نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

توسعه سرمایه گذاری در تولید دانش بنیان سیاست محوری قوه قضاییه است

رئیس کل دادگستری استان مرکزی گفت: صنایع بزرگ و مادر تخصصی این استان برای ارتقا و توسعه واحدهای صنعتی از ظرفیت موثر شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنند.

توسعه سرمایه گذاری در تولید دانش بنیان سیاست محوری قوه قضاییه است

حجت‌الاسلام سید «عبدالمهدی موسوی» روز چهارشنبه در نشست هم اندیشی با فعالان و مدیران شرکت های دانش بنیان استان مرکزی، با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۱ با عنوان تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرینی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، افزود: اگر بخواهیم اقتصاد پویا، مستحکم و رقابت‌پذیری در بازار جهانی داشته باشیم باید این اقتصاد برپایه دانش و علم باشد.

وی با یادآوری اینکه سه هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی در استان مرکزی ظرفیت صنعتی ارزشمندی است، اظهار داشت: ۱۰۴ شرکت دانش بنیان در استان وجود دارد و برای افق ۱۴۰۱ باید در سطح کشور این شرکت ها به ۴۲ هزار واحد افزایش یابد که راه خیلی سختی است.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی گفت: لازم است مشکلات حوزه شرکت‌های دانش بنیان مورد بررسی قرار گیرد و از موازی کاری و تکراری بودن نشست‌ها در حل چالش‌های پیشروی این شرکت‌ها باید جلوگیری شود.

وی، با بیان اینکه توسعه سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش بنیان، محور قوه قضائیه است، افزود: صنایع بزرگ استان با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند نیاز محصولات خارجی را برطرف کنند و اگر بازار در اختیار این شرکت‌ها قرار گیرد، اولین قدم برای ورود این شرکت‌ها و انتفاع آنان خواهد بود.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی گفت: بسیاری از تولیدات علم محور هستند اما شرکت های بزرگ صنعتی استان نسبت به آنها اقبال نشان نمی دهند بنابراین باید چالش ها، موانع و مشکلات شرکت های دانش بنیان فهرست بندی شود تا دستگاه قضایی استان برای تک تک موانع و چالش‌ها اقدام کند.

حجت الاسلام موسوی افزود: امید است ظرف مدت ۲ تا ۳ ماه آینده مشکلات شرکت‌های دانش بنیان استان با مشارکت دستگاه های اجرایی مرتفع شود. 

دادستان عمومی و انقلاب اراک نیز گفت: مشکلات شرکت‌های دانش بنیان با اعلام به دستگاه قضا مورد پیگیری قرار می‌گیرد و نتیجه بخش خواهد بود.

«ربیع الله قربانی »افزود: ترویج محصولات شرکت‌های دانش بنیان و منع خرید محصولات خارجی با وجود تولیدات داخلی از مهمترین الزاماتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی اظهار داشت: این شرکت‌ها با مشکلات زیادی مواجه هستند از جمله اخذ تسهیلات،  تعارض منفعت با افراد صاحب قدرت و نفوذ که باید مورد رسیدگی قرار گیرد.

قربانی افزود: دبیرخانه اقتصاد مقاومتی در استان مرکزی فعال است و مهمترین کار در این مجموعه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است که اختصاص یک شعبه برای پرونده‌های شرکت‌های صنعتی و تولیدی در استان پیش بینی شده است.

وی اظهار داشت:  فهرست شرکت‌های دانش بنیان استان از اداره کل صنعت، معدن و تجارت اخذ شده و پیگیری مشکلات آنان در دست اقدام است. 

دادستان عمومی و انقلاب اراک گفت: اکنون واگذاری اراضی مورد نظر برای توسعه واحد آلومینیوم سازی اراک در شهر صنعتی شماره سه در این شهرستان رفع شده است. 

قربانی افزود: تقویت اقدامات محور، در دبیرخانه اقتصاد مقاومتی، کارگروه نظارتی، فرهنگی، مالی و پژوهشی در دستور کار قرار دارد.

وی اظهار داشت: ظرفیتی که ستاد اقتصاد مقاومتی برای برجسته سازی وضعیت شرکت‌های دانش بنیان و گره‌گشایی از مسیر این شرکت‌ها در چارچوب قانون تعریف کرده مورد توجه دستگاه قضایی استان است.

دادستان عمومی و انقلاب اراک با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در توسعه شرکت‌های دانش بنیان، گفت: اگر سیستم اداری دستگاه‌های اجرایی در ارتباط با ترویج استفاده از محصولات داخلی سنگ اندازی می‌کند، نقض حکم ولایی است.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی هم در این نشست گفت: براساس اسناد کلان موجود پیش بینی شده تا در افق ۱۴۰۴ باید حدود ۵۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور راه اندازی شود و اکنون که در سال ۱۴۰۱ هستیم ۶ هزار و ۷۰۰ شرکت محقق شده است. 

«محمد رفیعی »افزود: باید تا ۱۵ درصد به توسعه نیروی انسانی  و ۱۰ درصد به گفتمان دانش بنیان توجه شود تا بتوان نیازهای این مجموعه را برطرف کرد.

وی اظهار داشت: از ۱۰۵ شرکت دانش بنیان استان، سه تا پنج شرکت نوپا و در نوع یک قرار دارند که تفاوت شرکت‌های دانش بنیان در استان‌های اصفهان و مرکزی را نشان می‌دهد.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی گفت: ۲۳۱ شرکت هسته پژوهشی خلاق و فرهنگی در پارک علم و فناوری استان فعالیت می‌کنند اما به دلایل مختلف موفق به اخذ نشان خلاق نشده‌اند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان مرکزی هم در این نشست گفت: برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان در شهرک‌های صنعتی امتیاز ویژه در نظر گرفته شده که شامل واگذاری زمین و یا کارگاه تولیدی و نیز تخفیفات خاص است.

« علیرضا حیدری» افزود: از ۱۰۵ شرکت دانش بنیان استان ۶۷ واحد در شرکت‌های شهرک صنعتی استان مستقر هستند و بقیه در خارج این شهرک‌ها فعالیت دارند. 

وی اظهار داشت: مجموعه صنایع بزرگ استان تاکنون با شرکت‌های دانش بنیان قراردادی منعقد نکرده‌اند تا محصولات آنان را صنعتی و رقابت‌پذیر کنند و صنایع استان متکی به واحدهای تحقیق و توسعه خود و کارهای روزانه هستند.

حیدری افزود: آنچه باعث رشد و توسعه هر کشوری می‌شود بها دادن به حوزه تحقیق و توسعه است و اگر می‌خواهیم در حوزه شرکت‌های دانش بنیان شاهد رشد و توسعه باشیم باید الزام حاکمیتی وجود داشته باشد.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان مرکزی گفت: حمایت دولت از محصولات شرکت‌های دانش بنیان یکی از راهکارهای کمک به این شرکت‌ها است.

حیدری افزود: صنایع بزرگ استان باید در دل خود شرکت‌های دانش بنیان را جای دهند و به این مهم واقف شوند که این شرکت‌ها می‌توانند مشکلات آنان را برطرف نمایند.

مدیر فناوری، کارآفرینی و تجاری‌سازی دانشگاه اراک نیز گفت: از ۶ هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور ۱۰۵ شرکت در استان مرکزی وجود دارد که سهم استان از این شرکت ها یک و نیم درصد ثبت شده است.
«احسان منصوری» افزود: در مقایسه تعداد شرکت‌های دانش بنیان چند استان نشان می‌دهد همدان با ۲ درصد جمعیت ۸۶ درصد سهم شرکت‌های دانش بنیان کشور را دارد.

وی با بیان اینکه 2 استان تهران و اصفهان در این حوزه سهم بالایی را دارند اظهار داشت: تهران با ۱۵ درصد جمعیت کشور۵۲ درصد سهم شرکت‌های دانش بنیان کشور را دارد و اصفهان نیز با ۶ درصد جمعیت ایران ۹ درصد سهم شرکت‌های دانش بنیان را به خود اختصاص داده است.

مدیر فناوری، کارآفرینی و تجاری‌سازی دانشگاه اراک گفت: محور شرکت‌های دانش بنیان،  جمعیت است که استان مرکزی در این حوزه عقب مانده و باید تلاش کند این عقب افتادگی با تاسیس شرکت‌های دانش بنیان جبران شود.

منصوری افزود: طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در سال ۹۹ حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان معادل چهار درصد تولید ناخالص درآمد شرکت‌های دانش بنیان کشور بوده که کمتر از ۱۰ درصد از فناوری پیشرفته است و پنج تا هفت درصد اختراعات تبدیل به محصولات تجاری می‌شود.

وی اظهار داشت:  ایران در رتبه علمی شرکت‌های دانش بنیان رتبه ۱۵، هلند رتبه ۱۶ و سنگاپور رتبه ۳۷ را دارد و در سهم صادرات محصولات فناوری ایران کمتر از یک درصد، هلند ۲۳ درصد و سنگاپور ۵۲ درصد تعیین شده است.

مدیر فناوری، کارآفرینی و تجاری‌سازی دانشگاه اراک گفت: در حوزه رقابت‌پذیری شرکت‌های دانش بنیان رتبه ایران ۱۰۲ ، هلند ۶ و سنگاپور رتبه سه را دارد.

پارک علم و فناوری استان مرکزی در شهریور ماه سال ۱۳۸۱ بر اساس مصوبه شورای عالی گسترش آموزش عالی، شروع به فعالیت کرده است و در دی ماه ۱۳۸۲، اولین مرکز رشد واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان ، فعالیت اجرایی خود را آغاز کرد.