الاسيت ببليشر

گزارش مراسم کلنگ زنی خوابگاه دخترانه دانشگاه اراک به همت بنیاد ۱۵ خرداد

گزارش مراسم کلنگ زنی خوابگاه دخترانه دانشگاه اراک به همت بنیاد ۱۵ خرداد

گزارش مراسم کلنگ زنی خوابگاه دخترانه دانشگاه اراک به همت بنیاد ۱۵ خرداد

سرپرست بنیاد ۱۵ خرداد گفت: اگر به دنبال هدایت و توسعه صحیح کشور هستیم نباید به نیمه خالی لیوان نگاه کنیم بلکه باید به دستاوردهای بسیار زیاد انقلاب اسلامی نگاه انداخت.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، آیت‌الله شیخ حسن صانعی در مراسم کلنگ‌زنی خوابگاه دخترانه دانشگاه اراک افزود: در دوران پیش از انقلاب حرف زدن و اظهار عقیده همانند امروز نبود. اگر انقلاب نبود مگر می‌توانستید امروز حرف بزنید و اظهار حیات کنید. این برخورداری‌های امروز حاصل الطافی است که از سوی خداوند متعال به ما ارزانی شده است.

صانعی با اشاره به فرا رسیدن هفته دولت بیان کرد: علت اینکه مردم شیفته شهید رجایی بودند این بود که او انانیت نداشت و خواسته‌های امام راحل بدون تعارف و رودربایستی هدف و سرلوحه اصلی کارش بود.

وی تصریح کرد: علت اینکه شاهد رشد تصاعدی در کشور نیستیم، این است که راه‌مان را گم کرده‌ایم و نیاز است که مختصری از انانیت و خودبینی در عرصه‌های زندگی پرهیز کنیم.

صانعی در ادامه با تاکید بر اینکه در آخرت حساب و کتاب‌ها دقیق است، اظهار کرد: متفکران بزرگ اسلامی همچون شهید بهشتی و شهید مطهری همواره تاکید کرده‌اند که در دنیای دیگر همه امور حساب و کتاب می‌شود و اشعاری که بر روی قبرها می‌نویسید به دردتان نخواهند خورد.

وی با بیان اینکه روحانی بودن به لباس افراد نیست بلکه به غیر از این است، افزود: کسی که تقوا طلب کند به این لباس احتیاج ندارد.

صانعی به آیاتی از قرآن و متفاوت و خاص بودن تعابیر امام راحل از نزول قرآن بر قلب پیامبر(ص) اشاره کرد و گفت: امام راحل در تفسیر آیات قرآن متفاوت از دیگر مفسران عمل کرده است و وارد مسائلی شده که عقل کسی در آنجا نیست و در نهایت می‌گوید انبیاء الهی نیز عقده داشتند و زبان‌شان در بیان آنچه که در دل‌شان است بسته بود.

وی تصریح کرد: حضرت موسی(ع) نمی‌توانست آنچه که در قلبش بود را بگوید و آنچه را که یافته بود نمی‌توانست بر زبان بیاورد، به همین دلیل از خداوند شرح صدر و سینه گشاده طلبید.

صانعی بیان کرد: امام راحل نیز به همین گونه بودند و نمی‌توانستند آنچه را که در دل داشتند بیان کنند. امام راحل خود آنچه را که درک می‌کرد را نگفت از این رو وی نیز دارای عقده بود و حتی خانواده‌اش نیز بزرگی وی را نشناختند.

وی ادامه داد: امام راحل شخصیت برجسته و بزرگی است و از زورگویانی همچون صدام هرگز نترسید چراکه معتقد بود هدف اسلام نجات بشریت است. امروز نیز هدف اسلام نجات بشریت از دست تکفیری‌هاست و هدف امام نیز همین بود.

وی افزود: شرط رسیدن به خدا در درجه اول مجنون بودن و عدم وابستگی به امور دنیوی و خانواده است. خداوند به موسی می‌گوید وقتی مرا می بینی که دیگر موسی نباشی و دچار انانیت و وابستگی به دنیا نباشی.

صانعی گفت: علیت و معلولیت و سببیت و مسببیت وجود ندارد و آنچه که هست تنها جلوه و اول و آخر و ظاهر و باطن است یعنی چیزی نیست. موسی نیز وقتی به این مرحله رسید همه چیز را به هم ریخت و تحولات عظیمی را موجب شد.

وی با اشاره به آیات قرآن و سوره‌هایی همچون سوره مبارکه تین که در آن به تین و طور سینین قسم یاد شده است، افزود: طور سینین و بلد امین شما جایی است که مبداء تمام برکات شد. روح بزرگ امام راحل وی را از خمین به اراک کشاند و ایشان دنباله شریعت و طریقت را گرفت که برکت کمی برای انسان نیست. فعالیت‌های این شخصیت بزرگ در شهر قم با قوت ادامه پیدا کرد و اینها برکاتی است که سرچشمه آن استان مرکزی است.

صانعی گفت: امام راحل دست پرورده‌های بسیاری دارد و شهر اراک باید به دلیل پروراندن بزرگان و مفاخری همچون امام راحل، دکتر قریب، امیرکبیر، دکتر حسابی و... به خود ببالد.

وی در ادامه با اشاره به پروژه‌های خوابگاهی بنیاد ۱۵ خرداد کشور ادامه داد: ما از نقطه صفر شروع کرده‌ایم. طبق گفته‌های وزیر علوم ۶۰۰ هزار دختر دانشجو در کشور هستند که وضعیت اسکان آنها مشخص نیست، از این رو باید از خود پرسید که آیا این مسئله برای ما یک تکلیف شرعی ایجاد می‌کند یا خیر.

صانعی اظهار کرد: از لحاظ اخلاقی این مسئله یک تعیین تکلیف است و ما اینکه عملیات اجرایی این پروژه در هفته دولت آغاز می‌شود، را به فال نیک می‌گیریم.

سرپرست بنیاد ۱۵ خرداد وضعیت رشد و توسعه استان مرکزی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: وجود خوابگاه‌ها و مدرسه علمیه که توسط نماینده ولی فقیه در استان ساخته شده است و بناهای دیگر همچون مصلای اراک و... نشان از آینده‌نگری و همدلی و اتحاد مدیران و دست‌اندرکاران این استان دارد.

 

مدیرکل نظارت بر طرح های عمرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: براساس سیاست‌گذاری‌هایی که به درستی در بنیاد ۱۵ خرداد اتخاذ شده است، این بنیاد کمک به ساخت خوابگاه‌های دخترانه را در ۱۵ دانشگاه کشور در برنامه‌های خود قرار داده است.

مهرالله رخشانی‌مهر در مراسم کلنگ‌زنی خوابگاه خواهران دانشگاه اراک در جمع خبرنگاران افزود: دانشگاه‌های مذکور شامل دانشگاه‌های وزارت بهداشت و دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم است.

وی ادامه داد: این اقدام به دلیل کمبودهایی که وزارت علوم و بهداشت در حوزه خوابگاه خواهران با آن مواجه شده، در دستور کار بنیاد قرار گرفته است. سال‌هاست دولت به موضوع خوابگاه‌سازی ورود پیدا نکرده است و بیشتر علاقمندی ما ورود خیرین و بخش خصوصی به ایجاد خوابگاه‌ها بوده است.

وی افزود: در دو تا سه سال اخیر موفق شدیم از محل منابع دولتی بیش از ۳۰ هزار متر مربع به مجموعه خوابگاه‌های خواهران اضافه کنیم که این ارقام نسبت به نیاز مجموعه وابسته به وزارت علوم اندک است.

رخشانی مهر گفت: اقدام بنیاد ۱۵ خرداد در حرکت به سوی ایجاد خوابگاه‌های خواهران اقدامی شایسته است گرچه اقداماتی در حوزه خیرین نیز در حال اتفاق است که مجموعه این اقدامات بخشی از نیاز خوابگاهی آموزش عالی کشور را پوشش دهد.

مدیرکل نظارت بر طرح‌های عمرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: تمهیدات مطلوبی در وزارت علوم جهت حمایت از حضور خیرین و حمایت از پروژه‌های بنیاد ۱۵ خرداد فراهم شده است؛ در صورتی که پروژه‌های خیرساز و بنیاد ۱۵ خرداد، ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشند ما نیز آمادگی داریم که ۵۰ درصد باقی را برای تکمیل خوابگاه تامین اعتبار کنیم.

به گزارش ایسنا، اعتبار اولیه برای خوابگاه دخترانه دانشگاه اراک که به همت بنیاد ۱۵ خرداد امروز کلنگ‌زنی شد پنج تا شش میلیارد تومان با عملیات اجرایی سه ساله برآورد شد. این خوابگاه در زمینی به مساحت چهار هزار مترمربع  دارای ظرفیت بیش از ۲۳۰ دانشجو  خواهد بود.

 

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: هفته دولت فرصت شناخته شدن کاستی‌ها و زمانی برای جبران کمبودهاست.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی در مراسم کلنگ‌زنی خوابگاه دانشجویی دانشگاه اراک که توسط بنیاد ۱۵ خرداد ساخته خواهد شد، گفت: بنیاد ۱۵ خرداد رنگ و بوی عمیق فرهنگی، شرف و عزت و حمایت از اهل بیت(ع) را دارد.

وی با بیان اینکه خون شهدای ۱۵ خرداد، نظام و انقلاب اسلامی را بیمه کرد، افزود: در ایجاد نهضت ۱۵ خرداد جریان‌های ملی مذهبی و سکولار نقشی نداشته است و آنها معتقد بودند که این جریان حرکتی کور و بی‌فرجام است، اما امام راحل می‌دانست که مسیر صحیح را انتخاب کرده است.

دری نجف آبادی اظهار کرد: این راه امروز توسط فدائیان امام در مبارزه علیه دشمنان در یمن، بحرین، عراق، سوریه و.. که آرمان‌های ایشان را پاسداری کرده و حاضرند در این مسیر جانفشانی کنند، ادامه دارد. جریان ۱۵ خرداد هسته اولیه ارزش‌های مد نظر امام راحل، دین و اهل بیت(ع) است.

امام جمعه اراک با بیان اینکه امام به حق ۱۵ خرداد را احیا کرد، افزود: این پرچم هویتی، احیاگر مبارزه با استبداد و استکبار و صهیونیسم، لیبرالیسم و سکولاریسم و مبارزه عمیق دینی برای آرمان های بزرگ حسینی و کربلایی است.

وی با اشاره به اینکه آیت‌الله صانعی این پرچم عزت را در دست گرفته و خدمات فراوانی را در این راه ارزانی داشته است، افزود: تحول عظیمی که در دانشگاه‌ها و حوزه‌های ما به وجود آمده است نیازمند پشتیبانی و اولویت‌بندی سیاست‌های نظام و پیشبرد اهداف شورای عالی انقلاب فرهنگی با قدرت بیشتر است.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با اشاره به هفته دولت و آمادگی استان مرکزی برای سفر هیات دولت به استان، ادامه داد: هفته دولت موجب شناخته شدن کاستی‌ها و جبران کمبودهاست.

وی با بیان اینکه هسته اولیه حوزه علمیه قم در اراک پایه‌گذاری شده است و بسیاری از علما از این استان برخاسته‌اند، افزود: به برکت امام راحل تحولات بسیاری در حوزه دانشگاهی رخ داده است.

دری نجف آبادی گفت: جریان عظیم علمی، هویتی، فرهنگی و مهارتی بال‌های قدرتمند نظام اسلامی هستند که فرصت ارزشمندی برای کشور به شمار می‌روند، از این رو باید برای رشد و شکوفایی هرچه بیشتر دانشجویان خدمات لازم را در داخل کشور به دانشجویان ارائه داد و از مهاجرت بی‌رویه آنها به خارج از کشور کاست.

وی تصریح کرد: باید علوم انسانی، اسلامی و علوم روز کشور را در راستای اهداف بلند انسانی پیش ببریم. یکی از نیازهای ضروری در حوزه دانشگاه خوابگاه‌ها هستند که اقدام بنیاد ۱۵ خرداد در ایجاد خوابگاه برای دانشچویان استان مرکزی و خارج از استان در راستای رفع این نیاز بوده و بسیار ارزشمند است.

دری نجف آبادی ادامه داد: حدود ۱۲۰ هزار دانشجو که ۴۰درصد آنها را دانشجویان دانشگاه آزاد تشکیل می‌دهند در استان مرکزی مشغول به تحصیل هستند.

وی با تاکید بر اینکه حوزه و دانشگاه از هم جدا نیستند، گفت: همه باهم برابر و برادر هستند و سعی کردیم برخوردها چالشی نباشد و تخریب بین این دو نهاد صورت نگیرد.

امام جمعه اراک گفت: باید به استان امام راحل که بزرگان بسیاری را در خود پرورانده نگاه ویژه و در آن سرمایه گذاری شود. امید است آخرین سفر ریاست جمهوری همانند اولین سفر بوده و آبرومند باشد.

در این مراسم رئیس دانشگاه اراک گزارش مختصری از وضعیت این دانشگاه ارائه داد.


دانشکده ها

ویدیو ها

همایش ها، وبینار ها و رویدادها

لا توجد مناسبات.

نشریات و مجلات

افتخارات

لا توجد مناسبات.