نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

دادگستری استان مرکزی با هرگونه دست‌اندازی به اراضی ملی و زمین‌خواری به شدت برخورد می‌کند

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالمهدی موسوی رئیس کل دادگستری استان مرکزی در جلسه شورای حفظ حقوق بیت‌المال در اراضی ملی و منابع طبیعی استان مرکزی با اشاره به صیانت از اراضی ملی، اظهار داشت: وظیفه و رسالت اصلی این شورا صیانت، حفاظت و حراست از عرصه‌های ملی، اراضی زراعی و باغی و پیشگیری از تخریبات، تصرفات و تغییر کاربری‌ها است و نقطه محوری که در همه تصرفات تغییر کاربری‌ها و تضییع حقوق بیت‌المال دیده می‌شود ضعف در نظارت‌ها است.

دادگستری استان مرکزی با هرگونه دست‌اندازی به اراضی ملی و زمین‌خواری به شدت برخورد می‌کند

وی افزود: اینکه با فقدان امکانات، تجهیزات، منابع انسانی و مالی برای خود دلیل داشته باشیم و اعلام کنیم که به سبب این موارد قانون ماده 10 و سایر موضوعات وظایف قانونی خود را انجام نمی‌دهیم افکار عمومی و نهادهای نظارتی نمی‌پذیرند.

رئیس‌کل دادگستری استان مرکزی با اشاره به اینکه انفال بیت‌المال مسلمانان است و حساسیت بیشتری دارد، گفت: به سبب سودآوری و سودجویی بشر در حوزه زمین، مسکن و اراضی دست‌اندازی وجود داشته و ادامه پیدا کرده است. بسیاری از مجرمان در این زمینه از ما جلوتر هستند لذا باید خود را بروزتر و فعال‌تر کنیم و امکانات موجود را در راستای حفاظت از اراضی ملی به کار ببریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی تصریح کرد: برای اینکه افکار عمومی با ما همراهی داشته باشند باید در میدان باشیم و اقدامات به موقع انجام شود هر چند که ممکن است با اقدامات قانونی ما برخی افراد به ظاهر متضرر شوند اما عامه مردم و کسانی که بی‌عدالتی و بی‌قانونی می‌بینند با ما همراهی می‌کنند و ایجاد انگیره برای آنها می‌شود.

وی عنوان کرد: برخی موضوعات نیازمند بررسی دقیق است و از متولیان و مراجع قضایی درخواست می‌شود که تصرفات چشمگیر را به میدان آوردند و با آنها برخوردار شود و به این شکل نباشد که فقط با یک کشاورز و فرد جزیی برخورد شود و از برخورد با افرادی که در این شرایط اقتصادی خسارت های سنگین وارد کرده اند، غافل شویم.

نماینده عالی دستگاه قضایی استان مرکزی با اشاره به وضعیت چاه‌های غیرمجاز استان گفت: درباره چاه‌های غیرمجاز در استان با این وضعیت خشکسالی، کمبود بارندگی و از بین رفتن سفره‌های زیرزمینی حساسیت ما باید بیشتر باشد و دادستان باید در این زمینه ورود جدی پیدا کند و کمیسون‌های مربوطه در خصوص جلوگیری از بهره‌برداری بی‌حد و حصر اقدام نمایند چراکه هیچ مجوزی برای این بهره‌برداری وجود ندارد. هر کدام که قابلیت صدور پروانه دارند باید پروانه‌دار شوند تا برداشت آنها نامحدود نباشد و هر کدام فاقد شرایط هستند برخورد قانونی انجام گیرد تا از این منابع حفاظت و حراست شود.