مقدمه:
گسترش روز افزون اهمیت و کاربرد علم رباتیک در صنعت و کاربرد آن در پیشرفت علوم مختلف و موضوعات گوناگون اجتماعی، لزوم توجه بیش از پیش به این علم در دانشگاه را مشخص می سازد. پیش بینی می شود که رباتیک یکی از ده صنعت برتر آینده باشد. با این توصیفات اهمیت راه اندازی تیم رباتیک گروه فیزیک مشخص می گردد. اهمیت این موضوع با توجه به مسئله علوم بین رشته ای و کاربرد رباتیک در اکثر علوم برای دانشجویان رشته فیزیک دوچندان می شود.
اهداف:
- آشنایی دانشجویان گروه فیزیک با علم رباتیک و کاربردهای آن
- شرکت در مسابقات رباتیک کشوری و بین المللی دانشگاه ها مانند ربوکاپ آزاد ایران
- سوق دادن دانشجویان به سمت موضوعات کاربردی و کارهای عملی و فنی
- بالا بردن روحیه کار تیمی در بین دانشجویان مستعد
- ایجاد بستر مناسب جهت طرح ایده های خلاقانه دانشجویان
- تلاش برای هدایت تحصیلی مناسب در مقاطع بالاتر به سمت موضوعات کاربردی تر
- تلاش برای هدایت شغلی دانشجویان از طریق پیگیری ایده ها
- تعیین کاربردهای علم رباتیک در شاخه های مختلف فیزیک مانند شاخه اکتشاف در ژئوفیزیک، ساخت دستگاههای رباتیک با کاربرد در قسمتهای مختلف فیزیک از جمله نجوم و ...
- تعیین پروژه های مرتبط با فیزیک و استفاده از رباتیک در بهینه سازی و پیشبرد پروژه های فیزیک مانند هوشمند کردن پنل های خورشیدی که هماهنگ با حرکت خورشید از طریق بازوی رباتیک هوشمند تغییر زاویه داده و بازدهی تولید انرژی بیشتر می شود.
نحوه تشکیل تیم:
دانشجویان علاقه مند با مراجعه به گروه فیزیک ثبت نام می نمایند و در ابتدا با مصاحبه و غربالگری تعداد محدودی از دانشجویان در لیگ های مختلف ثبت نام می شوند. لیگ ها شامل امدادگر خط، امدادگر ماز و ... می باشد که پس از ساخت ربات مورد نظر در مسابقات ایران اوپن شرکت می کنند.
جایزه های مسابقات ایران اوپن:
- اعزام تیم های برتر به مسابقات جهانی
- حمایت 40 تا 90 میلیون تومانی معاونت علمی ریاست جمهوری از تیم های برتر
- امتیاز راه اندازی شرکت دانش بنیان
مکان استقرار تیم:
مکان استقرار و فعالیت های تیم رباتیک تشکیل شده در کارگاه خلاقیت می باشد که به وسایل کارگاهی مورد نیاز تجهیز می شود و وسایل مصرفی جهت ساخت رباتهای مختلف از طرف دانشگاه خریداری می گردد.
زمان مسابقات:
زمان مسابقات ایران اوپن در اردیبهشت ماه هر سال می باشد.