برگزاری نشست هم اندیشی هیأت رئیسه دانشگاه با اساتید دانشکده علوم پایه
با هدف تعامل اساتید و دانشگاه جهت ارائه راهکارهای ارتقاء علمی و تحقیقاتی دانشگاه برگزار گردید:

نشست هم اندیشی هیأت رئیسه دانشگاه با اساتید دانشکده علوم پایه

دکتر حمیدی ریاست دانشگاه با اشاره به جلسات هم اندیشی اخیر هدف از برگزاری این نشست را تعامل اساتید و دانشگاه جهت ارائه راهکارهای ارتقاء علمی و تحقیقاتی دانشگاه، افزایش مشارکت دانشگاه و نقش اساتید در جهت رفع مشکلات جامعه و ارائه راهکارهای افزایش جذب مشارکت های مردمی برشمرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک؛ نشست هم اندیشی هیأت رئیسه دانشگاه با اعضای هیأت علمی دانشکده علوم پایه روز 29 بهمن ماه 97 با حضور هیأت رئیسه دانشگاه و اساتید دانشکده علوم پایه در اتاق شورا دانشکده علوم پایه برگزار گردید.

در ابتدا دکتر حمیدی ریاست دانشگاه با اشاره به جلسات هم اندیشی اخیر  هدف از برگزاری این نشست را تعامل اساتید و دانشگاه جهت ارائه راهکارهای ارتقاء علمی و تحقیقاتی دانشگاه، افزایش مشارکت دانشگاه و نقش اساتید در جهت رفع مشکلات جامعه و ارائه راهکارهای افزایش جذب مشارکت های مردمی برشمرد.

وی افزود: اساتید با جلب مشارکت های مردمی از طریق بنیاد مردمی توسعه دانشگاه می توانند نقش بسزایی در رابطه با کمبود بودجه و مشکلات هزینه ای دانشگاه ایفاء نمایند. عضو هیأت علمی گروه فیزیک دانشگاه بیان نمود: انتظار جامعه و دولت از دانشگاهها بسیار بالاست و ارزیابی ها وتخصیص اعتبارات خصوصا در حوزه های تحقیقاتی به عملکرد دانشگاه ها بستگی دارد.

رئیس دانشگاه اراک افزود: اخیرا در لایحه بودجه دولت مصوب گردیده است که 40% اعتبارات پژوهشی شرکت های سود ده باید از طریق قراردادهای پژوهشی مشترک با دانشگاهها هزینه گردد. وی بیان نمود: سامانه اجرایی عرضه و تقاضای پژوهشی با عنوان "ساتعدر دسترس دانشگاهیان و پژوهشگران قرار گرفته است واعضای محترم هیأت علمی می توانند به سامانه مذکور مراجعه و با ارسال پروپوزال خود در فراخوان اولویت های پژوهشی شرکت ها و مراکز صنعتی شرکت نمایند.

دکتر حمیدی افزود: ارتقاء جایگاه علمی و تحقیقاتی دانشگاه به ارتقاء جایگاه دانشگاه در نظام رتبه بندی دانشگاه ها بستگی دارد و زیر ساخت های لازم از جمله افزایش تعداد اعضای هیأت علمی، افزایش تعداد دانشکده ها و .. برای تبدیل جایگاه دانشگاه اراک از رده سوم به رده دوم انجام گرفته است.

وی در ادامه به مشکلات اقتصادی دولت در تخصیص اعتبارات اشاره و به پیگیری ها، مذاکرات و مکاتبات با مسولین ارشد استان و مسئولین کشوری از جمله وزارت علوم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولین سازمان برنامه و بودجه کشور جهت جذب اعتبارات اشاره نمود و افزود: در خصوص اعتبارات عمرانی قول مساعدت از جانب مسئولین جهت تکمیل پروژه های عمرانی دانشگاه داده شده است.

در ادامه حجت الاسلام مهدوی اطهر مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن تبریک به مناسبت چهلمین بهار پیروزی انقلاب اسلامی  به حوادث 29 بهمن ماه سالروز قیام تاریخی مردم تبریز اشاره و نامگذاری 29 بهمن ماه به روز "اقتصاد مقاومتی  و کارآفرینی" را اتفاق یمن و مبارکی دانستند و از اساتید دانشگاه درخواست نمودند که در جهت پیاده سازی اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی در محیط دانشگاه که مورد تاکید مقام معظم رهبری است اهتمام ورزند. 

وی افزود: تعریف جدیدی از فرهنگ طبق منویات مقام معظم رهبری تعریف شده است و فرهنگ اگر می خواهد تغییر نماید باید در تعاملات و ارتباطات اجتماعی تغییر یابد یعنی اگر کاری در جامعه و اجتماع انجام بدهیم می توانیم فرهنگ را تغییر دهیم. وی افزود: یکی ار رسالت های اساتید دردانشگاهها تقویت ارتباط فرهنگی است یعنی اگر دانش و علمی را کسب می نمایند این دانش باید مفید جامعه نیز باشد و مشکلی از جامعه را نیز حل نماید. وی بیان نمود: دفتر نهاد بر روی همه اساتید باز است و در مسائل فرهنگی و دینی آماده تعامل هستیم و از طریق دفتر هم اندیشی نیز با دانشکده ها و اساتید جلسات و نشست های تخصصی خواهیم داشت.

در ادامه دکتر شاه منصوری به ارائه گزارش عملکرد پژوهش دانشگاه  با موضوع اثر بخشی و تاثیر گذاری پژوهش دانشگاه در ارتقاء جایگاه دانشگاه پرداخت.

کمبود فضای فیزیکی، تعمیر و تجهیز آزمایشگاهها و تهیه مواد آزمایشگاهی، لزوم حمایت بیشتر از شرکت های دانش بنیان، راهکار برای تجمیع گرنت های پژوهشی، افت تحصیلی دانشجویان، ارائه خوابگاه به دانشجویان ورودی جدید، تدوین برنامه جامع فرهنگی،تغییر شیوه امتیاز دهی به مقالات و موارد دیگر از جمله مباحث مطرح شده توسط اساتید دانشکده علوم پایه در این نشست بود.

در ادامه دکتر بهرامی معاون دانشجویی و فرهنگی به ارائه گزارش در رابطه با امکانات خوابگاهی پرداختند و افزود: با افتتاح 2 خوابگاه جدید الاحداث ظرفیت 800 نفری برای اسکان دانشجویان فراهم خواهد شد و همه دانشجویان روزانه می توانند از ترم اول از خوابگاه استفاده نمایند. عضو هیأت علمی دانشکده علوم ورزشی افزود: انجام فعالیت های فرهنگی توسط معاونت فرهنگی و دفتر نهاد به تنهایی کافی نیست و مشارکت همه جانبه و جمعی می طلبد. وی با اشاره به چشم انداز برنامه 5 ساله فرهنگی دانشگاه افزود: امسال حدود 1000 نفر از دانشجویان در اردوهای زیارتی و سیاحتی شرکت نموده اند.

دکتر صادقی معاون مالی، اداری و پشتیبانی با اشاره به ارتقاء شاخص های دانشگاه جهت ارتقاء رتبه دانشگاه افزود: دانشگاه در توسعه این شاخص ها در سال های اخیر رشد خوبی  داشته است و در زمینه ارتقاء اساتید و تکمیل پرروژه های عمرانی گام های محکمی برداشته است. وی بیان نمود: بودجه دانشگاه در سال های اخیر رشد چشم گیری داشته است اما متاسفانه به دلیل افزایش تورم و مشکلات اقتصادی این رشد با شرایط فعلی همخوانی نداشته است. وی بیان نمود: استفاده از ایده و فکر اساتید به عنوان منابع مالی پایدار برای سال های آتی دانشگاه می تواند راهکاری مناسب جهت رشد و توسعه دانشگاه باشد.

در پایان دکتر سلیمان نژاد معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی بیان نمود: در سال های اخیر در 4 محور جهت رشد جایگاه دانشگاه تلاش شده است. ایجاد 8 رشته جدید در مقطع کارشناسی و رشته های جدید در مقطع تحصیلات تکمیلی، افزایش تعداد اعضای هیأت علمی از 200 به 284 ، اصلاح هرم علمی اساتید و افزایش تعداد دانشکده ها از 4 به 8 دانشکده از جمله اقدامات این معاونت جهت ارتقاء رتبه دانشگاه در سال های اخیر بوده است.

در پایان نشست از اساتید پژوهشگر برتر دانشکده علوم توسط هیأت رئیسه دانشگاه تقدیر شد.