به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک، اولین همایش ملی توسعه فناوری نانو توسط پژوهشکده علوم نانو دانشگاه اراک، در روز پنج شنبه ۱۹ اسفند، همزمان به صورت حضوری و برخط، برگزار شد.
سرپرست دانشگاه اراک در مراسم افتتاحیه این همایش گفت: یکی از نگرانیهای قابل توجه در دنیای امروز، عدم توجه به علوم پایه است که در صورت ادامه این روند شاهد ضربه جدی به جامعه خواهیم بود.
دکتر مجتبی ذوالفقاری افزود: در دنیای امروز علوم مهندسی بدون علوم پایه فاقد ارزش و اعتبار است و این دو علم بطور شگفتانگیزی بهیکدیگر گره خوردهاند که یکی از نقاط مشترک علوم پایه و علوم مهندسی علم نانو است.
وی ادامه داد: جامعه امروز شاهد یکه تازی علم نانو و پیشرفت شگرف آن است و شرکتهای پیشتاز از این علم بهخوبی استفاده میکنند. علم نانو علمی است که در سالهای اخیر بهمعنای حقیقی در کنار علوم دیگر تخصصی شده است و بطور شگفتانگیزی به دنیای علم و فناوری ورود پیدا کرده است، بطوری که امروز شاهد استفاده این علوم توسط عموم مردم هستیم.
سرپرست دانشگاه اراک عنوان کرد: یکی از خلاهای دانشگاههای ما، مواجهه فرد پژوهشگر و دانشجویان با مسائل در محیط انتزاعی و از طریق تصویر است، در صورتی که مشاهده عینی و واقعی ابزار و مسائل توسط دانشجو و پژوهشگر، مسئلهای الزامی است، لذا از این مسیر است که دانشجویان با جذابیت های علوم غیر پزشکی نیز آشنا شده و بالطبع استقبال آنها از سایر علوم نیز افزایش خواهد یافت.
در ادامه دکتر فرهاد حیدری، دبیر علمی همایش، در خصوص این همایش گفت: این همایش در راستای تحقق اهداف پژوهشکده نانو و با هدف فراهم آوردن بستری مناسب برای ارائه آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی حوزههای مختلف علوم و فناوری نانو و فراهم شدن زمینه همکاری علمی میان پژوهشگران، متخصصان و مراکز علمی، در خرداد ماه سال جاری آغاز به فعالیت کرد.
وی ادامه داد: این همایش با محورهای نانوشیمی، نانوفیزیک، نانومکانیک، نانو کامپوزیت و سایر محورهای مرتبط با نانو اقدام به پذیرش مقالات مختلف کرد و حدود ۸٠مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد، از این تعداد ۵۸ مقاله بهصورت پوستر و ۱۲ مقاله بصورت شفاهی پذیرفته شد و در راستای نگارش این مقالات ۲۰۰ نویسنده همکاری داشتهاند.
دکتر مقدم، دبیر انجمن شیمی ایران نیز در این همایش خاطرنشان کرد: تقارن برگزاری این همایش با سال جهانی علوم پایه را به فال نیک میگیریم و امید است در این سال شاهد افزایش توجه دانشمندان و جامعه به علوم پایه باشیم.
مجید مقدم با اشاره به اینکه این سمینار با هدف توجه به نانو فناوری و کارکردها و پیامدهای وسیع آن برگزار شده است، گفت: نانو فناوری موج چهارم انقلاب صنعتی است و آینده اقتصادی جوامع تحت تاثیر علم نانو و بهره حداکثری از آن است. نانو علمی است که موجب بهبود کیفیت زندگی در قرن ۲۱ شده است و زندگی بشریت را مورد تغییر و تحولات مثبت قرار داده است.
لازم به ذکر است دکتر فرهاد حیدری، رئیس پژوهشکده علوم و فناوری نانو دانشگاه اراک، دبیر علمی و دکتر علیرضا خدابخشی عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه اراک، دبیر اجرایی این همایش بودند.