استقبال هنرمندان حوزه فرش از کارگاه تخصصی فرش در دانشگاه اراک

استقبال هنرمندان حوزه فرش از کارگاه تخصصی فرش در دانشگاه اراک

دوره آموزشی ارتقای سطح مهارت طراحان و نقاشان فرش دستباف در دانشگاه اراک برگزار شد.

 

فرش، همان خلق تصورات ذهن انسان هاست که با دستان بافنده خلق می شود و رشد می کند و شکوفا میشود و سال های سال ماندگار می شود و " خرم آن نغمه که مردم بسپارند به یاد"
هر تار و پود یک فرش، آرام گرفتن رنگ های زیبای دنیاست که کنارهم باغی از گل های همیشه بهار را می آفرینند. گاه پیام آور فرهنگ می شوند و گاه روایتگر تاریخ. آن قدر در انجام رسالتش پایدار است که هر قدر تار و پود زربفتش بیشتر پا بخورد، زیباتر می شود. پراکندگی جغرافیایی این هنر در گذشته و حال قابل توجه و تأمل است. درهریک از مناطق باشیوه و روش خاص خود و با تکیه بر ویژگی‌های کاربردی فرش‌ها سعی در خلق زیبایی دارند. این وجاهت جز به رنگ و نقش میسر نشده است.  همین است که نقش فرش و فرش بافی ، جایگاه والایی را در صنعت ، تجارت و هنر داراست.
دانشگاه اراک ، با توجه به اهمیت این صنعت در استان مرکزی و همچنین سراسر کشور و بعد از فراهم کردن امکان  تحصیلات دانشگاهی هنرمندان فرش و فرش بافی در رشته فرش، اقدام به برگزاری کارگاه های مختلف در زمینه ارتقای سطح مهارت طراحان و نقاشان فرش دستباف کرد.
این کارگاه ها که در تاریخ 25 خرداد ماه 98 در دانشکده فنی برگزار گردید با استقبال هنرمندان این حوزه رو به رو شد.
ریاحی، رئیس اداره فرش سازمان صنعت، ‌معدن و تجارت استان مرکزی با حضور در این کارگاه گفت : استان مرکزی، یکی از قطبهای فرش دستباف کشور بوده است و در این سال‌ها طراحان زیادی در این استان بوده اند که به دلایل مختلفی از استان رفته اند یا دیگر در این زمینه فعالیتی نمی کنندو نیاز است به موضوع طراحی پرداخته شود.
وی ادامه داد: استان مرکزی یکی از استان های فرش خیز کشور می باشد، ما حتی در این استان خیابانی با عنوان رنگرزها داریم،‌که شاخص رنگرزی بوده است و به این هنر باید به صورت جدی پرداخته شود.
 
ریاحی، در مورد فعالیت کارگاه و اهمیت برگزاری چنین دوره هایی در استان مرکزی اظهار کرد: مخاطبین این دوره باید آشنایی مقدماتی با نرم افزارهای (بوریا، فتوشاپ) را داشته باشند. استقبال از این دوره با توجه به این که دانشجویان درگیر امتحانات هستند قابل قبول بود. خیلی از کشورها از جمله چین به این هنر رو آورده اند و مشاغلی خانگی  این چنینی ایجاد کرده است در صورتیکه این هنرها میراث ما ایرانی هاست از این هنر فاصله گرفته ایم، امید است با برگزاری چنین دوره هایی  شاهد پیشرفت در زمینه های هنری، صنایع دستی و فرش باشیم.
وی با تقدیر از همت دانشگاه اراک در برگزاری چنین دوره هایی گفت : سال گذشته دوره مقدماتی برگزار گردید و این دوره دوره‌ی تکمیلی طراحی فرش است  این دوره،‌ دوره‌ی درخواستی هر استانی است ما تنها استانی هستیم که این دوره تکمیلی را برگزار می کنیم.
در حاشیه برگزاری این دوره نیز، شمس اللهی کارشناس اقتصادی استانداری و عضو کمیته فرش استان مرکزی هدف از برگزاری این دوره را جهت افزایش سطح مهارت طراحان فرش دانستند و گفت: امیدواریم افرادی که در این دوره آموزش می بینند بتوانند از این تجربه استفاده نمایند

.

 

آدرس کوتاه :