مسابقه های استارت آپ ویکند دانشجویی در دانشگاه اراک آغاز شد

مسابقه های استارت آپ ویکند دانشجویی در دانشگاه اراک آغاز شد


مسابقه های استارت آپ ویکند دانشجویی در دانشگاه اراک آغاز شد مسابقه‌های استارت آپ ویکند دانشجویی عصر امروز با حضور دانشجویان، فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های استان مرکزی، مدیران تجاری، علاقمندان استارت آپ‌ها و جمعی از اساتید دانشگاه اراک آغاز شده و تا 18 اردیبهشت ماه ادامه دارد.

مسابقه های استارت آپ ویکند دانشجویی در دانشگاه اراک آغاز شد

مسابقه های استارت آپ ویکند دانشجویی در دانشگاه اراک آغاز شد مسابقه‌های استارت آپ ویکند دانشجویی عصر امروز با حضور دانشجویان، فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های استان مرکزی، مدیران تجاری، علاقمندان استارت آپ‌ها و جمعی از اساتید دانشگاه اراک آغاز شده و تا 18 اردیبهشت ماه ادامه دارد.

با حضور دانشجویان، فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های

مسابقه های استارت آپ ویکند دانشجویی در دانشگاه اراک آغاز شد

مسابقه‌های استارت آپ ویکند دانشجویی عصر امروز با حضور دانشجویان، فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های استان مرکزی، مدیران تجاری، علاقمندان استارت آپ‌ها و جمعی از اساتید دانشگاه اراک آغاز شده و تا 18 اردیبهشت ماه ادامه دارد.

رئیس دانشگاه اراک در آیین افتتاحیه این رویداد علمی آموزشی سرمایه اصلی هر کشور را نیروی انسانی متخصص آن عنوان کرد و اظهار داشت: کشور ایران در حال حاضر با بیش از 4.6 میلیون نفر دانشجو شاغل به تحصیل و 2 هزار و 800 مرکز دانشگاهی و حدود 20 تا 50 هزار دکتر فارغ‌التحصیل از حیث این سرمایه در جایگاه مناسبی قرار داد.

دکترسعید حمیدی افزود: اگر چه افزایش سطح سواد جامعه از جهاتی بسیار مطلوب است اما در حوزه اشتغال کمی نگران کننده است که برگزاری این استارت آپ‌ها و استفاده از ایده‌های برتر و تبدیل و تولید ایده‌های خلاقانه و تجاری سازی آنها و ورود ایده‌های کارآفرینی به چرخه اقتصاد در تحقق  اقتصاد دانش بنیان نقش به سزایی دارد.

وی با تاکید بر اینکه اقتصاد دانش بنیان و توسعه دانش محور که در حال حاضر مورد توجه کشورهاست با تبدیل و تجاری سازی ایده‌ها و اندیشه‌های برتر محقق می‌شود تصریح کرد: برگزاری این رویدادهای علمی آموزشی با هدف توسعه کار آفرینی مبتنی بر فناوری و استفاده بهینه از تجربیات و دانش کارشناسان و ورود ایده‌ها به عرصه اقتصاد کشور بسیار حایز اهمیت و ارزشمند است.

رئیس دانشگاه اراک افزود: قوای ذهنی خلاقانه دانشجویان قشر جوان از ارزش بسیاری برخوردار است و بهره‌گیری و تجاری سازی برخی از این ایده‌ها و خلاقیت‌ها درآمدهای زیادی را می‌تواند حاصل کند به شرطی که دیگر نیازی به بهره‌برداری از منابع زیرزمینی برای توسعه اقتصاد نباشد.

دکترحمیدی با اشاره به اینکه در کشورهای دیگر دولت‌ها برای حمایت از ایده‌های خلاقانه مراکز رشد و پارک‌های علمی و فناوری را پیش‌بینی کرده‌اند، گفت: دانشگاه اراک نیز در همین راستا در حوزه پژوهش مرکز رشد دانشگاه اراک را راه‌اندازی کرده و این مرکز آمادگی حمایت از ایده‌های دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه را دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود محیط زیست، منابع آبی و منابع انرژی تجدید ناپذیر را از جمله مشکلات اساسی کشور عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر فعالیت شرکت‌های رشد در سراسر دنیا 6.5 درصد در مقوله فناوری اطلاعات، 1.8 درصد در حوزه نانو، 4.6 درصد انرژی‌های نو، 8.6 درصد بیوتکنولوژی و صنایع دارویی، 5.1 درصد محیط زیست معطوف شده است.

رئیس دانشگاه اراک در ادامه اظهار امیدواری کرد: ایده‌های دانشجویان استان نیز در این مقوله‌ها که نیاز روز جامعه است سوق داده شود.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه اراک نیز در حاشیه این افتتاحیه در جمع خبرنگاران گفت: این مسابقه با هدف شناسایی و انتخاب ایده‌های برتر، تشویق قشر جوان برای ورود به عرصه کار، توسعه کار آفرینی مبتنی بر فناوری و استفاده بهینه از تجربیات و دانش کارشناسان برگزار شده و ایده‌هایی که اغلب ذهنی بوده‌اند در این مسابقات ارزیابی و در نهایت اجرایی می‌شوند.

دکترعلیرضا فضلعلی با بیان اینکه امروزه به دلیل ارتباط وسیع قشر دانشجویان با حوزه IT ، ICT و جذابیت و عدم نیاز به سرمایه‌گذاری زیاد در این حوزه اکثر استارت آپ‌ها نیز در این حوزه برگزار می‌شود، اظهار داشت: دانشگاه وظیفه دارد آموزش‌های کلاسیک را به سمت آموزش‌های کارکردی سوق دهد و از ایده‌های برتر دانشجویان در کارآفرینی و توسعه کارآفرینی حمایت کند.

وی با تاکید بر اینکه حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه اراک نیز سیاست حمایت از ایده‌های برتر در حوزه کارآفرینی و بحث برگزاری استارت آپ‌ها را مدنظر دارد، تصریح کرد: در همین راستا مرکز رشد دانشگاه در سال گذشته راه اندازی شده است.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه اراک خاطرنشان کرد: این مرکز تلاش دارد از ایده‌های برتر دانشجویان و تبدیل ایده‌ها به اشتغال با استفاده از تمامی ظرفیت‌ها و امکانات موجود از ایده‌ها و پتانسیل‌های موجود حمایت کند.

دکترفضلعلی افزود: این مرکز آمادگی دارد در راستای حمایت از ایده‌های برتر شرایط اولیه، سرمایه اولیه و امکانات اولیه بهره‌برداری و اجرایی کردن ایده را در اختیار صاحبان ایده قرار دهد.

وی تبدیل دانش به فناوری و تجاری سازی دانش را از مشکلات اساسی جامعه عنوان کرد و بیان داشت: معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه اراک و مرکز رشد دانشگاه تلاش دارد این روند را تسهیل و به روند تجاری سازی دانش در دانشگاه کمک کند.

مدیر مرکز کارآفرین دانشگاه اراک و دبیر برگزاری رویداد استارت آپ در دانشگاه اراک نیز در حاشیه این افتتاحیه گفت: این رویداد بزرگ با حضور 10 گروه 10 نفره از دانشجویان علاقمند، 18 مربی و 10 داور با همکاری و محوریت بنیاد ملی نخبگان استان مرکزی و دانشگاه اراک برای اولین بار در استان مرکزی برگزار شده است.

دکترسید مهدی موسوی افزود: در این برنامه کارآفرینی طی 54 ساعت ایده‌های شرکت کنندگان ارایه، بررسی و تولید می‌شود و در پایان ایده‌های برتر که توجیه اقتصادی دارند برای سرمایه گذاری به واحدهای تولیدی معرفی و یا توسط سرمایه گذاران خریداری می‌شوند.

وی تصریح کرد: هدف از برگزاری این رویدادها اغلب کارآفرینی و ترویج کارآفرینی با توجه به بحران اشتغال فارغ‌التحصیلان بیکار و توسعه  کسب و کار است و در این برنامه  سه روزه دانشجویان و فارغ‌التحصیلان پس از گذراندن یک دوره فشرده آموزشی و کسب آموزش‌های تخصصی به ارایه ایده و اجرا و تولید و بررسی ایده‌های خود می‌پردازند.

مدیر مرکز کار آفرین دانشگاه اراک خاطر نشان کرد: مراحل ثبت‌نام از شرکت کنندگان حدود  45 روز گذشته به صورت آنلاین آغاز شده است و در مرحله اول این استارت آپ، ایده‌ها در 60 ثانیه مطرح و سپس ایده‌های برتر به دوره دوم و مرحله اجرایی ایده راه می‌یابند و در دو روز آتی نیز با استفاده از راهنمایان به کار ساخت ایده می‌پردازند و در روز پایانی ایده‌های تولید شده برتر توسط کمیته داوری که از سرمایه گذاران و کارآفرینان هستند، انتخاب و به عنوان ایده‌های برگزیده انتخاب می‌شوند. 

وی از تشکیل کمیته راهبری استارت آپ‌ها به همت دانشگاه اراک و بنیاد ملی نخبگان استان مرکزی به منظور حمایت از برگزاری استارت آپ‌ها در دانشگاه‌های استان و برگزاری استارت آپ‌ها به صورت هر شش  ماه یک ‌بار در استان خبر داد.

گفتنی است در پایان این رقابت سه روزه، سه ایده برتر تجاری، توسط 10 داور که اغلب از سرمایه‌گذاران هستند بررسی، انتخاب و تجلیل و در نهایت با حمایت تسهیلات اعطایی، تجاری‌سازی می‌شوند.

کد خبر:824  -110

17 اردیبهشت ماه 1394

واحد خبر روابط عمومی

آدرس کوتاه :