بذر مهمترین نهاده کشاورزی و یکی از اصلیترین عوامل تولید کشاورزی است و تولید بذر یک فعالیت اقتصادی کاملاً تخصصی و دانش بنیان است. کشور ما در زمینه بذر سبزی، صیفی و گیاهان زینتی به شدت وابسته است و اغلب بذر این محصولات از خارج وارد میشود. ارقام و تودههای محلی و بومی ما که ارزش بسیار بالایی دارند و از ذخایر ملی ژنتیکی حساب میشوند و با شرایط کشور سازگارند، اغلب به دلیل استفاده از بذرهای وارداتی کنار گذاشته شده و از بین رفتنی هستند، لذا نیاز به تولید بذر برای جلوگیری از واردات و حفظ ذخایر ژنتیکی کشور لازم است شرکتهای خصوصی و مراکز مهمی در کنار هم به این مساله توجه کنند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک؛ دانشکده کشاورزی و محیط زیست دانشگاه اراک با همکاری یک شرکت خصوصی در سال جاری اقدام به تولید بذر 4 گیاه ریحان بنفش، چغندر زرد ایرانی، پیازچه اردستانی و تربچه نقلی در مزرعه دانشگاه با مساحت مجموعا 3 هکتار نموده است که ریحان بنفش و چغندر زرد متعلق به اراک است و بذر آنها در بازار بسیار کم بوده و تولید آنها پایین آمده است. روش کاشت به صورت مکانیزه و با دستگاه پنوماتیک ایرانی ریزدانه صورت می پذیرد و آبیاری به صورت قطرهای است.
مهندس احسان آخانی، مجری این طرح، با تاکید بر نیاز فعالیت مشابه برای تامین بذرهای مورد نیاز بازار ایران، ابراز امیدواری کرد و افزود: با به ثمر رسیدن این پروژه و افزایش سطح زیرکشت در سالهای آینده میتوانیم نیاز بازار استان را از طریق مزرعه دانشگاه تامین کنیم و از خروج ارز از کشور جلوگیری نماییم.