به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک، نشست ساماندهی اراضی دانشگاه اراک به میزبانی دانشگاه و با حضور استاندار استان مرکزی، شهردار کلانشهر اراک، معاون امور عمرانی استانداری، فرماندار شهر اراک، رئیس پایانه های حمل و نقل استان، فرماندار و اداره شهرسازی و ریاست دانشگاه اراک برگزار شد.
سید علی آقازاده ، استاندار استان مرکزی ضمن بازدید از اراضی که مانع گسترش فضاهای آموزشی و رفاهی در دانشگاه شده اند و همچنین مانع زیبایی ورودی شهر اراک شده اند گفت: ضلع جنوبی این دانشگاه و خروجی این کلانشهر در ابتدای جاده اراک - توره چهره نامناسبی دارد و میطلبد با انجام کارکارشناسی و اختصاص ۱۷ هکتار از اراضی این دانشگاه به فضای سبز و پارک منظر بصری این منطقه ترمیم شود.
وی ادامه داد: ایجاد فضای سبز در خروجی کلانشهر اراک علاوه بر زیبایی و ساماندهی زمینها و اصناف، مکانی برای استقرار و استراحت مسافران عبوری نیز میباشد.
استاندار مرکزی از اختصاص ۴۰ هکتار اراضی این منطقه برای شهرکسازی در خروجی کلانشهر اراک خبرداد و افزود: اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی باید همکاری لازم را برای تغییر کاربری این اراضی با سایر دستگاهها داشته باشد.
پارک تفریحی با زیربنای بیش از 16 هکتار در ورودی شهر اراک و همجوار با دانشگاه اراک افتتاح می گردد
آقازاده گفت: با ایجاد این شهرک در مجاورت کوی مسکونی کوثر اراک است زیر ساختهای لازم از جمله ایجاد پارک و فضای سبز نیز باید توسط شهرداری برای مردم این منطقه فراهم شود.در تلاشیم که خروجی شهر اراک یکی از شکیل ترین خروجی های مراکز استان ها در کشور شود.
وی خاطرنشان کرد: نیاز است برای ساماندهی این اراضی کمیتهای متشکل از نماینده استانداری مرکزی، اداره کل راه و شهرسازی، فرمانداری شهرستان اراک، دانشگاه اراک، دانشگاه علوم پزشکی، اتاق اصناف، اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان و شهرداری این شهر تشکیل و با اولویت تهاتر زمین، جمع آوری صنوف مزاحم، انجام اقدامات قانونی برای شهرک سازی و ایجاد پارک زمینه ساماندهی و زیباسازی خروجی این کلانشهر را فراهم کنند.
دکتر سعید حمیدی، رئیس دانشگاه اراک نیز در این نشست گفت: ساماندهی اراضی این دانشگاه و انتقال صنوف مزاحم به خارج از شهر از سال ۸۵ آغاز و تاکنون به نتیجه نرسیدهاست.
از سال ۹۲ این موضوع با توجه گسترده تری مورد پیگیری قرار گرفت و هم اکنون پانزدهمین جلسه کارگروه ساماندهی اراضی دانشگاه اراک می باشد.
وی افزود: راهکارهایی برای ساماندهی این اراضی از جمله تغییر کاربری و شهرکسازی در این منطقه و انتقال مشاغل مزاحم به محل اشتغال خود اندیشیده شدهاست و به مقامات اجرایی استان تحویل داده شده است.
مهندس شفیعی، شهردار کلانشهر اراک نیز از اعلام آمادگی سازمان شهرداری برای احداث پارک و مساعدت در گرفتن تملکات دانشگاه اراک خبر داد و گفت: طرح جامع این فضای سبز طراحی شده است و شهرداری آمادگی لازم برای توافقات در این زمینه را با دانشگاه دارد.
مهندس زندیه وکیلی، معاون امور عمرانی استانداری مرکزی از اقدامات اخیری که در راستای ساماندهی اراضی دانشگاه اراک انجام شده خبر داد و اظهار کرد: مشکل اصلی ما در ساماندهی اراضی دانشگاه انتقال اسناد بود که خوشبختانه حل شده است.
وی افزود: دو گروه عمده در انتقال این اراضی باید مورد توجه قرار گیرند: سنگ بری ها و تعمیرگاه ماشین آلات سنگین و ما برای این دو گروه عمده راه حل هایی پیش بینی کرده ایم. با توجه به افتتاح کنارگذر شهر اراک و بحث آلودگی هوای اراک ماشین های سنگین از مکان کنونی این گروه ها عبور نمی کنند و جابه جایی برای انتقال این تعمیرگاه ها به پایانه حمل و نقل برای آنان سود آور خواهد بود. صنوف سنگ بری هم با فروش این املاک می توانند در مکان های تعیین شده و متناسب با صنف خود به کسب و کار بپردازند.