اولین پیش رویداد و جلسه توجهی رقابت استارت آپ ویکند با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان، برنامه نویسان، علاقمندان استارت آپ، بازاریاب ها و طراحان گرافیک در دانشکده فنی مهندسی دانشگاه اراک برگزار شد.
مدیر مرکز کار آفرین دانشگاه اراک در این جلسه با اشاره به برگزاری اولین رقابتهای استارتآپ ویکند شهر اراک از 16 تا18 اردیبهشت ماه در دانشگاه اراک گفت: این رویداد بزرگ با همکاری و محوریت بنیاد ملی نخبگان استان مرکزی و دانشگاه اراک برگزار خواهد شد.
سید مهدی موسوی هدف از برگزاری ین رویداد را توسعه کار آفرینی مبتنی بر فناوری دانست و افزود: محک زدن ایده ها، وارد شدن به دنیای کسب و کار ، یافتن شرکای تجاری آینده و استفاده بهینه از تجربیات و دانش کارشناسان حاضر در استارت اپ ویکند از مزایای برگزاری این برنامه است.
وی خاطر نشان کرد: برگزاری مسابقه استارآپ ویکند فرصت مناسبی است برای تمامی علاقمندان در استان تا ضمن آشنایی با ماهیت این قبیل رویدادها، در حوزه کارآفرینی، ایده پردازی ، ارائه مدل کسب و کار و دیگر مفاهیم مرتبط نیز اطلاعات لازم را کسب کنند.
دبیر برگزاری رویداد استارت آپ در اراک با اشاره به اینکه برنامه استارت آپ ویکند یک رویداد آموزشی - تجربی در سراسر دنیاست که درسه روز متوالی شرکت کنندگان گرد هم می آیند تا طی ۵۴ ساعت ایده هایشان را مطرح کنند و گروه هایی را برای اجرای ایده های خود تشکیل می دهند اظهار داشت: در تعریف ابتدایی استارت آپ به شرکتها و کسب کارهایی گفته می شود که بخشی از آن مبتنی بر فناوری باشد و با یک ایده ساده و اولیه شکل گرفته اند.
وی رشد شریع و ارزان و درآمد بالا در مدت زمان کوتاه را از ویژگی ککسب و کارهای استارت آپ عنوان کرد و بیان داشت: از موفق ترین استارت آپهای جهان میتوان به مثالهایی چون گوگل، اپل، سامسونگ، اینستاگرام، کافه بازار و ... اشاره کرد.
موسوی افزود: در ایران استارت آپ ها از سال 91 با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت خود را آغاز کرده اند و اکنون در تهران، مشهد، اصفهان، آمل، کرج، بوشهر و اهواز کسب و کار مبتنی بر فناوری فعال هستند.
مدیر ارتباط صنعت با دانشگاه اراک با بیان اینکه رونق کسب و کارهای مبتنی بر فناوری و تکنولوژی، نیازمند هدایت مدیران اجرایی است و در این مسیر پرورش ایده ها و موضوعات دانش بنیان و تبدیل آن ها به فرصت های شغلی و درآمدزا مساله ای است که باید عملی شود افزود: خلاء فرصت کار آفرینی و آموزش های کار آفرینی در جامعه بیش از گذشته مشهود است و شاه کلید حل مشکلات اقتصادی توجه به بخش خصوصی و فراهم کردن فرصت برای ورود به این مباحث جدید است.
موسوی افزود: در اقتصاد دانش بنیان می توان بدون اتکا به درآمد نفتی و دولتی اشتغال آفرینی کرد و از شاخه های مهم آن می توان بر کارآفرینی استارت آپ ویکند تکیه کرد.
وی خاطر نشان کرد: در ایران استارت آپ ها از سال 91 با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت خود را آغاز کرده اند و تا اکنون در چند شهر از جمله تهران، مشهد، اصفهان، آمل، کرج، بوشهر و اهواز برگزار شده است و مقرر است در اراک نیز هر شش ماه یکبار برگزار شود.
وی در خصوص شرایط شرکت در رقابتهای استارتآپ بیان کرد: شرکتکنندگان لزوماً دانشجو نیستند و به هیچ شرایط خاصی نیاز ندارند. ورود و شرکت همه افراد اعم از دانشآموزان، دانشجویان و ... در این رقابتها آزاد است و تنها شرط این است که دارای ایده باشند.
موسوی در ادامه با بیان اینکه هر فردی مجاز به ارائه فقط یک ایده است، اظهار کرد: این ایدهها در روز اول رقابتها انتخاب شده و طی دو روز به آنها فرصت داده میشود تا بر روی آن ایده کار و بررسی کنند و در نهایت به کسب و کار بپردازند.
مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه اراک، اصلیترین مزیت برگزاری چنین رقابتهایی را شناسایی ایدههای برتر، کارآفرینی و ایجاد اشتغال عنوان کرد و خاطر نشان شد: ایده تجاری افراد توسط 10 داور که اغلب از سرمایه گذاران هستند بررسی و سپس ایده های منتخب با حمایت تسهیلات اعطایی،تجاری سازی می شود.
وی افزود: برای آشنایی بیشتر علاقمندان بهشرکت در این استارت آپ علاوه بر این نشست، جلسه توجیهی دیگری در روز 7 اردیبهشت ماه برگزار برگزار می شود و در پایان رقابت استارت آپ ویکند 3 ایده برتر انتخاب و تجلیل می شود.
معاون فرهنگی دانشکده فنی مهندسی دانشگاه اراک نیز در ادامه این نشست با تاکید بر اهمیت موضوع کارآفرینی بر لزوم تغییر نگرش فسیل و سنتی پشت میز نشینی تاکید کرد و افزود: تفکر و نگرش خلاقانه و ریسک پذیری باید جایگزین نگرش کارمندی و پشت میز نشینی شود.
حسن مرادزاده لازمه کارآفرینی را داشتن ایده و ایده پردازی عنوان کرد و اظهار داشت: کارآفرینی یکی از نیازهای اساسی کشورها می باشد.
وی با بیان اینکه آمار بیکاری در کشور ما بالاست و در قشر فارغالتحصیل و فرهیخته این میزان دو برابر و بیش از 25 درصد است، افزود: نیروی انسانی اولین و مهمترین منبع برای هر جامعهای است و این نرخ از بیکاری یک تهدید به شمار میرود اظهار داشت: کارآفرینی با ایجاد فرصتهای شغلی و تولید ثروت و بهبود شرایط اقتصادی، پیشزمینهای اساسی جهت ارتقای سطح فرهنگی جامعه است.
معاون فرهنگی دانشکده فنی مهندسی دانشگاه اراک با تاکید بر اینکه نباید بر اقتصاد مبتنی به نفت متکی بود بیان داشت: باید دانش را از قفسهها خارج و به سمت صنعتی کردن برانیم اظهار داشت: در سطح بینالمللی بیش از دو هزار شرکت دانشگاهی از طریق استارتآپ ویکند تجاریسازی شدند و سالانه 20 میلیارد دلار درآمد مستقیم از این طریق حاصل شده است.
کد خبر:810-110
25 فروردین ماه 1394
واحد خبر روابط عمومی