به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک، دکترمجتبی ذوالفقاری پیش از ظهر یکشنبه در آئین افتتاحیه اولین رویداد گفتاورد ملی نخبگان، اظهار کرد: نخبگان باید بذر ناامیدی در جامعه را از میان بردارند و باید اذعان داشت که مشکلات جامعه حل شدنی است و این مهم با کار و تلاش و امید آفرینی در جامعه محقق می شود.
وی تاکید کرد: انقلاب اسلامی که امام راحل برای کشور به ارمغان آورد ، عزت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی را ریشه دار کرد و در این راستا انتظار است با بهره گیری از ظرفیت و توانمندی جوانان این مرز و بوم، مشکلات را به صورت علمی حل کنیم.
رییس دانشگاه اراک تاکید کرد: باید تفکر ایرانی در سطح بین المللی ایجاد کنیم و ارزشها و میراث های امیدآفرین و گرانبها را به نسل آتی جامعه منتقل کنیم.
دکترذوالفقاری افزود: نسل جدید جامعه ظرفیت های زیادی دارند و برای پیدا کردن نخبه گزینی و استعدادیابی آنها، باید معیارها را با روشهای جدید تطابق دهیم و بر این باور هستیم که انقلاب به دست نسل جدید دچار تحول می شود و تداوم دارد.
رییس دانشگاه اراک با اشاره به اینکه نخبگان پرچمدار تحول آفرینی در گام دوم انقلاب اسلامی هستند،گفت: با بهره گیری از ظرفیت نخبگان می توان جریان عظیمی را در انقلاب شکل داد و شاهد توسعه و پیشرفت کشور بود.
در ادامه مراسم یاسین کیخا اظهار کرد: در دولت مردمی سیزدهم از سوی شهید آیت الله رئیسی در اسفند سال 1400 مصوبه ای در شورای وزیران مورد تایید و تصویب قرار گرفت که جذب نخبگان را در دستگاه های اجرایی تسهیل کرد.
وی افزود: تنها نهادی که در کشور به غیر از مسیر آزمون استخدامی، می تواند فرد را برای جذب رسمی در دولت معرفی کند بنیاد ملی نخبگان است و این ظرفیت بواسطه همین مصوبه ایجاد شد که از اقدامات آیت الله رئیسی بود.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه دولت اراده کرد که نخبگان را در حکمرانی و مسیر تعالی پرورش و تقویت کند،تصریح کرد: در دولت سیزدهم ۳ نشست هیات امنای بنیاد نخبگان برگزار شد اما در دولت قبل حتی یک جلسه بنیاد ملی نخبگان هم برگزار نشد.
کیخا با اشاره به جایزه بورس دانا بیان کرد: یکی از موضوعاتی که توسط رئیس جمهور دنبال می شد اعطای بورس تحصیلی به نخبگانی بود که در مناطق محروم زندگی می کردند و حمایت نمی شدند و بنیاد موظف شد این افراد را به کمک بنیادهای استانی شناسایی و حمایت کند.
وی اضافه کرد: قرار بود در گفتاورد ملی نخبگان افراد برگزیده نهایی بی واسطه به صورت مستقیم تر ایده و خواست خود را با شخص رئیس جمهور مطرح کنند که این خواسته ریاست جمهوری بود و نشان از اراده حاکمیت برای مطرح شدن نخبگان بود.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به ضرورت مشارکت نخبگان در حکمرانی و تصمیم سازی کشور،
اضافه کرد: طرح ریزی گفتاورد ملی نخبگان از نیمه اردیبهشت آغاز و مقرر بود در چهار مرحله برگزار شود.
کیخا افزود: اکنون پیش بینی شده ایده ها و طرح ها با کاندیدای ریاست جمهوری مطرح شوند و این ظرفیت ایجاد شود که فردی که میخواهد در جایگاه ریاست جمهوری بنشیند قضاوت و تحلیل خود را از طرح ها داشته باشد.
وی با اشاره به محور نظام سلامت در این گفتمان اضافه کرد: حدود 40 سال است که کشور درگیر 3 یا 4 راه حل اساسی در سطح حکمرانی است که نخبگان در این راستا نگرش های خود را بیان می کنند.
وی تاکید کرد: همچنین در حوزه منابع طبیعی ۲ رویکرد وجود دارد مبنی بر اینکه منابع طبیعی و معادن کشور را در اختیار مجموعه های بزرگ قرار دهیم و مردم به عنوان سهامدار سهیم شوند و از طرفی بهره برداری از منابع طبیعی باید به مردم سپرده شود و فناوری مقیاس پذیر شود.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: قرار است در این گفتاورد ا فرصتی ایجاد شود و نگرش های متفاوت به یک چالش پیچیده بیان شود و مدیران در واقعی سازی این پاسخ، مشارکت داشته باشند.
استاندار مرکزی نیز در این مراسم گفت: تحول گرایی و اقدام جهادی رویکرد محوری شهید جمهور بود و انتظار است این مهم در دولت بعدی تداوم داشته باشد. وی رویکرد محوری دولت سیزدهم را تحول گرایی و اقدام جهادی عنوان کرد و افزود: بخش قابل توجهی از سند تحول دولت مردمی عملیاتی شده و امید است دولت آینده نیز به این سند پایبند باشد.
استاندار مرکزی تاکید کرد: تحول گرایی میان مدیران ارشد اجرایی کشور در دولت سیزدهم بسیار مشهود بود و باید اذعان کرد در دولت آیت الله رییسی سند تحول قوه قضائیه در عرصه حقوقی و قضایی کشور تدوین شد.
مخلص الائمه با بیان اینکه تحول گرایی در گرو رفع مسایل جامعه است، افزود: حل مسائل کشور با بهره گیری از ظرفیت
هیاتهای اندیشه ورز در یک گفتمان تحولی و جهادی امکان پذیر است و تحقق این مهم در شناسایی و اولویت بندی مسائل در یک چارچوب نظام مند است.
استاندار مرکزی تاکید کرد: خروجی ۳۰ هیات اندیشه ورز استان را شاهد خواهیم بود تصریح کرد: اگر اندیشه ورزی به سمت نظام گفتمان مسئله محوری نتیجه گرا حرکت کند، مسیر برای رسیدن به وضع مطلوب فراهم میشود.
استاندار مرکزی گفت: با گفتمان مسئله محوری و توجه ویژه به بیانیه گام دوم انقلاب در آینده ای نزدیک، خروجی مثبت فعالیت ۳۰ هیأت اندیشه ورز استان مرکزی مورد توجه قرار می گیرد و مسیر را برای دستیابی به فاصله مطلوب و حل مسائل جامعه هموارتر می کند.
مشاور استاندار مرکزی در امور تحول نیز در این آئین بیان کرد: در گفتاورد ملی نخبگان، رفع مسائل کلیدی و تعامل و هم افزایی با نخبگان هدفگذاری شده است.
امین جلال منش افزود: انتظار است نخبگان و هیات های اندیشه ورز در تمام حوزه ها فعالیت داشته باشند تا اثربخشی آنها در جامعه مشهود باشد.
مشاور استاندار مرکزی در امور تحول گفت: هیاتهای اندیشه ورز وظیفه نقد و شناسایی نارساییهای خط مشیهای موجود، تصمیم سازی، تولید محصولات فکری راه گشا و نظریه پردازی را بر عهده دارند.
وی نقش نخبگان استان مرکزی در اقدامات جهادی تحول آفرینی را برجسته دانست و گفت: در سند تحول دولت مردمی، جهش و تحول گرایی نیازمند جبران عقب ماندگی ها و آسیب شناسی وضع موجود است تا مسیر وضع مطلوب را ترسیم کرد.
مشاور استاندار مرکزی در امور تحول گفت: بر اساس منویات و مطالبات مقام معظم رهبری، سند تحول دولت مردمی در پنج محور اقتصادی، امور زیربنایی، امور فرهنگی و اجتماعی، اداره و حکمرانی و علم و تعلیم تدوین و تحول بخشی در ۳۰ موضوع با جدیت دنبال می شود.
در پایان مراسم طی احکامی جداگانه از سوی استاندار مرکزی دبیران هیات اندیشه ورز منصوب شدند که اسامی آن ها به شرح زیر است:
دکتر ابوالفضل حاجی زاده اقدم دبیر هیات اندیشه ورز نخبگانی تحول در حوزه انرژی استان مرکزی
دکتر احمد رضا غفاری دبیر هیات اندیشه ورز نخبگانی تحول در حوزه راه و حمل و نقل استان مرکزی
دکتر ناصر حسینی دبیر هیات اندیشه ورز نخبگانی تحول در حوزه کشاورزی استان مرکزی
دکتر هادی فتاحی دبیر هیات اندیشه ورز نخبگانی تحول در حوزه معدن و منابع زیر زمینی استان مرکزی
دکتر محمد رضا وصالی ناصح دبیر هیات اندیشه ورز نخبگانی تحول در حوزه آب استان مرکزی
دکتر زهرا قربانی دبیر هیات اندیشه ورز نخبگانی تحول در حوزه امور جمعیت استان مرکزی
دکتر احسان منصوری دبیر هیات اندیشه ورز نخبگانی تحول در حوزه دانش فنی و فناوری استان مرکزی
دکترعلی اکبر داوودی راد دبیر هیات اندیشه ورز نخبگانی تحول در حوزه منابع طبیعی استان مرکزی
دکتر سید علیرضا مصطفوی دبیر هیات اندیشه ورز نخبگانی تحول در حوزه صنعت، تولید و خدمات استان مرکزی
دکتر امیر انصاری دبیر هیات اندیشه ورز نخبگانی تحول در حوزه محیط زیست استان مرکزی
دکتر حامد صفی خانی دبیر هیات اندیشه ورز نخبگانی تحول در حوزه علمی و آموزش عالی استان مرکزی
دکتر فرید ستوده دبیر هیات اندیشه ورز نخبگانی تحول در زیرساخت اطلاعات و فناوری ارتباطات استان مرکزی
دکتر حسین کاویار دبیر هیات اندیشه ورز نخبگانی تحول در نظام اداری و حقوقی استان مرکزی
دکتر سید محمد الحسینی دبیر هیات اندیشه ورز نخبگانی تحول در امور تربیتی و آموزش و پرورش استان مرکزی
آقای محمد هادی بیات دبیر هیات اندیشه ورز نخبگانی تحول در حوزه رسانه و فضای مجازی استان مرکزی
آقای مصطفی مشایخی دبیر هیات اندیشه ورز نخبگانی تحول در حوزه فرهنگ عمومی استان مرکزی