آیین جشن دانشجویان جدید الورود دانشگاه اراک با حضور رئیس دانشگاه، معاونین و رؤسای دانشکده ها در دانشکده علوم ورزشی برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک، دکتر حمیدی در آیین استقبال از ورودی های جدید دانشگاه اراک با اشاره به حادثه تروریستی روز گذشته اهواز، امنیت و سلامت را دو نعمتی دانست که بشر میتواند به آنها دست یابد و افزودند: امنیت امروز کشور به مدد تلاش نیروهای امنیتی، نظامی و انتظامی به دست آمده و باید قدردان آنها بود.
وی با اشاره به اینکه علم آموزی یکی از نعمات الهی است، بیان کردند: دانشجویان باید از امروز خودسازی و استقلال را آغاز کنند، تحصیل در دانشگاه با توجه به فضای ارزشمند علمی نیازمند مراقبت های گوناگونی است.
دکتر حمیدی تصریح نمودند: امروز دشمنان با ابزارهای ارتباط جمعی که در دست همه ما موجود است در صدد خدشه وارد کردن به کشور و جوانان هستند. در این شرایط باید نسبت به محتوای شبکه های اجتماعی دقت و تحلیل مناسب داشت، نباید فریب هر موضوعی را خورد و آلت دست افراد شد و باید نگاه درستی نسبت به شبکه های اجتماعی داشت.
ایشان با اشاره به جایگاه علمی و فرهنگی استان مرکزی در کشور اظهار نمودند: بیش از ٢٥ درصد مشاهیر، سیاستمداران، ادبا و فرهنگیان کشور برخاسته از استان مرکزی هستند و باید این فرصت نخبه پروری را غنیمت دانست.
ایشان افزودند: دانشگاه اراک در سال ١٣٥٠ با تلاش های دکتر عبدالکریم قریب، دکتر حسین گلگلاب و دکتر شهریاری تاسیس شد و یکی از ٢٠ دانشگاه با سابقه کشور محسوب می شود که باید از ظرفیت های علمی این مجموعه بهره مند شد و این امر همت و تلاش دانشجویان را می طلبد.
وی در ادامه با بیان اینکه هیچ کشوری بدون گذر از مسیر علم و دانش به توسعه پایدار دست نمی یابد، تاکید کرد: کشورهای توسعه یافته کنونی نگاه ویژه ای به علم و دانش داشته اند. توجه صرف به منابع زیرزمینی مسیر توسعه را تسهیل نمی کند، بلکه نیروی انسانی ماهر کشورها را به توسعه پایدار می رساند در غیر این صورت تکیه به نفت و منابع زیرزمینی کشور را در هر یک از تحولات اقتصادی و سیاسی به چالش می کشاند.
در پایان دکتر حمیدی اضافه نمودند: امید است دولت ها نسبت به ارتقای آموزش عالی توجه داشته باشند چرا که قطعا دانشجویان امروز بانیان توسعه و تحول اقتصادی کشور در آینده خواهند بود و دانشجویان نیز در این مسیر باید همت کنند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اراک نیز در این مراسم با تبریک ورود دانشجویان به دانشگاه اراک، سخنان خود را با کلامی از امیرالمومنین (ع) آغاز نمودند و اشاره نمودند امیر مومنان می فرماید: فرصت ها را غنیمت بشمارید چرا که فرصت ها به زودی سپری می شوند.
حجت الاسلام حسینی مطلق، خوب درس خواندن، تلاش و کوشش و ورزش کردن را به دانشجویان توصیه نمودند و افزودند: دانشجویان در اقامه نماز جماعت شرکت نمایند.
سپس دکتر محمد سلیماننژاد به سابقه قریب به 50 ساله دانشگاه اراک به عنوان تنها دانشگاه مرجع استان اشاره کردند و افزودند: این دانشگاه در سال تحصیلی 98-97 در مقطع کارشناسی هزار و 700 دانشجو و در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری هزار و 200 دانشجو را جذب کرده که در مجموع سه هزار دانشجو به بدنه دانشجویی دانشگاه اراک افزوده شده و با احتساب دانشجویان فعلی تعداد دانشجویان این دانشگاه به 9 هزار نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه در برخی از رشتهها کاهش جذب دانشجو و در برخی از رشتهها افزایش دانشجو حاصل شده است، افزودند: در مجموع، شاهد افزایش تعداد ثبتنامیها در سال تحصیلی جدید هستیم به طوری که در دوره تحصیلات تکمیلی 30 درصد افزایش ثبتنام به ثبت رسیده است.
دکتر سلیماننژاد تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه اراک را 276 عضو عنوان کرد که از این تعداد 16 عضو هیات علمی دانشگاه دارای درجه پرفسوری بوده و 45 نفر دانشیار و 200 نفر از اساتید در جایگاه استادیاری مشفول فعالیت آموزشی و پژوهشی هستند، عنوان نمودند: افزایش تعداد هیات علمی با توجه به اینکه یکی از رتبهها و شاخصهای طبقهبندی دانشگاهها محسوب میشود در دستور کار قرار دارد و با توجه به افزایش تعداد دانشجویان دانشگاه پیشبینی میشود تا پایان سال جاری تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه به 300 عضو افزایش یابد.
وی با اشاره به وجود 8 دانشکده در این مجموعه آموزشی که سه دانشکده در سایت سردشت و 5 دانشکده در سایت مرکزی مستقر است، بیان کردند: با توجه به تاکیدات فراوان مبنی بر گسترش مقاطع کارشناسی دارای مخاطب و بازار کار طی سال گذشته و امسال 6 رشته جدید در دانشگاه راهاندازی شده است که جمعا تعداد گروهها در دانشگاه به 30 گروه افزایش یافته است.
ایشان رشته های تحصیلی تاسیس شده در سال گذشته را حقوق، اقتصاد و فرش و رشتههای جدید برای سال جاری را شامل آمار، مدیریت صنعتی و صنایع دستی عنوان نمودند.
وی با اشاره به سیاست کلان و جدید وزارت علوم برای دورههای کارشناسی عنوان نمودند: یکی از طرحهای مطرح شده توسط وزراتخانه طرح افزایش توانمندی و اشتغالپذیری کارشناسی است که در 2 محور انجام می شود.
ایشان افزود: در این طرح برای دروس علمی و مهارتی تجهیز آزمایشگاهها مدنظر است تا دانشجویان با مهارت لازم فارغالتحصیل و جذب بازار کار شوند و در کنار توانمندسازی تلاش میشود که دانشجویان دارای مهارت فنی، اما فاقد مهارت ارتباطی جهت ورود به بازار کار نیز امکان ارائه توانمندی خود به کارفرما و بازار را دریافت کنند و در این راستا برای مهارتافزایی انتخاب 2 رشته اختیاری متناسب با بازار کار برای دانشجویان در نظر گرفته شده است.
دکتر سلیمان نژاد با تاکید بر اینکه قبولیهای دانشگاه اراک در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاههای معتبر کشور نشان از کیفیت آموزش در این دانشگاه است، اظهار نمودند: دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه نیز فعال است و نخبگان را شناسایی میکند و دانشجویان میتوانند از طرحهای تشویقی مرتبط با نخبگان استفاده کنند.