسیار پر کاربرد است.گستردگی این علم و امکان تحصیل در مقاطع عالی تحصیلی باعث علاقه مندی من به انتخاب این رشته گردید. در دوره دکتری زیر نظر اساتید این علم جناب آقایان دکتر عبدالرضا مقدسی، دکتر آبتین عبادی و دکتر حمیدرضا سنایی پور در دانشگاه اراک به طور تخصصی در حوزه فرآیندهای غشایی با کاربرد جداسازی گازها مشغول به تحقیق شدم.


چالش های زیست محیطی مرا به سمت تحقیقات کاربردی کشاند


خانم مشهدی خان اظهار کرد: استفاده از فرآیندهای غشایی به منظورجداسازی گازها یکی از موضوعات روز در حوزه جداسازی مواد می باشد چراکه امروزه یکی از چالش های اصلی محیط زیست، انتشار گازهای گلخانه ای است که اثرات جبران ناپذیری مانند گرمایش زمین دارد. به همین منظور در این دوره با تحقیق بر عملکرد نوع خاصی از غشاها، با استفاده از فناوری نانو موفق به طراحی و ساخت غشاهایی با عملکرد قابل توجه برای جداسازی دی اکسید کربن شدیم.


دعوت به خلاقیت در موضوع تحقیقاتی راهنمایی ارزشمند اساتیدم بود


 در واقع یکی از اصلی ترین دلایل موفقیت من در این رشته راهنمایی ارزشمند اساتیدم در زمینه جدیدترین و خلاقانه ترین موضوعات در زمینه تحقیقاتم می باشد. شایان ذکر است ورود به حوزه جدیدی از علوم مهندسی شیمی و طراحی آزمایشات دقیق و معتبر که مورد قبول و تایید داوران جهانی ژورنالهای معتبر باشد نیازمند مطالعه و کوشش بسیار زیاد و پشتوانه علمی و تحقیقاتی بزرگی است که برای رسیدن به این مهم صرف شده است. مطالعات گسترده در این زمینه تحقیقاتی منجر به چاپ مقاله مروری تحت عنوان
Substantial Breakthroughs on Function-Led Design of Advanced MaterialsUsed in Mixed Matrix Membranes (MMMs): A New Horizon for Efficient CO2 separation
در ژورنال Progress in Materials Science شد که این ژورنال از معتبرترین و شناخته شده ترین ژورنالهای جهان در زمینه علوم مواد است و با ضریب تاثیر23/57دارای رتبه اول جهان بین 439 ژورنال معتبر این رشته بر اساس CiteScore 2018 می باشد.
همچنین به علت بدیع و خلاقانه بودن موضوع تحقیقاتم در دوره دکتری که منجر به پیشرفت مهمی در عملکرد غشاهای گازی شده است اخیرا موفق به چاپ یک مقاله با عنوان
Interlocking the Synthesized Polymer and Bifunctional Filler Containing the Same Polymer's Monomer for Conformable Hybrid Membrane System
در ژورنال Journal of Material Chemistry A  شدیم که با ضریب تاثیر 10/73یکی از معتبرترین مجلات جهان در این زمینه می باشد. چاپ این مقالات با مجموع ضریب تاثیر حدود 35 تنها با راهنماییهای صحیح و دقیق و اصلاحات و پیگیریهای مداوم اساتید بزرگوارم که از هر گونه آموزش و حمایت و پشتیبانی من دریغ نورزیدند ممکن شده است.


هدف اصلی من کاهش آلودگی های زیست محیطی در خاک کشورم ایران است


 خانم مشهدی خان در پایان ضمن آرزوی موفقیت برای تمام کسانی که برای آینده کشور گام برمیدارند گفت:هدف اصلی ما از انجام این تحقیقات دستیابی به عملکردی قابل قبول برای جایگزینی روشهای سنتی جداسازی گازها با فرآیندهای غشایی بوده است و امیدوارم در آینده بتوانیم با ادامه این تحقیقات در مسیر صنعتی سازی فرآیندهای غشایی و به دنبال آن کاهش آلوگیهای محیط زیستی و پیشرفت کشورمان ایران گام برداریم.


روابط عمومی دانشگاه اراک ضمن تبریک روز مهندس به تمامی مهندسین ارزشمند و دلسوز جامعه خاصه مهندسین جوان دانشگاه اراک موفقیت روز افزون را برای تمامی این عزیزان خواستار است.

 

summary-address :