سرپرست معاونت امور آزمون های سازمان سنجش آموزش کشور از تغییراتی در نحوه اجرای آزمون سراسری ۱۴۰۱ خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک، دکتر حسن مروتی روز چهارشنبه ۲۴ فروردین ماه در آیین هماهنگی برگزاری آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ در دانشگاه اراک، اظهار کرد: کنکور جریان زندگی آحاد مردم را تحت تاثیر قرار میدهد، وی تصریح کرد: کنکور اقدامی ملی و خداپسندانه است و تمامی فعالیتهایی که در این حوزه انجام میشوند نیز ملی و خداپسندانه هستند. لازم است محیط و شرایط مناسب را برای برقراری عدالت اجتماعی در این حوزه برقرار کنیم.
وی با توضیح در خصوص روند طرح سوالات تا پایان برگزاری آزمونها، اضافه کرد: باتوجه به تغییراتی ناشی از پیشرفت تکنولوژی وکرونا که جامعه با آن مواجه است، هیچ چارهای جز ایجاد تحول در کنکور نیست.
وی اشاره کرد: تمام تلاش ما بر هوشمندسازی فرایند کنکور است، که از این طریق فرد به سرعت از نتیجه آزمون مطلع خواهد شد.
سرپرست معاونت امور آزمون های سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اینکه هوشمندسازی آزمون سراسری گام بلندی است که نیازمند همت بلند است، ادامه داد: اینترنت و اعتبار مالی از جمله مشکلات سخت افزاری است که در این حوزه با آن مواجهیم، اما خوشبختانه از حیث مسائل نرم افزاری بستر مناسب است.
وی درخصوص تاثیر سوابق تحصیلی این آزمون اذعان کرد: درحال حاضر تاثیر سوابق تحصیلی ۴۰ درصد مثبت است که به مرور تا میزان ۶۰ درصد افزایش خواهد یافت.
مهندس عزیزی رئیس مرکز اجرای آزمونهای سازمان سنجش نیز در این جلسه اظهار کرد: کنکور فرآیندی است که اگر به درستی و با دقت انجام نشود در بلندمدت نتیجه منفی آن آشکار خواهد شد و کشور به اهداف بلندمدت خود نخواهد رسید.
وی عنوان کرد: در بهمن ماه و اسفند ماه سال گذشته دو مرحله ثبت نام آزمون سراسری داشتیم و تعداد ثبت نام کنندگان در آزمون سراسری بصورت تقریبی و بدون غربالگری، یک میلیون و۴۸۷ هزارنفر بوده است. از این تعداد ۹۱۲ هزار و۸۶۹ نفر خانم و ۵۷۳ هزار و ۸۳۶ نفر آقا هستند.
عزیزی ادامه داد: نسبت ۶۱ درصدی تعداد بانوان شرکت کننده در کنکور نشاندهنده کسب سنگرهای علم و دانش در کشور توسط بانوان است.
عزیزی توضیح داد: ثبت نام در گروه علمی رشته انسانی بر خلاف رشته ریاضی با افزایش داوطلبان مواجه بوده است. در گروه علوم تجربی آزمون سراسری سال جاری ۴۱۲ هزار و ۵۸۸ نفر شرکت کردهاند در حالیکه در رشته ریاضی این رقم به ۱۴۲ هزار و ۷۲۱ نفر میرسد که تنها ۳۶ درصد از داوطلبین علوم ریاضی را بانوان تشکیل میدهند.
وی تشریح کرد: برگزاری آزمون از ۸ تا ۱۱ تیرماه انجام خواهد شد. از یک میلیون و ۴۸۷ هزار نفر که در آزمون سراسری ثبت نام کردهاند، ۲۴ هزار و ۴۵۶ نفر متعلق به استان مرکزی هستند. از این تعداد ۲هزار و ۶۴۳ نفر در گروه ریاضی، ۶ هزار و ۴۰۷ نفر گروه علوم انسانی، ۹ هزار و ۶۰۶ نفر علوم تجربی، ۲ هزار و۵۴۳ نفر رشته هنر و ۳ هزار و ۲۵۷ نفر در رشته زبان خارجی ثبت نام کردهاند.
عزیزی افزود: بطور کلی از ۲۴ هزار و ۴۵۶ نفر ثبت نام کننده در استان مرکزی، ۱۵ هزار و ۵۴۷ نفر خانم و ۸ هزار و ۹۰۷ نفر آقا هستند.
معاون آموزشی دانشگاه اراک نیز در این آیین گفت: سابقه برگزاری کنکور در کشور به سال ۱۳۴۸ بازمیگردد که با لحاظ ایام انقلاب فرهنگی، این آزمونها تاکنون ۵۰ بار و به شکل های مختلفی برگزار شده است که تاکنون تغییرات زیادی را تجربه کرده است. کنکور واژهای با ریشه فرانسوی است که تمامی خانوادهها حداقل یکبار با آن روبرو بوده و نظرات موافق و مخالف متفاوتی را در خصوص آن دارند.
مهران شاه منصوری یادآورشد: هنوز در بسیاری از کشورها ورود به دانشگاه به صورت متمرکز و از طریق برگزاری آزمون سراسری صورت می پذیرد.
وی در خصوص شانس قبولی در برخی رشتهها اظهار کرد که در برخی رشته ها شانس قبولی در دانشگاه بالای ۱۰۰ درصد و در برخی رشته ها هنوز شانس قبولی پایین بوده و رقابت بالاست.
در بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز در رشتههای پرمتقاضی، نسبت متقاضی به ظرفیت، بیش از ۱۲ است. در ایران، رشته پزشکی جزو رشتههای پر متقاضی به شمار میرود.