Asset Publisher

جلسه شورای هماهنگی دانشگاه های استان مرکزی

جلسه شورای هماهنگی دانشگاه های استان مرکزی

جلسه شورای هماهنگی دانشگاه های استان مرکزی

دبیر شورای هماهنگی دانشگاه‌های استان مرکزی گفت: باید چهار موضوع مهم کاهش تعداد دانشجو، کاهش تعداد اعضای هیات علمی، تحصیل دو درصدی در مقطع دکتری و عدم تعادل در رشته‌های تحصیلی استان مرکزی مورد بررسی قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه مرکزی- غلامرضا فتح‌آبادی در نشست شورای هماهنگی دانشگاه‌های استان مرکزی در استانداری گفت: حدود 102 هزار دانشجو در 81 دانشگاه و مرکز آموزشی استان مرکزی مشغول به تحصیل هستند.

وی با اشاره به اهمیت وجود مراکز مشاوره در دانشگاه ها افزود: 154  مرکز مشاوره در سطح دانشگاه‌های استان وجود دارد و نسبت دانشجو به مشاوره یک به 665 است.

فتح‌آبادی گفت: رشته حسابداری با 10 هزار و 167 دانشجو بیشترین فراوانی را در میان سایر رشته‌ها دارد و بعد از آن رشته‌های مدیریت، حقوق، کامپیوتر و عمران بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده‌اند که نشان می‌دهد استان از این لحاظ در تعادل به سر نمی‌برد.

وی با بیان اینکه در استان مرکزی با 20 درصد کاهش دانشجو مواجه شده‌ایم، تصریح کرد: در سال 90، 128هزار دانشجو در استان به تحصیل اشتغال داشتند که این رقم در سال 94 به 102هزار کاهش یافت و این در حالی است که در سطح کشور تعداد دانشجویان 4.4 درصد رشد داشته است که این موضوع جای تامل دارد.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی همچنین با بیان اینکه تعداد اعضای هیات علمی 23درصد کاهش یافته و این رقم در کشور چهار درصد رشد داشته است، افزود: در سال 90 دو هزار و 244 و در سال 94، هزار و 738 عضو هیات علمی در دانشگاه‌های استان تدریس کرده‌اند.

وی ادامه داد: تعداد دانشجویان پسر در سال‌های 90 و 94 با افزایش هفت درصدی به ترتیب برابر با 52درصد و 59درصد بوده است، همچنین تعداد دانشجویان دختر با کاهش هفت درصدی به ترتیب برابر با 48درصد و 41 درصد است که این کاهش در تعداد دانشجویان دختر نیاز به تامل و بررسی دارد چراکه این رقم در سطح کشور برابر با چهار درصد است.

فتح‌آبادی اظهار کرد: بیش از دو درصد از دانشجویان کشور در دانشگاه‌های این استان مشغول به تحصیل هستند که از لحاظ برخورداری از این تعداد دانشجو استان مرکزی رتبه 13 کشوری را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه دو درصد از دانشجویان استان در مقطع دکتری تحصیل می‌کنند، اظهار کرد: از این لحاظ استان مرکزی رتبه 27 را در کشور به خود اختصاص داده است.

فتح‌آبادی با اشاره به اینکه 19نفر از اعضای هیات علمی استان دارای رتبه استادی هستند که از این حیث استان مرکزی رتبه 31 را در کشور دارد، گفت: در حال حاضر نسبت استاد به دانشجو یک به 15 است.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت خوابگاه‌های استان بیان کرد: هم اکنون 11هزار و 800 دانشجو در 89 خوابگاه سطح استان مرکزی ساکن هستند.

فتح‌آبادی تاکید کرد: باید چهار موضوع مهم کاهش تعداد دانشجو، کاهش تعداد اعضای هیات علمی، تحصیل دو درصدی در مقطع دکتری و عدم تعادل در رشته‌های تحصیلی استان مرکزی مورد بررسی قرار گیرد.

حدود 60 دانشجو به صورت کلامی ابراز به خودکشی کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه اراک سال 94 را نامناسب‌ترین سال از لحاظ وضعیت مالی دانشگاه عنوان کرد و گفت: میزان اعتبارات در 95 درصد از دانشگاه‌ها تا 91 درصد بیشتر اختصاص نیافت و این موضوع دانشگاه اراک را با بدهی هفت میلیارد تومانی روبرو کرده است.

دکتر سعید حمیدی با بیان اینکه در اجلاس روسای دانشگاه‌ها نوبخت سخنگوی دولت قول حمایت 100درصدی به دانشگاه‌ها را داده است، افزود: طبق قانون سالانه دو درصد از بودجه‌های دانشگاه‌ها در قالب ماده 180 در اختیار نمایندگان و استانداری قرار می‌گیرد، اما هیچ چیز نصیب دانشگاه‌ها نمی‌شود.

وی سهم درآمد ناخالص gdp در دنیا را بین یک تا سه درصد عنوان و تصریح کرد: این سهم در کشور 48صدم درصد است و از این سهم تنها 10درصد به وزارت علوم اختصاص می‌یابد که معضلات اساسی را در کشور موجب شده است.

حمیدی گفت: کمبود شدید تجهیزات آزمایشگاهی و تحقیقاتی موجب ارتقا نیافتن تعداد دانشجویان دکترا شده است.

رئیس دانشگاه اراک با مهم خواندن مراکز مشاوره در دانشگاه‌ها بیان کرد: گزارش‌ها حاکی از آن است که طی یک سال حدود 60 دانشجو به صورت کلامی ابراز به خودکشی کرده‌اند که این ابراز به خودی خود نگران کننده است. در دو سال گذشته چهار مورد اقدام به خودکشی در این دانشگاه گزارش شد که با کمک مرکز مشاوره دانشگاه از این چهار اقدام خودکشی جلوگیری به عمل آمد.

وی افزود: 30 تا 50 درصد از فعالیت‌های پژوهشی مبتنی بر نیازهای جامعه است از این رو ضرورت دارد موضوع پایان‌نامه‌ها و پروژه‌ها تقاضامحور باشند. این در حالی است که یک درصد اعتبار پژوهشی سایر دستگاه‌ها به خزانه برگشت داده شده است.

حمیدی ادامه داد: در حال حاضر 30 مرکز رشد در استان وجود دارد که حدود هشت مرکز دانش بنیان شده اند.

به گزارش ایسنا؛ دبیر هیات امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی نیز گفت: دانشگاه آزاد اراک رتبه 57 را در بین دانشگاه‌های کشور و رتبه شش را در بین دانشگاه‌های آزاد اسلامی در کشور به خود اختصاص داده است.

دکتر علیرضا نظام‌آبادی افزود: هشت واحد از دانشگاه‌‌های آزاد استان مرکزی زیان‌ده شده‌اند، اما تدابیر خوبی به این منظور اندیشیده شده است و طبق برنامه پنج ساله ششم برای دانشگاه‌ها این مهم در چند محور دیده شده است.

وی ادامه داد: مدیریت کنترل هزینه‌‌ها، توسعه رشته‌های جدید، انعقاد قراردادهای پژوهشی با کارخانجات، برگزاری آموزش‌های کوتاه مدت، فعالیت‌های کشاورزی، ایجاد گلخانه‌ها، و فعالیت‌های اقتصادی در دستور کار این دانشگاه است


دانشکده ها

ویدیو ها