به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس دانشگاه، در حرکتی فرهنگی و با هدف ارج نهادن به مقام شامخ شهدا و مفاخر استان مرکزی، به همت روابط عمومی دانشگاه اراک برخی بلوارهای دانشگاه به نام مفاخر و شهدای دانشگاه و استان مزین گردید.
استان مرکزی از جمله استانهای نخبه پرور کشور است. تعداد مفاخر کشور بیش از ۴۵۰۰ نفر هستند که یک چهارم (۱۱۰۰ نفر) مربوط به استان مرکزی است و این امر نشانگر اهمیت خطه این استان در فرهیخته پروری است و از این رو به این استان لقب بهشت مفاخر را داده اند.
دانشگاه اراک به عنوان دانشگاه معین وزارت علوم تحقیقات و فناوری همواره سعی در جاودانه نگه داشتن نام این مفاخر ارزشمند را داراست و با مزین کردن نام هر یک از خیابان های خود به نام ایشان، گامی در راستای شناسایی آنان به نسل جوان و دانشجو دارد.
نام خیابان های دانشگاه بر این اساس می باشد:
بلوار شهدای دانشگاه:
هرگاه بنایی استحکام میابد و اعتلا میابد، پشتوانه آن ستون هایی هستند که بنا به آنان تکیه داده است. پشتوانه درخشان دانشگاه اراک نیز شهیدانی هستند که با تربیت یافتن از صندلی های این دانشگاه، حماسه عزت این سرزمین را رقم زدند و اگر آن ها نبودند آزادی نبود تا در آن آزاداندیشی تعلیم داده شود.
از لحاظ موقعیت جغرافیایی نیز این بلوار به دلیل قرار گرفتن در جوار مسجد و مقبره شهید گمنام دانشگاه اراک بلوار شهدای دانشگاه نام گرفته است.
۲-بلوار فخر الدین عراقی
• شاعر نامی ایران زمین که در قرن 7 و در توابع شهرستان کمیجان می زیست . وی همان سراینده ی عشاق نامه است که چند سبک شعری به طور همزمان و همچنین اصطلاحات زیبای عربی و عراقی را شامل می شود.
• دیوان اشعار او از شهرت و زیبایی خاصی برخوردار است.
• و بلوار خروجی دانشگاه به نام وی نام گذاری شده است
۳-خیابان مهندس عباس سحاب
عباس سحاب فرزند ابوالقاسم سحاب سوم دی ماه 1300 ش در روستای فم از شهرستان تفرش دیده به جهان گشود.عباس سحاب، بنیانگذار نقشه نگاری نوین، با خلق صدها اطلس و نقشه جغرافیایی صاحب سبکی نوین در جهان شد و راهی نو را به روی جغرافیا گشود. وی از بزرگان علم این مرز و بوم در طول دوران فعالیتش در فضای دانش جغرافیا موفق به تاسیس نخستین موسسه جغرافی و کارتوگرافی (نقشه نگاری) ایران شد. پدر علم جغرافیای نوین از اعضای فعال انجمن جهانی کارتوگرافی (I.C.A.) بود. او موفق به تشکیل موسسهی جغرافیایی و کارتوگرافی و چاپخانهی جغرافیایی سحاب شد و بدینشکل میراثی بزرگ را از خود باقی گذاشت.
عباس سحاب بنیانگذار دانش نقشهنگاری نوین بود که با پشتکار و خلاقیت بینظیرش توانست از نامآوران بزرگ ایران در این عرصه شود..
۴-خیابان شهید دکتر کاظمی آشتیانی
سعید کاظمی آشتیانی(زاده ۱ فروردین ۱۳۴۰ – درگذشته ۱۴ دی ۱۳۸۴)، رئیس سابق پژوهشکده رویان و جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی ایران. وی دارای درجه دکترای تخصصی جنین شناسی ازدانشگاه تربیت مدرس بود که پس از تشکیل پژوهشکده رویان، در رشد طب تولید مثل، فناوری سلولهای بنیادی و همانند سازی در کشور نقش بسزایی داشت.
کاظمی آشیانی در طول عمر کوتاه خود در زمینه علمی و مدیریتی موفقیتهای زیادی را برای خود و کشور موجب شد.
ایشان دارای اصالتی آشتیانی می باشد.
پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی، از مهمترین این مراکز بود که به سال ۱۳۷۰ تاسیس شد. و با مدیریت وی به فعالیت پرداخت.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در قسمتی از فرمایشات گهربارشان در اجتماع پرشور زائران و مجاوران در رواق امام خمینی(ره) ایشان را شهید خطاب کردند.
۵-خیابان حبیب الله ذوالفنون
حبیبالله سلطان آبادی (زاده ۱۲۳۹ خورشیدی اراک - درگذشته ۳ دی ۱۳۲۶) ، معروف به شیخ حبیبالله ذوالفنون دانشمند ستارهشناس و تقویمنگار بود که در زمینههای ادبیات، ریاضیات و تفسیر قرآن نیز فعالیت داشت.
حبیبالله ذوالفنون پس از فراگرفتن دروس مقدماتی به تحصیل و مطالعه در علم نجوم و ستارهشناسی و علوم نزدیک به آن علاقهمندی نشان داد و پس از سالها مطالعه، در دانش ستارهشناسی پیشرفت قابل توجهی پیدا کرد و در ردیف دانشمندان زمان خود قرار گرفت. او دربارهٔ حرکت ماه به کشفیاتی جدید دست یافت و بر همین پایه جدول نجومی پیشرفتهای ترسیم کرد که حاصل بیش از چهل سال مطالعه و بررسی علمی و فکری او درعلم نجوم بود.
شیخ حبیبالله ذوالفنون که علاوه بر نجوم در رشته ریاضیات و هندسه هم چربدستی قابل توجهی پیدا کرده بود.
از شیخ حبیبالله ذوالفنون در زمینه تفسیر قرآن اثری هم به زبان فارسی چاپ و منتشر شدهاست. شیخ حبیبالله ذوالفنون مدتها در دارالمعلمین مرکزی مثلثات کروی و نیز مدرسه عالی سپهسالار علم نجوم و هیئت تدریس میکرد. ذوالفنون در دانشسرای عالی و دانشکده الهیات دانشگاه تهران هم این علوم را تدریس میکرد