به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک؛ مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان مرکزی چهارشنبه 8 آذر ساعت 9 صبح در سالن شهید چمران دانشکده علوم پایه برگزار شد.
در آغاز مراسم دکتر حمیدی ریاست دانشگاه اراک ضمن خوش آمدگویی به حضار و پژوهشگران برتر استان اظهار نمود: نیاز به تحقیق و پژوهش در واحدهای صنعتی به شدت احساس می شود و نقش دانشگاه و مراکز علمی در این حوزه بسیار مهم است.
وی انتظار دانشگاهیان را حمایت بیشتر دولت از مراکز تحقیقاتی عنوان کرد و افزود: در برنامه های چهارم، پنجم و ششم توسعه هدف دولتها این بود که تا سه درصد درآمد ناخالص کشور صرف آموزش عالی و تحقیق و توسعه شود، اما با تحقق تنها چهار دهم درصدی در این حوزه مواجه بوده ایم که باری از دوش دانشگاه ها در این حوزه برنمی دارد.
وی وجود تقاضا برای صنعت را از دیگر ارکان رشد و توسعه صنعتی و توسعه اقتصادی کشور دانست و اضافه کرد: اگر صنعتی متقاضی نداشته باشد رشد نخواهد کرد براین اساس اصرار بر مصرف کالاهای داخلی توسط مردم است و دستگاه های اجرایی نیز ملزم به استفاده از تولیدات داخلی هستند. در این میان فرهنگ سازی در این خصوص به تحقق این مهم و رونق صنعت کمک خواهد کرد.
در ادامه فرشید شاه محمدی مدیر انجمن تحقیق و توسعه استان مرکزی گفت: الگوبرداری صرف از سایر کشورها نتیجه بخش نیست بلکه باید با تکیه بر دانش و خلاقیت متخصصان ایرانی زمینه شکوفایی اقتصادی فراهم شود.
وی افزود: سیاست های توسعه ملی کشور باید در داخل کشور تبیین شود و استفاده از الگوی خارجی بدون بهره گیری از ظرفیت های داخلی سازی، موفقیت آمیز نیست.
مدیر انجمن تحقیق و توسعه استان مرکزی گفت: نباید به راهبردهای ترسیم شده توسعه کشور از جمله سند چشم انداز 1404، اقتصاد مقاومتی و اصل 44 قانون اساسی بی توجه بود چرا که این راهبردها، شالوده حرکت کشور را شامل می شوند.
دکتر رحیم زاده مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست گفت: دانشگاه ها باید موتور توسعه کشور باشند که در غیر این صورت هموار کردن مسیر توسعه، ممکن نیست.
فریدون رحیم زاده افزود: امروز برداشت های متفاوتی از توسعه در جامعه دیده می شود و دانشگاه به عنوان متولی امر توسعه باید تعریف جامعی نسبت به این موضوع داشته باشند.
وی اظهار کرد: دانشگاه به عنوان اتاق فکر و پایگاه طرح های تحقیقاتی نقش تاثیرگذاری در موانع تولید واحدهای صنعتی برعهده دارند.
سپس سیدعلی آقازاده استاندار محترم استان مرکزی به بیان اهمیت پژوهش در سطح جامعه پرداختند. وی افزود: استان مرکزی با 76 واحد دانشگاهی و 90 هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی و رشته های مختلف علوم پایه،علوم پزشکی، علوم انسانی، کشاورزی، فنی و مهندسی یکی از قطب های شاخص علمی و آموزشی کشور به شمار می رود.
وی اظهار کرد: توجه بیش از پیش به ظرفیت علمی استان و استفاده از مشارکت حداکثری دانشگاه ها برای ارتقای جایگاه پژوهش، عامل تقویت روند توسعه یافتگی در مقوله دانش و فناوری است.
وی بیان کرد: امروز ایران اسلامی با اتکا به پیشرفتهای علمی مبتنی بر کار پژوهشی متخصصان، دانشمندان و دانش پژوهان جوان و متعهد خود توانسته است در عرصه های مختلف به الگویی اثربخش در کشورهای منطقه و جهان اسلام تبدیل شود.
در پایان مدیرعامل شرکت برق منطقه ای باختر اظهار نمود: شیب ارتباط مراکز دانشگاهی با صنعت کم است و باید برای استفاده از ظرفیت علمی استان اقدام عاجل صورت گیرد.
فرهاد شبیهی افزود: در سطح کشور 75 مگاوات نیروگاه وجود دارد که از این تعدد 17 درصد نیروگاه برق آبی و یک درصد نیز اتمی را شامل می شود. مدیرعامل شرکت برق منطقه ای باختر گفت: اکنون 23 مگاوات از برق مورد نیاز منطقه باختر از حوزه خورشیدی تامین می شود.
در ادامه این آئین، تفاهم نامه راه اندازی مرکز تحقیقات انرژی تجدید پذیر توسط دانشگاه اراک و شرکت برق منطقه ای باختر منعقد شد.