به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک، سایت جدید انتشارات دانشگاه اراک به نشانی press.araku.ac.ir در نوروز ۱۴۰۱ راهاندازی شد.
سرپرست انتشارات دانشگاه اراک در گفتوگو با روابط عمومی دانشگاه اراک اظهار کرد: دانشگاه اراک با توجه به تجربه موفق دانشگاههای معتبر کشور نظیر دانشگاه تهران، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و دانشگاه شیراز و ... درخصوص استفاده از یک سایت مشترک برای انجام تمامی فرایندهای پذیرش، داوری و فروش کتابها، انتشارات دانشگاه اراک اقدام به خرید و راهاندازی این سایت نموده است.
دکتر نصرآبادی افزود: سابقا فرایند پذیرش و داوری کتابهای نگارششده توسط اعضای محترم هیأت علمی دانشگاه اراک به این صورت بود که اعضای هیأت علمی میبایست چندین نسخه کاغذی کتاب را به همراه فرمهای مختلف برای داوران پست میکردند که این فرایند پرهزینه و زمانبر بود. درحال حاضر صاحبان آثار میتوانند با ایجاد حساب کاربری در سایت انتشارات، اثر خود را در قالب صفحهآرایی انتشارات دانشگاه اراک به همراه مدارک لازم و فرمهای مربوطه برای شروع فرایند داوری بارگذاری کنند.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از قابلیتهای این سایت، فروش آنلاین کتابهاست. تا پیش از این هیچ سایتی برای معرفی و فروش کتابهای انتشارات دانشگاه اراک وجود نداشت. خوشبختانه درحال حاضر تمامی کتاب های دانشگاه اراک در این سایت وجود دارد و تمامی اساتید و دانشجویان میتوانند از طریق این سایت اقدام به خرید کتاب های موردنیاز خود کنند. با توجه به وجود درگاه پرداخت، کاربران میتوانند هزینه کتاب را بهصورت آنلاین پرداخت کرده و انتشارات دانشگاه کتاب موردنظر را به آدرس ثبتشده پست مینماید. همچنین برای خریداران کتاب در سطح شهر اراک، ارسال کتاب از طریق پیک موتوری نیز فراهم شده است.
دکتر نصرآبادی درخصوص فرآیند داوری کتابهای تصنیف، تألیف و ترجمه یا تالیف در انتشارات دانشگاه اراک توضیح داد: این انتشارات با همکاری گروههای مختلف آموزشی مجموعهای به نام بانک داوران را گردآوری کرده است، که متشکل از اساتید دانشگاههای برتر کشور در زمینههای مختلف تخصصی میباشد. بنابراین از این به بعد داوران از میان اعضای معرفی شده از بانک داوران و با نظر نماینده دانشکده در شورای انتشارات انتخاب میشود و فرایند داوری آثار بهصورت کاملاً محرمانه انجام خواهد شد.
علاوه بر اقداماتی که در خصوص بهبود و تسریع فرایند داوری کتابها انجام شده است، انتشارات دانشگاه اراک در نظر دارد برای توزیع و بهتر دیده شدن آثار اعضای هیات علمی اقداماتی انجام دهد. برای مثال یک فروشگاه دائمی در محل کتابخانه مرکزی تدارک دیده شده است که علاقمندان میتوانند کتابهای موردنیاز خود را بهصورت حضوری از این فروشگاه خریداری کنند. همچنین برنامهریزی شده است که جزوات و/یا کتابهایی را که اساتید محترم به دانشجویان معرفی میکنند در این فروشگاه دائمی تهیه و در اختیار دانشجویان قرار گیرد.
همچنین با توجه به افزایش قیمت کاغذ و درنتیجه افزایش قیمت کتابها، انتشارات دانشگاه اراک قراردادی با اپلیکشن فیدیبو برای انتشار نسخه الکترونیک کلیه کتابها به امضا رسانده است و کلیه دانشجویان و علاقمندان به کتاب میتوانند با هزینهای در حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد قیمت نسخه کاغذی، نسخه الکترونیک کتاب موردنظر خود را خریداری و استفاده کنند.
دکتر نصرآبادی درخصوص آسیبهای کرونا به انتشارات این دانشگاه خاطر نشان کرد: کرونا در تمام صنعت نشر و بهخصوص صنعت نشر دانشگاهی تاثیرات منفی بسیاری داشت و میزان انتشار کتابها افت شدیدی پیدا کرد که البته نمیتوان این مسئله را فقط به کرونا ارتباط داد. سیر صعودی قیمت ارز و افزایش قیمت کاغذ نیز سبب افزایش چشمگیر قیمت کتاب گردید. در شرایط فعلی، بسیاری از دانشجویان قدرت خرید کتابها را ندارند و به همین خاطر فروش کتاب هم کاهش یافته است.
در پایان این گفتگو، دکتر نصر آبادی اظهار امیدواری کرد که اقدامات یادشده بتواند موجب اعتلای همه جانبه جایگاه انتشارات دانشگاه اراک در میان انتشارات برتر دانشگاهی کشور برساند.