به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک، دکتر علی خدیوی عضو هیات علمی گروه علوم ومهندسی باغبانی دانشگاه اراک طی پروژه تحقیقاتی مشترک معرفی مدلهای جدید هرس برای افزایش گلدهی، میوهدهی و بلوغ انبه ارائه کرده است.
این پروژه تحقیقاتی مشترک که میان دانشگاه فلوریدا در آمریکا، مرکز تحقیقات و صنایع داروین در استرالیا و دانشگاه اراک به انجام رسیده است.
در نهایت بهترین زمان و بهترین نوع هرس انتخاب شد که باغداران انبه می توانند برای افزایش عملکرد باغات خود آنرا به کار ببرند.
نتایج مطالعه حاضر در یک مجله معتبر JCR-Q1 به نام Scientia Horticulturae چاپ رسیده است.
انبه مخصوص مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری مانند شهرستانهای میناب و سرباز بوده و در عرضهای جغرافیایی 25 درجه کشت می شود. این گیاه میانگین دمای مطلوب برای رشد آن 27-24 و حداقل دما برای رشد آن 5/12 میباشد. به خشکی مقاوم بوده و غرقابی موقتی را تحمل می کند. انبه به اقلیم های عاری از سرما نیاز داشته و دما نباید به کمتر از ˚C 15 نزول پیدا کند، چون در این شرایط تخمک گل آن از بین می رود و میوه به صورت پارتنوکارپ بوجود می آید. همچنین دما نقش مهمی در گلدهی انبه داشته و به ازای هر درجه افزایش دما، گلدهی آن چهار روز به تاخیر می افتد. توزیع بارندگی برای گلدهی و تشکیل میوه آن از اهمیت بالایی برخوردار بوده و وجود یک دوره خشکی قبل از گلدهی باعث تحریک گلانگیزی آن شده و برای تکامل میوه به هوای گرم و خشک نیاز دارد. هرس نقش مهمی در افزایش عملکرد این گیاه دارد.
در تصویر زیر اثر مطلوب این پژوهش بر درخت انبه قابل مشاهده است.