به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک؛ کشت کاهو به روش هیدروپونیک لوله ای برای اولین بار در دانشکده ی کشاورزی انجام شد. در این روش گیاه در خاک کاشته نمی شود و مواد غذایی مورد نیاز گیاه از طریق محلول غذایی در اختیار ریشه ها قرار می گیرد .برای استوار قرار گرفتن گیاه از روش ها و بسترهای مختلفی استفاده می شود.
در روش کشت لوله ای جریان باریکی از آب و مواد غذایی درون یک سری لوله افقی که به عنوان محیط کشت استفاده شده اند حرکت دارد و به دلیل جا به جایی مداوم، محلول سرشار از اکسیژن است و در نتیجه بهبود تهویه، محصول مرغوبی تولید می شود. در این روش هزینه نصب و راه اندازی پایین بوده و کاربری سیستم آسان است و در عین حال از فضای موجود استفاده حداکثری خواهد شد.
همچنین باعث افزایش نسبت سطح به حجم محلول شده و از غوطه وری ریشه ها در محل جلوگیری می کند و ریشه های گیاه به منابع کافی آب و اکسیژن و مواد غذایی دسترسی دارند.با این روش می توان سبزیجات برگی مثل کاهو، اسفناج، ریحان و ... را در شرایط مختلف و فضاهای کوچک تولید نمود.