به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک، دکتر مجتبی ذوالفقاری، سرپرست دانشگاه اراک، در روز شنبه ۶ فروردین در اولین نشست فرمانداران شهرستان های استان مرکزی در سال ۱۴۰۱، به تشریح مبانی و راهکارهای تولید دانش بنیان در راستای پیشبرد شعار سال پرداخت. وی در این نشست، ابتدا با بیان آیاتی از قرآن کریم به ضرورت عمل و کار مبتنی بر دانش اشاره کرد و سپس ادامه داد: محصول دانش بنیان هر محصول اعم از فیزیکی یا غیرفیزیکی است که بر مبنای علم و فناوری پیشرفته بنا و تجاری سازی شده و موجب ارزش افزوده بالایی می شود و عمدتا در محصولات دانش بنیان مواد اولیه سهم ناچیزی از ارزش نهایی محصول را به خود اختصاص می دهد. سرپرست دانشگاه اراک در خصوص ضرورت و اهمیت شعار سال افزود: در دنیای امروزی اساسا شرط رقابت پذیری محصولات، دانش محوری است و این دانش محوری لازم است در عرصه های مختلف اعم از انتخاب و تامین مواد اولیه، کاهش هزینه ها، صرفه جویی انرژی، بهبود کیفیت و ... مورد توجه قرار گیرد. وی ادامه داد: اغلب تصور می شود که اشتغال زایی محصولات دانش بنیان کم است، در حالی که در ذات دانش بنیان بودن چنین ویژگی وجود ندارد و می توان با توجه به ظرفیت های بومی مناطق مختلف نسبت به تولید دانش بنیان متناسب با آن منطقه اقدام کرد بگونه ای که اشتغال آفرین نیز باشد. دکتر ذوالفقاری در ادامه به مهمترین راهکارها در این زمینه اشاره کرد و گفت: در ابتدا باید یک الگوی بومی برای توسعه تولید دانش بنیان تهیه کرد که متناسب با فرهنگ اسلامی-ایرانی و نیز ظرفیت های مناطق مختلف کشور باشد و نقش بخش های حاکمیتی و خصوصی در این راستا مشخص باشد. وی همچنین به مردمی سازی اقتصاد دانش بنیان به عنوان راهکار بعدی اشاره کرد و اذعان داشت: باید مسیر را برای حضور اقشار مختلف هموار کرد و مدیران و مسئولین مربوطه باید ارتباط تنگاتنگی با شرکت های دانش بنیان و هسته های فناور داشته باشند و از یک سو مسائل حوزه خود را به این مجموعه ها عرضه کنند تا از این طریق راهکارهای فناورانه برای حل مسائل کشور توسعه یابد. از سوی دیگر، ارتباط تنگاتنگ مسئولین با مجموعه های دانش بنیان موجب می شود مشکلات این مجموعه به سرعت شناسایی و برطرف شود.

تشریح راهکارهای تولید دانش بنیان توسط سرپرست دانشگاه اراک در نشست با فرمانداران استان مرکزی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک، دکتر مجتبی ذوالفقاری، سرپرست دانشگاه اراک، در روز شنبه ۶ فروردین در اولین نشست فرمانداران شهرستان های استان مرکزی در سال ۱۴۰۱، به تشریح مبانی و راهکارهای تولید دانش بنیان در راستای پیشبرد شعار سال پرداخت.
وی در این نشست، ابتدا با بیان آیاتی از قرآن کریم به ضرورت عمل و کار مبتنی بر دانش اشاره کرد و سپس ادامه داد: محصول دانش بنیان هر محصول اعم از فیزیکی یا غیرفیزیکی است که بر مبنای علم و فناوری پیشرفته بنا و تجاری سازی شده و موجب ارزش افزوده بالایی می شود و عمدتا در محصولات دانش بنیان مواد اولیه سهم ناچیزی از ارزش نهایی محصول را به خود اختصاص می دهد.
سرپرست دانشگاه اراک در خصوص ضرورت و اهمیت شعار سال افزود: در دنیای امروزی اساسا شرط رقابت پذیری محصولات، دانش محوری است و این دانش محوری لازم است در عرصه های مختلف اعم از انتخاب و تامین مواد اولیه، کاهش هزینه ها، صرفه جویی انرژی، بهبود کیفیت و ... مورد توجه قرار گیرد. وی ادامه داد: اغلب تصور می شود که اشتغال زایی محصولات دانش بنیان کم است، در حالی که در ذات دانش بنیان بودن چنین ویژگی وجود ندارد و می توان با توجه به ظرفیت های بومی مناطق مختلف نسبت به تولید دانش بنیان متناسب با آن منطقه اقدام کرد بگونه ای که اشتغال آفرین نیز باشد.
دکتر ذوالفقاری در ادامه به مهمترین راهکارها در این زمینه اشاره کرد و گفت: در ابتدا باید یک الگوی بومی برای توسعه تولید دانش بنیان تهیه کرد که متناسب با فرهنگ اسلامی-ایرانی و نیز ظرفیت های مناطق مختلف کشور باشد و نقش بخش های حاکمیتی و خصوصی در این راستا مشخص باشد. وی همچنین به مردمی سازی اقتصاد دانش بنیان به عنوان راهکار بعدی اشاره کرد و اذعان داشت: باید مسیر را برای حضور اقشار مختلف هموار کرد و مدیران و مسئولین مربوطه باید ارتباط تنگاتنگی با شرکت های دانش بنیان و هسته های فناور داشته باشند و از یک سو مسائل حوزه خود را به این مجموعه ها عرضه کنند تا از این طریق راهکارهای فناورانه برای حل مسائل کشور توسعه یابد. از سوی دیگر، ارتباط تنگاتنگ مسئولین با مجموعه های دانش بنیان موجب می شود مشکلات این مجموعه به سرعت شناسایی و برطرف شود.