به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک؛ همایش فرصت های سرمایه گذاری و چالش های توسعه انرژی های تجدیدپذیر روز چهارشنبه 20 اردیبهشت با حضور دکتر کمانی، معاون وزیر نیرو و استاندار مرکزی در دانشگاه اراک برگزار شد.
رییس دانشگاه اراک در این آیین بیان کرد: تولید دانش فنی با زمینه بومی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر باید مدنظر ویژه قرار گیرد، در غیر اینصورت نمی توان با پیشرفت تکنولوژی همگام در دنیا پیش برویم.
"دکتر ذوالفقاری" با بیان اینکه در دنیای جدید، آموزش عالی نیز باید دچار تحول شود، افزود: دانشگاه اراک در این حوزه اقدامات قابل توجهی در خصوص ایجاد نیروگاه خورشیدی و بادی انجام داده و تفاهم نامه هایی در این راستا منعقد شده است.
وی تاکید کرد: تولید دانش فنی در آینده آموزش عالی هدفگذاری شده نیست و باید اذعان داشت که زمان انقضای این شیوه آموزش و پژوهش فرا رسیده است.
دکتر ذوالفقاری اظهار کرد: دانشجویان باید با چالش ها روبرو شوند و برای رفع نگرانی ها در این راستا باید تدابیر ویژه ای اندیشیده شود همچنین در حوزه به روز رسانی نرم افزار هوش مصنوعی نیز تلاش های زیادی صورت گرفته است.
دکتر ذوالفقاری ادامه داد: دانشگاه آینده بر مبنای زیست بوم زندگی در مدار دانایی، تعامل با نسل جوان، دانشگاه مردم محور، مسئله محور بنا شده است و در بستر آن ایده های نو پرورش می یابد همچنین دانشگاه محفلی علمی برای حضور صنایع و سازمان ها است.
وی با اشاره به اینکه در این راستا با سه سازمان مهم قرارداد منعقد شده است، گفت: متصدی برگزاری کلاس ها صنایع و سازمان ها هستند و آموزش نیز در این مراکز به دانشجویان ارائه می شود.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد: دانشگاه در حوزه انرژی های تجدید پذیر نیز ورود کرده و اکنون در این راستا بالغ بر هشت طرح در قالب استانی و ملی در دست اقدام دارد.
در ادامه دکتر مخلص الائمه، استاندار مرکزی گفت: سالهاست که جنگ نفت و گاز با باد و خورشید آغاز شده و ما کماکان در جهت اشتباه ایستادهایم و باید جایگاه خود را به سمت باد و خورشید تغییر دهیم، این در حالی است که سالها خود را متکی به منابع ارزشمندی مانند نفت که به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی تمامشدنی است کردهایم و این کشور را در مسیر توسعه قرار نمیدهد.
وی تاکید کرد: بارها به صنایع استان تاکید شده که خود را برای آینده بدون انرژی و نیروگاه فسیلی آماده کنند، نباید منتظر برنامههای سایر بخشها بود چرا که نیروگاههای فسیلی به زودی جمع میشوند، چرا که منبعی برای تامین خوراک این نوع سوخت وجود ندارد و چنانچه بتوان از منابع فسیلی خود برای استحکام اقتصاد کشور بهرهگیری کرد اقدام بزرگی انجام میشود.
استاندار مرکزی گفت: در استان مرکزی برای همراهی با انرژی تجدیدپذیر، تفاهم نامههای متعددی منعقد شده و این مهم نیز مورد توجه باشد که بزرگترین واحد تولید تجهیزات نیروگاه خورشیدی در این استان ایجاد شده و به سرعت در حال رشد و توسعه است که یکی از آنها مجموعه مانا انرژی پاک است که به صورت گسترده تجهیزات خورشیدی تولید میکند.
دکتر کمانی، معاون وزیر نیرو در این همایش گفت: طرح تشویق مشترکان برق خانگی از سال گذشته کلید خورد و امید است با این اقدام وزارت نیرو و تعامل و همافزایی مردم، تابستان امسال قطع برق خانگی رخ ندهد و محدودیتی در تامین برق حوزه کشاورزی و صنعت نباشد.
وی تاکید کرد: سال گذشته نیاز پیک مصرف برق کشور به حدود ۷۰ هزارمگاوات رسید که با تمهیدات وزارت نیرو در این سال، ۶ هزار مگاوات نیروگاه جدید اضافه شد و میزان ناترازی نیز به حدود ۱۰ هزار مگاوات رسید و در راستای کاهش میزان مصرف برق اقداماتی انجام شد که یکی از آنها تشویق مردم به کاهش مصرف، بدون اعمال قطعی در بخش خانگی بود و با موفقیتهای چشمگیری همراه شد.
وی بیان کرد: ۲۰ میلیون کولر آبی در کشور وجود دارد و طرحی در ساتبا (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق) دنبال میشود تا موتور کولرهای آبی به سیستم جدید کم مصرف (bldc) تبدیل شود تا از این طریق، صرفهجویی پنج هزار مگاواتی صورت گیرد.
معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق اضافه کرد: رشد دانش حوزه انرژیهای تجدیدپذیر شتاب زیادی گرفته و راندمان نرم بازار در نیروگاههای تجدیدپذیر از ۲۴ درصد در حوزههای پژوهشی به ۳۶ درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه ساخت نیروگاههای حرارتی زمانبر اما ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر بسیار کمتر است، گفت: ضریب تولید نیروگاههای خورشیدی، حرارتی که به تازگی مطرح است، بسیار بالا و مناسب اقلیم گرم کشور است و میزان سرمایهگذاری موردنیاز برای تولید تجهیزات انرژیهای تجدیدپذیر کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: نرخ تمام شده یک کیلووات ساعت انرژی فسیلی سههزار تومان است در حالیکه این مقدار با انرژیهای تجدیدپذیر به کمتر از ۲ هزار تومان کاهش مییابد.
معاون وزیر نیرو افزود: اکنون تولید روزانه گاز در کشور به یک میلیارد مترمکعب در روز رسیده و در بخش نیروگاهی میزان مصرف سوخت معادل ۸۰ میلیارد مترمکعب است.
دکتر کمانی گفت: در فروردین ماه سال گذشته، زمین نیروگاه خورشیدی محلات تامین شد و این نیروگاه به دلیل سادهای توسط یک دستگاه نظارتی متوقف شد که باید اقدامات زیرساختی این طرح انجام شود، هر چند بخش عمدهای از مباحث مربوط به قیمتگذاری و مقررات انجام شده است.
وی افزود: در استان مرکزی با وجود صنعتی بودن، تنها ۲۲ مگاوات پروانه ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر صادر شده است و ۶۵ درصد بار استان از بخش صنعتی است و ظرفیت خوبی برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر دارد که انتظار است، صنعتگران در اسرع وقت نسبت به ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر اقدام کنند.
معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق با بیان اینکه ۶ هزار مگاوات ظرفیت برای ایجاد نیروگاهها در شهرکهای صنعتی و ایجاد شهرکهای تخصصی خورشیدی پیشبینی شده، گفت: ایجاد شهرکهای تخصصی خورشیدی باید مدنظر ویژه قرار گیرد و ایجاد آن در تمام استانها تا پایان سال جاری هدفگذاری شده است.
در پایان از صنایع فعال در مدیریت مصرف تقدیر به عمل آمد