دکتر مهدی بیکدلو مدیر آزمایشگاه مرکزی در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه اظهار داشت: دستگاه‌های GC-MS (Gas Chromatograph-Mass Spectrometer) و  HPLC (High- Performance Liquid Chromatograph)  پس از واردات و انجام امور گمرکی، در دانشگاه اراک نصب و راه اندازی گردید. با استفاده از این دستگاه‌ها، می‌توان اجزاء مخلوط‌های پیچیده را به نحو عالی از یکدیگر جدا نمود و با توجه به کاربرد گسترده دستگاه های مذکور در صنایع کشور، آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اراک آماده ارائه خدمات در حوزه های پزشکی، داروئی، شیمی، محیط زیستی، آنالیز مواد غذائی، نوشیدنی و اسانس ها، بررسی موارد جنایی و پزشکی قانونی، آزمایش مواد بیولوژیکی بدن و آفت کش ها، آنالیز هیدروکربن ها، پتروشیمی، تحقیقات ژئوشیمی و ... به صنعتگران و پژوهشگران سراسر کشور می باشد. مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اراک خاطرنشان کرد: دستگاه GC-MS از سری  Agilent-5977C  بوده که مجهز به  FID مجزا و سیستم تزریق اتوماتیک می باشد و دستگاه HPLC   آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اراک از سری Agilent HPLC 1260 infinity II  است که مجهز به سه دتکتور RI ،  UV و فلورسانس است. دستگاه های مذکور از آخرین و بروزترین مدل های شرکت   Agilent می باشند که با تکنولوژی بسیار بالا، نقش کلیدی در زمینه های تحقیقاتی، کنترل کیفی و پیشرفت علم روز دنیا ایفا می کنند. کروماتوگرافی گازی با آشکارساز طیف سنجی جرمی (GC-MS)  یک سیستم کروماتوگرافی گازی جهت جداسازی ترکیبات فرار تا دمای جوش بالا می باشد که جهت شناسایی کیفی و کمی با استفاده از آشکارساز طیف سنجی جرمی امکان آنالیز انواع ترکیبات استفاده می شود. کروماتوگرافی مایع با کارایی پیشرفته (HPLC) که یکی از مهم‌ترین تجهیزات حوزه‌ی جداسازی تجزیه‌ است که براساس قطبیت نمونه و تمایل آن به فاز ساکن یا فاز متحرک، ترکیبات موجود در آن از یکدیگر جداشده و در انتها ترکیبات آن توسط آشکارساز تعبیه شده شناسایی می‌شود . اکنون آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اراک با در اختیار داشتن دستگاه GC-MS  آماده ارایه خدمات در زمینه‌های زیر است: *داشتن کتابخانۀ کامل برای شناسایی انواع ترکیبات *آنالیز کیفی و کمی مقادیر اندک ترکیبات آلی در مخلوط­های ساده و پیچیده *تعیین متابولیت‌های دارویی و باقیمانده مواد دارویی و سموم در مایعات فیزیولوژیکی *جداسازی و شناسائی ترکیبات فرار مجهول *تعیین ساختار ترکیبات آلی در لاستیک *آنالیز برخی داروهای نانوذرات *شناسایی ترکیبات مختلف تشکیل دهنده انواع اسانس *آنالیز حلال های صنعتی *آنالیز ترکیبات دارویی و صنعتی و سموم و آفت کش‌ها در مواد غذایی، آب، نوشیدنی‌ها و … *جداسازی و آنالیز مواد پلیمری و چسب‌ها و جوهر و رنگ و مواد *جداسازی و شناسایی گازهای شیمیایی جنگی و صنعتی *آنالیز و محاسبه‌ی کمی عناصر فرار و نیمه فرار آلی *تشخیص عناصر آلی با جداسازی قسمت‌های مختلف تشکیل دهنده ترکیب *آنالیز کمی مواد پتروشیمی     همچنین آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اراک با در اختیار داشتن دستگاه HPLC  آماده ارایه خدمات در زمینه‌های زیر است: *تشخیص ناخالصی‌ها در صنایع داروسازی *تعیین غلظت اولیه عناصر کمیاب *کروماتوگرافی تبادل لیگاند *کروماتوگرافی تبادل یونی پروتئین‌ها *کروماتوگرافی تبادل آنیون با pH بالا برای کربوهیدرات‌ها و الیگوساکاریدها  

آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اراک با مجهز شدن به جدید ترین دستگاه‌های GC-MS و HPLC آماده ارائه خدمات به صنعتگران و پژوهشگران سراسر کشور گردید.

دکتر مهدی بیکدلو مدیر آزمایشگاه مرکزی در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه اظهار داشت: دستگاه‌های GC-MS (Gas Chromatograph-Mass Spectrometer) و HPLC (High- Performance Liquid Chromatograph)  پس از واردات و انجام امور گمرکی، در دانشگاه اراک نصب و راه اندازی گردید.

با استفاده از این دستگاه‌ها، می‌توان اجزاء مخلوط‌های پیچیده را به نحو عالی از یکدیگر جدا نمود و با توجه به کاربرد گسترده دستگاه های مذکور در صنایع کشور، آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اراک آماده ارائه خدمات در حوزه های پزشکی، داروئی، شیمی، محیط زیستی، آنالیز مواد غذائی، نوشیدنی و اسانس ها، بررسی موارد جنایی و پزشکی قانونی، آزمایش مواد بیولوژیکی بدن و آفت کش ها، آنالیز هیدروکربن ها، پتروشیمی، تحقیقات ژئوشیمی و ... به صنعتگران و پژوهشگران سراسر کشور می باشد.

مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اراک خاطرنشان کرد: دستگاه GC-MS از سری Agilent-5977C بوده که مجهز به  FIDمجزا و سیستم تزریق اتوماتیک می باشد و دستگاهHPLC  آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اراک از سری Agilent HPLC 1260 infinity II است که مجهز به سه دتکتور RI، UV و فلورسانس است. دستگاه های مذکور از آخرین و بروزترین مدل های شرکت  Agilent می باشند که با تکنولوژی بسیار بالا، نقش کلیدی در زمینه های تحقیقاتی، کنترل کیفی و پیشرفت علم روز دنیا ایفا می کنند.

کروماتوگرافی گازی با آشکارساز طیف سنجی جرمی(GC-MS)  یک سیستم کروماتوگرافی گازی جهت جداسازی ترکیبات فرار تا دمای جوش بالا می باشد که جهت شناسایی کیفی و کمی با استفاده از آشکارساز طیف سنجی جرمی امکان آنالیز انواع ترکیبات استفاده می شود. کروماتوگرافی مایع با کارایی پیشرفته (HPLC) که یکی از مهم‌ترین تجهیزات حوزه‌ی جداسازی تجزیه‌ است که براساس قطبیت نمونه و تمایل آن به فاز ساکن یا فاز متحرک، ترکیبات موجود در آن از یکدیگر جداشده و در انتها ترکیبات آن توسط آشکارساز تعبیه شده شناسایی می‌شود.

اکنون آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اراک با در اختیار داشتن دستگاهGC-MS  آماده ارایه خدمات در زمینه‌های زیر است:

  • *داشتن کتابخانۀ کامل برای شناسایی انواع ترکیبات
  • *آنالیز کیفی و کمی مقادیر اندک ترکیبات آلی در مخلوط­های ساده و پیچیده
  • *تعیین متابولیت‌های دارویی و باقیمانده مواد دارویی و سموم در مایعات فیزیولوژیکی
  • *جداسازی و شناسائی ترکیبات فرار مجهول
  • *تعیین ساختار ترکیبات آلی در لاستیک
  • *آنالیز برخی داروهای نانوذرات
  • *شناسایی ترکیبات مختلف تشکیل دهنده انواع اسانس
  • *آنالیز حلال های صنعتی
  • *آنالیز ترکیبات دارویی و صنعتی و سموم و آفت کش‌ها در مواد غذایی، آب، نوشیدنی‌ها و
  • *جداسازی و آنالیز مواد پلیمری و چسب‌ها و جوهر و رنگ و مواد
  • *جداسازی و شناسایی گازهای شیمیایی جنگی و صنعتی
  • *آنالیز و محاسبه‌ی کمی عناصر فرار و نیمه فرار آلی
  • *تشخیص عناصر آلی با جداسازی قسمت‌های مختلف تشکیل دهنده ترکیب
  • *آنالیز کمی مواد پتروشیمی

 

 

همچنین آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اراک با در اختیار داشتن دستگاه HPLC  آماده ارایه خدمات در زمینه‌های زیر است:

  • *تشخیص ناخالصی‌ها در صنایع داروسازی
  • *تعیین غلظت اولیه عناصر کمیاب
  • *کروماتوگرافی تبادل لیگاند
  • *کروماتوگرافی تبادل یونی پروتئین‌ها
  • *کروماتوگرافی تبادل آنیون با pH بالا برای کربوهیدرات‌ها و الیگوساکاریدها