به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک، دکتر علی خدیوی عضو هیات علمی گروه علوم ومهندسی باغبانی دانشگاه اراک طی پروژه تحقیقاتی مشترک معرفی مدل­های جدید هرس برای افزایش گلدهی، میوه­دهی و بلوغ انبه ارائه کرده است. این پروژه تحقیقاتی مشترک که میان دانشگاه فلوریدا در آمریکا، مرکز تحقیقات و صنایع داروین در استرالیا و دانشگاه اراک به انجام رسیده است. در نهایت بهترین زمان و بهترین نوع هرس انتخاب شد که باغداران انبه می­ توانند برای افزایش عملکرد باغات خود آنرا به کار ببرند. نتایج مطالعه حاضر در یک مجله معتبر JCR-Q1 به نام Scientia Horticulturae چاپ رسیده است. انبه مخصوص مناطق گرمسیری و نیمه­گرمسیری مانند شهرستان­های میناب و سرباز بوده و در عرض­های جغرافیایی 25 درجه کشت می ­شود. این گیاه میانگین دمای مطلوب برای رشد آن 27-24 و حداقل دما برای رشد آن 5/12 می­باشد. به خشکی مقاوم بوده و غرقابی موقتی را تحمل می­ کند. انبه به اقلیم ­های عاری از سرما نیاز داشته و دما نباید به کمتر از ˚C 15 نزول پیدا کند، چون در این شرایط تخمک گل آن از بین می ­رود و میوه به صورت پارتنوکارپ بوجود می آید. همچنین دما نقش مهمی در گلدهی انبه داشته و به ازای هر درجه افزایش دما، گلدهی آن چهار روز به تاخیر می افتد. توزیع بارندگی برای گلدهی و تشکیل میوه آن از اهمیت بالایی برخوردار بوده و وجود یک دوره خشکی قبل از گلدهی باعث تحریک گل­انگیزی آن شده و برای تکامل میوه به هوای گرم و خشک نیاز دارد. هرس نقش مهمی در افزایش عملکرد این گیاه دارد. در تصویر زیر اثر مطلوب این پژوهش بر درخت انبه قابل مشاهده است.      

پروژه تحقیقاتی بین المللی جهت افزایش گلدهی، میوه دهی و بلوغ انبه در دانشگاه اراک

در یک پروژه تحقیقاتی مشترک میان دانشگاه فلوریدا در آمریکا، مرکز تحقیقات و صنایع داروین در استرالیا و دانشگاه اراک، روش­های مختلف هرس برای بهبود گل­دهی و میوه­ دهی انبه ارائه شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک، دکتر علی خدیوی عضو هیات علمی گروه علوم ومهندسی باغبانی دانشگاه اراک طی پروژه تحقیقاتی مشترک معرفی مدل­های جدید هرس برای افزایش گلدهی، میوه­دهی و بلوغ انبه ارائه کرده است.

این پروژه تحقیقاتی مشترک که میان دانشگاه فلوریدا در آمریکا، مرکز تحقیقات و صنایع داروین در استرالیا و دانشگاه اراک به انجام رسیده است.

در نهایت بهترین زمان و بهترین نوع هرس انتخاب شد که باغداران انبه می­ توانند برای افزایش عملکرد باغات خود آنرا به کار ببرند.

نتایج مطالعه حاضر در یک مجله معتبر JCR-Q1 به نام Scientia Horticulturae چاپ رسیده است.

انبه مخصوص مناطق گرمسیری و نیمه­گرمسیری مانند شهرستان­های میناب و سرباز بوده و در عرض­های جغرافیایی 25 درجه کشت می ­شود. این گیاه میانگین دمای مطلوب برای رشد آن 27-24 و حداقل دما برای رشد آن 5/12 می­باشد. به خشکی مقاوم بوده و غرقابی موقتی را تحمل می­ کند. انبه به اقلیم ­های عاری از سرما نیاز داشته و دما نباید به کمتر از ˚C 15 نزول پیدا کند، چون در این شرایط تخمک گل آن از بین می ­رود و میوه به صورت پارتنوکارپ بوجود می آید. همچنین دما نقش مهمی در گلدهی انبه داشته و به ازای هر درجه افزایش دما، گلدهی آن چهار روز به تاخیر می افتد. توزیع بارندگی برای گلدهی و تشکیل میوه آن از اهمیت بالایی برخوردار بوده و وجود یک دوره خشکی قبل از گلدهی باعث تحریک گل­انگیزی آن شده و برای تکامل میوه به هوای گرم و خشک نیاز دارد. هرس نقش مهمی در افزایش عملکرد این گیاه دارد.

در تصویر زیر اثر مطلوب این پژوهش بر درخت انبه قابل مشاهده است.