احزاب در تحولات سیاسی کشور نقش کلیدی دارند

دبیر کرسی های علمی دانشگاه اراک گفت: احزاب در تحولات سیاسی کشور نقش کلیدی دارند

به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک، زهرا قربانی ظهر یکشنبه 13 خرداد ماه در نشست کرسی های آزاد اندیشی علمی دانشگاه اراک، اظهار کرد: سلسله نشست هایی در دانشگاه اراک تحت عنوان کرسی های علمی دانشگاه برگزار می شود تا بحث و چالش های روزجامعه در این نشست ها مطرح شود. وی افزود: در این کرسی ها با توجه به اولویت چالش ها، مباحث روز جامعه تصویب و ارائه می شود. دبیر کرسی های علمی دانشگاه اراک با اشاره به علل عوامل سقوط سیاسی احزاب بیان کرد: در نشست تخصصی که در این دانشگاه برگزار شد، مباحث بر این محور بود که احزاب سیاسی و نقش آنها در تحولات سیاسی کشور، موضوعی مهم است که نمی توان آن را نادیده گرفت؛ احزاب سیاسی آنطور که باید کار ویژه و نقش خود را به درستی ایفا نمی کنند و به صورت مقطعی خاص از تاریخ سیاسی وارد می شوند بدون اینکه شاخصه های مورد انتظار دنیا را برآورده کنند. قربانی ادامه داد: اگر سقوط سیاسی انجام شود منجر به شایعه های سیاسی خواهد شد حتی ممکن است مشروعیت نظام سیاسی نیز زیر سوال برود. وی تاکید کرد: سه مولفه مهم سرمایه اجتماعی، نفاق و منفعت طلبی در عملکرد احزاب تاثیرگذار است بطوریکه منفعت طلبی عامل نفاق شده و سرمایه اجتماعی را کم می کند و در نهایت عدم سرمایه اجتماعی مانع تقویت فعالیت احزاب در کشور خواهد شد. قربانی عنوان کرد: طبق اعتقاد برخی اساتید احزاب سیاسی جنبشی عمل می کنند و عملکرد آنها حزبی نیست، این جامعه هدف مقطعی ورود می کنند و در چهارچوب قواعد بازی وارد نمی شوند و این عامل به تحولات و نظام سیاسی ضربه می زند. دبیر کرسی های علمی دانشگاه اراک با اشاره به نقش احزاب در کشور بیان کرد: احزاب نقش پررنگی در تحولات سیاسی یک کشور دارند، همواره ورود احزاب در تحولات سیاسی از یک مسیر انحرافی دیده می شود کارکرد اصلی و مهم آنها در ایران دیده نمی شود که در این راستا برگزاری نشست های تخصصی به ویژه در دانشگاه ها با حضور نخبگان می تواند اثرگذار باشد وی تاکید کرد: اگر برای مردم جهت گیری های درست، ارزشی و نگرشی درستی رقم بخورد احزاب می تواند محل اجماع نظرات مختلف از جمله انتخابات و تحولات متعدد باشند. در ادامه جلسه اعضای حاضر به ارائه نقطه نظرات در خصوص موضوعات مطروحه پرداختند.