مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه اراک، عرصه کارآفرینی را عرصه سعی و خطا دانست و گفت: بسیاری از کسبوکارهایی که در حال حاضر در دنیا در حال انجام هستند و به قلههای موفقیت دست یافتهاند، زاییده ایدهها و تیمهایی هستند که زمانی در استارتآپ ویکندها شکل گرفتهاند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی –مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه اراک، در اولین پیشرویداد آموزشی استارتآپ ویکند( Startup Weekend )در اراک که در دانشکده فنی دانشگاه اراک برگزار شد، به آمار 42 درصدی بیکاری فارغالتحصیلان ایران اشاره کرد و گفت: کارآفرینی و آموزشهای کارآفرینی در ایران دارای خلأ است.
سیدمهدی موسوی افزود: در سالهای اخیر مسئولان ذیربط، شاهکلید مشکلات اقتصادی ایران و لازمه توسعه پایدار اقتصادی را توجه به توان بخش خصوصی و کارآفرینی عنوان میکنند.
وی تصریح کرد: این بخشها با ارائه تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان و توسعه پارکهای فناوری و توجه به رویدادهای کارآفرینانه همچون استارتآپ ویکند ایجاد و تقویت میشوند.
موسوی، ایجاد فرصت برای آشنایی و برقراری ارتباط با ایدهپردازان دیگر و سرمایهگذاران، ایجاد محیطی جهت دریافت نظرات رهبران کارآفرینی از طریق سخنرانی، پیوستن به جامعه جهانی تغییرآفرینان و هزینه پایین را از مزایای استارتآپ عنوان کرد.
مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه اراک اضافه کرد: افراد شرکت کننده از طریق ایدهپردازی، کار تیمی، سخنرانی، قضاوت داوران و یا ارشادگری مربیان با یک مهارت جدید که آنها را برای ایجاد تغییر در کسبوکار آماده میسازد، آشنا میشوند.
موسوی گفت: باید موضوعیت استارتآپ را با این سؤال روشن کرد که اگر کارآفرینی براین اساس ساده است چرا همه این روش را دنبال نمیکنند.
وی ادامه داد: دلیل این اتفاق، این است که از هر 100 ایده، 90 ایده با شکست مواجه میشود و از این 10 مورد فقط یک نمونه موفق میشود که این خود به دلیل نبود فرمولی ثابت است که بر پایه آن، کارآفرینی و ایدهپردازی انجام شود.
وی عرصه کارآفرینی را عرصه سعی و خطا دانست، و اظهار کرد: باید دید آیا ایده برای مشتریان جذابیت دارد یا خیر، اگر در یک فرآیند امکانپذیری ایدهها را بررسی کنیم و هزینهها و وقت صرف شده را بسنجیم، میتوانیم تصمیمگیری درست اتخاذ و به تدریج به اهداف خود برسیم.
کارآفرین، تهدید را به فرصت تبدیل میکند
به گزارش ایسنا، معاون فرهنگی دانشکده فنی مهندسی دانشگاه اراک نیز درباره اهمیت موضوع کارآفرینی گفت: نباید بر اقتصاد مبتنی به نفت متکی بود. طرز تفکر کارمندمآبانه باید رخت بربندد و به دنبال ریسکپذیری رفت.
حسن مرادزاده که میزبان مسابقات استارتآپ ویکند در اراک است افزود: رقابتهای استارتآپ برای اولین بار در اراک در اردیبهشتماه برگزار میشود و درصدد هستیم این رویداد در کل استان و در دانشگاههای مختلف استان نیز روی دهد.
وی با اشاره به اینکه طرز تفکر خلاقانه منجر به ارزش میشود تصریح کرد: تغییر تفکر و نگرش خلاقانه داشتن و دوری از نگرش پشتمیز نشینی در این پیش رویداد و پیش رویداد بعدی مورد توجه قرار میگیرد.
مرادزاده با بیان اینکه آمار بیکاری در کشور ما بالاست و در قشر فارغالتحصیل و فرهیخته این میزان دو برابر و بیش از 25 درصد است، افزود: نیروی انسانی اولین و مهمترین منبع برای هر جامعهای است و این نرخ از بیکاری یک تهدید به شمار میرود.
وی کارآفرین را کسی دانست که تهدید را به فرصت تبدیل میکند و با توجه به تهدیدات اقتصادی موجود در جامعه، اهمیت کارآفرینی و ایدهپردازی بیشتر نمایان میشود.
معاون فرهنگی دانشکده فنی، با بیان اینکه باید دانش را از قفسهها خارج و به سمت صنعتی کردن برانیم گفت: در سطح بینالمللی بیش از دو هزار شرکت دانشگاهی از طریق استارتآپ ویکند تجاریسازی شدند و سالانه 20 میلیارد دلار درآمد مستقیم از این طریق حاصل شده است.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد بر پایه دانش منجر به ثروت میشود، اظهار کرد: راهکار تولید ثروت حرکت بر مبنای طرز تفکر کارآفرینی بوده و یکی از لازمههای اساسی کارآفرینی داشتن ایدههای نو است.
مرادزاده در ادامه با اشاره به تعداد پتنتهای ثبت شده از این طریق، تصریح کرد: طبق آمار سال 2014 شرکتهای لیدر در جهان از قبیل شرکت سامسونگ از طریق تمرکز بر ابتکار و نوآفرینی، روزانه 13 اختراع را ثبت بینالملل میکنند. این شرکت سالانه درآمدی بیش از 370 میلیارد دلار بهدست میآورد.
وی با اشاره بر نقش آموزش در کارآفرینی، بیان کرد: با استفاده از تجارب کارآفرینان موفق میتوان یک فرآیند روشمند در جهت کارآفرین شدن اتخاذ کرد. تفکر روشمند منجر به ایجاد خلاقیت در ایدهپردازی و کارآفرینی میشود.
مرادزاده بر ایجاد فرهنگ کارآفرینی تأکید و اظهار کرد: کارآفرینی با ایجاد فرصتهای شغلی و تولید ثروت و بهبود شرایط اقتصادی، پیشزمینهای اساسی جهت ارتقای سطح فرهنگی جامعه است.
وی تصریح کرد: با برآورده شدن نیازهای اولیه معیشتی، زمینه برای بروز نیازهای عالیتر انسانی فراهم میشود که با قرارگیری در مسیر درست به شکوفایی و تعالی انسان و جامعه میانجامد.
مرادزاده ادامه داد: در بررسی پتنت های بین المللی، پتنت های ثبت شده در پنج سطح جای میگیرند که باید در ایده پردازی به قابلیت اجرای آنها در ایده خود توجه کرد.
وی تصریح کرد: در سطح اول از ایدهپردازی که دارای 45 درصد قابلیت اجرایی است، میتوان با جستجو و تحقیق در میان پتنتها در رشتهای خاص و استفاده از ایدههای آنها در رشته مورد نظر خود، به بسط ایدههای خود پرداخت.
این مسئول سطح دوم را دارای 32 درصد قابلیت اجرایی عنوان کرد و گفت: این سطح با ایده گرفتن از یک پتنت و ایجاد تغییر مختصر در ایده استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه سطح سوم با یک تغییر بزرگ در ایدهی پتنت و 18 درصد امکانپذیری حاصل میشود، افزود: در سطح چهارم نیز با چهاردرصد قابلیت اجرایی، ایدهپرداز یک ایده جدید نوشته که نیازی به خارقالعاده بودن آن نیست.
مرادزاده سطح پنجم را تنها دو درصد قابل اجرا دانست و گفت: در این سطح، کارآفرین یک ایده کاملاً جدید که در جامعه نقطه عطفی ایجاد کند ارائه میدهد.
وی تأکید کرد: سطوح اول و دوم با قابلیت اجرایی 77درصد و به دلیل نیاز کشور ما به کارآفرینی توصیه میشود.
به گزارش ایسنا، دو میزبان این رویداد، در بخش پرسش و پاسخ به سؤالات دانشجویان در رابطه با استارتآپ ویکند پاسخ دادند.(منبع ایسنا)
کد خبر:810-110
25 فروردین 1394
واحد خبر روابط عمومی