گردهمایی "تحصیل در دانشگاه‌های برتر جهان" با حضور دانشجوی برتر اروپا در سال 2015

گردهمایی "تحصیل در دانشگاه‌های برتر جهان" با حضور دانشجوی برتر اروپا در سال 2015

گردهمایی "تحصیل در دانشگاه‌های برتر جهان" به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه اراک با حضور دانشجوی برتر اروپا در سال 2015 و دانشجوی دکترای مهندسی برق همراه با پرسش و پاسخ دانشجویی برگزار شد. به گزارش خبرنگار خبرگزاری داشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی- دکتر محمد محمدی مسعودی در جمع دانشجویان دانشگاه اراک با اشاره به مباحث فرهنگی و علمی موجود در غرب که بسیاری از اطلاعات آن براساس مستنداتی که خود غربیان تهیه کرده‌اند، فراهم شده است، گفت: تشریح این موضوعات به منظور درس گرفتن از واقعیات و الگوگیری از اقدامات مثبت شکل گرفته است.مسعودی که مخترع جهانی شناخته شده و ساخت لامپ‌های LED و LEC از برخی اختراعات وی است، با اشاره به تحصیل در اروپا افزود: رفتن یا نرفتن به خارج به قصد و نیت فرد ارتباط دارد و در هر شخصی متفاوت است؛ در این تصمیم‌گیری فرد باید شرایط زمانی و مکانی فعلی و آینده پیش‌روی خود را بسنجد. وی با تأکید بر اهمیت کسب علم تصریح کرد: اگر آمریکا در دنیا سروری می‌کند به دلیل این است که بودجه عظیمی را در اختیار علم و پژوهش قرار داده است و از لحاظ علمی حرف اول را در دنیا می‌زند. این دانشجوی ممتاز با اشاره به علت عدم ماندگاری خود در کشورهای غربی که علیرغم درخواست‌‌هایی که به وی شده بود به ایران بازگشته است، گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل این بازگشت من، موضوع فرهنگی و آثار آتی زندگی در غرب بود تاجایی که حتی خود اروپاییان از رواج فرهنگ اسلامی در غرب نگرانند.

مهم‌ترین وجه‌تمایز ایرانیان با غربیان

مسعودی افزود: مهم‌ترین ویژگی و وجه تمایز ما ایرانیان به لحاظ فرهنگ و اهمیت خانواده است؛ حتی به لحاظ مالی هم کسب پول در ایران آسان‌تر است. این دانشجوی برتر در اروپا که راه‌اندازی شرکت دانش‌بنیان برای اختراع شیشه‌های هوشمند را در دستور کار خود دارد، بیان کرد: به لحاظ علمی نیز اگر کسی توانمند باشد می‌تواند به قله‌های موفقیت دست پیدا کند و شرایط در کشور ایران مناسب‌تر است.وی با بیان اینکه معارف عمیق همه به نیات مابرمی‌گردد، افزود: اغلب ما ایرانیان با یک هدف زندگی می‌کنیم و این هدف در حیطه لذت‌گرایی و مادی‌گرایی قرار نمی‌گیرد، در حالی که نگاه و آرمان اکثر غربیان لذت‌گرایی است، نگاه ما آرمانی‌تر و اعتقادی‌تر بوده و به آخرت و عمل صالح معتقد هستیم، حتی درس هم که می‌خوانیم برای رضای خدا می‌خوانیم.  مسعودی گفت: پیش‌فرض توسعه علم در آمریکا این است که ابتدا در اختیار مسائل نظامی قرار بگیرد و سپس عمومی شده و در اختیار مردم قرار گیرد. وی بیان کرد: تفاوت در این است که بسیاری از ما معتقد به ظهور منجی عالم بشریت هستیم و معتقدیم که او زمانی خواهد آمد که به اندازه کافی نیروی متخصص و متعهد و دانشمند در همه حوزه‌ها داشته باشیم، پس اگر قرار است ما نیز سهمی دراین مهم داشته باشیم می‌توانیم با رشد در حوزه تخصصی خود گامی بلند برای رسیدن به این هدف برداریم. چنین نیاتی است که اراده‌های قوی را ایجاد می‌کند. این مخترع ادامه داد: تجهیزات گرچه در رشد موثرند، اما اکثر دانشگاه‌ها با وجود برخورداری از این تجهیزات به صورت علمی و صحیح از آنها استفاده نمیکنند. با برون‌رفت از این مشکل می‌توان گام‌های علمی بلندی برداشت.

مصادیق مثبت و منفی زندگی در اروپا

مسعودی با اشاره به مصادیق مثبت و منفی زندگی در اروپا، بیان کرد: جایگاه خانواده در اروپا سقوط کرده تا جایی که متوسط طول زندگی مشترک به سه سال کاهش یافته است، همچنین اغلب فرزندان تک والدینی هستند. وی با بیان اینکه رویکرد لذت‌گرایی منجر به نابودی خانواده‌ها شده است، افزود: شهروندان خود به این ناهنجاری‌ها واقف هستند و مهم‌ترین عامل برای فروپاشی خانواده‌ها را بی‌حجابی ذکر می‌کنند و اذعان می‌کنند که این بی‌حجابی را از هالیوود گرفته‌اند. این مخترع؛ فرهنگ تفکیک زباله و بازیافت، خلاقیت، استفاده از انرژی‌ خورشیدی، حفظ معماری و هویت تاریخی شهر، زنده نگه‌داشتن یاد کشته‌شدگان جنگ جهانی، نهادینه شدن فرهنگ دوچرخه‌سواری، قناعت و صرفه‌جویی را که در اسلام نیز به آن توصیه شده است، از برخی قوانین و فرهنگ‌های مطلوب در اروپا عنوان کرد. وی تصریح کرد: رعایت نکاتی همچون صرفه‌جویی ارتباطی با تکنولوژی ندارد و این ما هستیم که با دارا بودن فرهنگ ناب اسلامی باید در پیاده‌سازی و ترویج اینگونه فرهنگ‌ها کوشا باشیم. این دکترای مهندسی برق فقر و تکدی‌گری را در ایران و امریکا مشهود دانست و گفت: این مسئله در آمریکا مشهودتر است و فاصله فقیر و غنی زیاد در این کشورها بیشتر است. مسعودی با اشاره به سخنان دکتر رحیم‌پور از اساتید دانشگاهی، اظهار کرد: اگر غرب امروز به جایگاه بالایی از لحاظ رشد ثروت رسیده است، باید توجه کرد که به چه قیمتی به این موقعیت دست یافته و باید به تأمین منابعی که از طریق استعمارگری و غارتگری بدست آمده نیز توجه کرد، چرا که خوی استعمارگری هنوز در آنها وجود دارد.

لذت‌گرایی، منطق غالب در اروپا

وی با تأکید بر اینکه چیزی به نام حقوق بشر در اروپا وجود ندارد، افزود: اروپاییان با کشته شدن چندنفر در فرانسه دست به تظاهرات گسترده علیه مسلمانان زدند، اما به کشتار همزمان مردم در سایر کشورهای جنگ‌زده هیچ اهمیتی نمی‌دهند که این مسئله نیز به منطق لذت‌گرایی آنها بازمی‌کردد. این مخترع با بیان اینکه فرهنگ‌های مثبت شکل گرفته در غرب دلایلی دارد، تصریح کرد: به گفته‌ی خود شهروندان غربی، آنها برای هر مسئله‌ای قانون خاص خود را دارند و آزادی‌ها در چارچوب معینی تعریف شده است تا همه از زندگی لذت ببرند. سخت گیری در رعایت قانون مانع تخطی از قانون می‌شود. در کشور آلمان بیش از 40هزار قانون وجود دارد و والدین آنها در تربیت فرزندان بسیار دقیق و جدی هستند.  وی با بیان اینکه ایران کمتر از کشورهای غربی نیست و بسیاری از مسائل در کشورهای غربی همچون نژادپرستی در ایران به ندرت مشاهده می‌شود، اضافه کرد: خودباوری و اعتماد به نفس، باور داشتن فرهنگ غنی و تلاش در جهت حفظ آن، باور به وجود مشکلات ساختاری در سیستم و تلاش و مطالبه‌گری در جهت رفع آن و مجاهدت برای رسیدن به آرمان‌ها باید سرلوحه امور ما ایرانیان قرار بگیرد. مسعودی با تأکید بر اینکه باید دید برای فرهنگ‌سازی چه اقدامی می‌توانیم انجام دهیم و خود گام اول را برداریم؛ افزود: طبیعی است که برای رسیدن به قله‌های موفقیت و پیشرفت کافی است سختی‌ها و مشکلاتی را پشت سر گذراند.


دانشکده ها

ویدیو ها